anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Fondamente

Een staanplaats huren op een fijne camping in Fondamente (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €17,75 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op deze pagina geven we praktische tips over de meest gekozen campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk jij eenvoudig erkende sites om te boeken.

  • Fondamente is een prachtig gebied in het authentieke Aveyron.
  • In deze buurt bieden ze geweldige familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook fijne rustige standplaatsen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Camping La Mouline.
  • De afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 1159 kilometer.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is om en nabij de €24,75 p/nacht.

Kamperen in Fondamente: eenvoudig de beste campings boeken

Komend zomer een overnachting boeken op een veelzijdige camping in de buurt van Fondamente? Kamperen in Aveyron (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving tref je diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. heerlijke gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Fondamente boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Fondamente vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een airtrampoline en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Goede boekingssites zijn Eurocampings, Suncamp, ACSI, Vacanceselect, ANWB en Eurocamp, Campings.nl, ROAN, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Mogelijk kan je direct meer info opvragen en boeken bij de aanbieder zelf. Lees eerst even beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Zorg voor: luchtbed, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet comfortabele kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: medicijnen, stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Bekijk vooraf de route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-fondamente-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Fondamente

Dit is een leuke streek in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1159 km (op basis van Utrecht als startpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen geregistreerde inwoners. De officiële taal is Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De lokale telefoonnummers beginnen met +33, de netspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F en het alarmnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedAveyron
PlaatsFondamente
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)927 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1159 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,75
Beschikbare campingCamping La Mouline

Keuzehulp: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Fondamente kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Of kies voor gemak: een speciale glamping-accommodatie of een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Fondamente: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Fondamente beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Veel gekozen modellen zijn de pop-up tent, opblaasbare tent, belltent, tunneltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt praktisch op de grond wat de nachten erg koud maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is een dure investering. Ook betaal je stallingskosten. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor rondreizen. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Fondamente is dus perfect als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

De grote campings verhuren ook bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, bungalows, stacaravans, hutten, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en daarbij doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Fondamente).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, appartement, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Fondamente: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speelhal en kinderboerderij. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de regio zijn er diverse dierenparken en themaparken voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Fondamente: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Doorsnee prijs kampeerplek Fondamente

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? In de tabel hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in La Chapelle Achard, Cléré-sur-Layon, Saint-Aubin-le-Cloud en Banskobystrický.

Gewone staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staplaats€44,75
Voordeel-plek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,50
Mobile Home€70,00
Luxe huisje€82,25
Standaard tarieven campingvakantie in Fondamente april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Fondamente. Selecteer een van de parken voor informatie en ervaringen. Op onze website lees je ook meer over Frankrijk.

Vergelijk de tofste camping-aanbiedingen in Fondamente

Zoek de scherpe last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Fondamente camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Professionele campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, Orbitur, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Alannia of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Campéole campings, Qualité campings, Huttopia, Capfun.

Het verwachte weer in Fondamente, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 9 °C. Hieronder bekijk je het actuele weerbericht voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Fondamente reserveren?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, echter is al het hoognodige aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat op de website van het park. Je kunt ook reserveren via Airbnb, Campingdirect.com, Camping.eu, Campings.nl, Booking.com, ACSI Eurocampings. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Tui, Suntip, Corendon, Prijsvrij, D-Reizen.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Fondamente komt neer op €24,75 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op ongeveer €17,75 per overnachting. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek liggen de prijzen op zo’n €44,75 per overnachting. Verblijven in een boomhut, ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje, lodge, vakantieboerderij is over het algemeen duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pinksteren, kerst, pasen (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Fondamente: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: animatie, trampolines, speeltuintjes, speeltoestellen. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: mag dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Fondamente kan je de hond gewoon meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Fondamente. Ideaal voor senioren en gezinnen met kids. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en oude gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie