anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Chambonas/Les Vans

Aan het oriënteren naar een mooie camping in Chambonas/Les Vans (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop en is al mogelijk vanaf €18,50 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje biedt je net iets meer luxe. Op campingsoverzicht.nl tref je nuttige adviezen over het aanbod met lokale campings en een prijsindicatie. Daarbij vergelijk je snel erkende aanbieders van campingvakanties.

  • Chambonas/Les Vans is een populaire plek in het groene Ardèche.
  • In deze vakantieregio bieden ze geweldige familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Les Castanhada.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 1070 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een campingplek is plus minus €25,75 p/nacht.

Kamperen in Chambonas/Les Vans: snel en goedkoop de beste campings boeken

Samen met familie een boeking rondmaken voor een plaatselijke camping in de buurt van Chambonas/Les Vans? Kamperen in Ardèche (Frankrijk) is absoluut een aanrader! In deze regio kan je een selectie maken uit een ruim aanbod. Het gaat om 4- of 5-sterren gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Chambonas/Les Vans boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Chambonas/Les Vans kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als een subtropisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een airtrampoline en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Handige boekingssites ANWB, ACSI, Eurocampings, Vacanceselect, Allcamps en Eurocamp, Campingdirect.com, Vacansoleil, ROAN, Booking.com, Campings.nl. Ook kan je de reservering rondmaken via de website van de aanbieder. Let goed op ervaringen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zorg voor: kampeerlamp, slaapzak, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Pak ook goede kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: afwasteil en afwasborstel, waslijn, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-chambonas-les-vans-frankrijk

Adviezen voor kamperen in Chambonas/Les Vans

Dit is een populaire bestemming in Rhone-Alpen (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1070 kilometer vanaf Utrecht. Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen geregistreerde inwoners. De lokalen spreken hier Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode begint altijd met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedArdèche
PlaatsChambonas/Les Vans
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)856 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1070 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,75
Regionale campingCamping Les Castanhada

Reisgids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Chambonas/Les Vans kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Chambonas/Les Vans: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een zeer voordelige optie van vakantie in Chambonas/Les Vans vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt hier staan met een vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een belltent, pop-up tent, tunneltent, vis-à-vis tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie wat de nachten erg koud maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een eigen camper kost al snel €50.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Chambonas/Les Vans is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ga naar de mooiste campings met animatie voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Veel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, hutten, tiny houses, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, bungalows. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een heerlijk terras, keuken & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Chambonas/Les Vans).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, appartement, chalet, vakantieboerderij, stacaravan, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Chambonas/Les Vans: vakantieplezier voor je gezin

Op een gezinscamping staan vaak familie met jonge kinderen. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een overdekt zwembad en workshops. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand tref je meerdere themaparken en speeltuinen voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Chambonas/Les Vans: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Standaard tarieven kampeerplek Chambonas/Les Vans

Wil je een indicatie van de verwachte prijs van een kampeerplek in Rhone-Alpen? In het onderstaande overzicht delen wij de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Sainte-Eulalie-d’Olt, Carennac, Artignosc-sur-Verdon en Peloponnisos.

Gemiddelde staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren campingplaats€46,25
Budget-staanplaats€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Mobile Home€72,50
Bungalow€85,50
Normale prijs campingvakantie in Chambonas/Les Vans april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand vind je het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Chambonas/Les Vans. Kies een van de kampeeraccommodaties voor extra info. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen in Kroatië.

Vind de actuele camping-aanbiedingen in Chambonas/Les Vans

Bekijk de interessante last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Chambonas/Les Vans camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings en Capfun, Campéole campings, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Huttopia.

Het verwachte weer in Chambonas/Les Vans, Frankrijk

Er is hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 °C. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden °C. Hieronder bekijk je de weersvoorspellingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Chambonas/Les Vans opzoeken?

Nabij deze plek tref je her en der wel wat kleine betaalbare campings. Geen luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Doorgaans kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Booking.com, ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb. Boeken met extra voordeel? Advies: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Tui, Corendon, Sunweb, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Chambonas/Les Vans kost plus minus €25,75 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €18,50 per plek. Voor een luxe staplek betaal je gemiddeld €46,25 per overnachting. Het boeken van een wellness huisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij, strandhuisje, ingerichte tent is over het algemeen duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pinksteren, kerst, pasen, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Chambonas/Les Vans: wat zijn jullie tips?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: theatershows, binnenspeeltuin, speeltuintjes, animatie. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: zijn er beperkingen?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Chambonas/Les Vans is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Chambonas/Les Vans. Perfect voor ouderen en gezinnen met kids. In deze streek is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en beroemde plekken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie