anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Courdimanche-sur-Essonne

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een rustgevende camping in Courdimanche-sur-Essonne (Ile-De-France, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze unieke omgeving / bestemming. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is heel betaalbaar en is al mogelijk vanaf €17,75 per dag. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op campingsoverzicht.nl verstrekken we handige informatie over het aanbod met lokale campings en de bijbehorende tarieven. Eveneens vergelijk jij gemakkelijk de beste websites om direct te boeken.

  • Courdimanche-sur-Essonne is een heerlijke omgeving in de bekende regio Essonne.
  • Hier boek je overweldigende familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook kleinschalige plekken. Een suggestie van een camping is Le Cattiaux Camping.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is ongeveer 601 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplek is zo’n €24,75 per nacht.

Kamperen in Courdimanche-sur-Essonne: eenvoudig de beste campings boeken

Binnenkort een staplekje huren op een aantrekkelijke camping in de buurt van Courdimanche-sur-Essonne? Kamperen in Essonne (Frankrijk) zal je zeker verrassen! Hier kan je een selectie maken uit diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Aan de hand van het stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In vijf stappen een goedkope camping in Courdimanche-sur-Essonne boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een camper of caravan biedt meer luxe maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Courdimanche-sur-Essonne zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals een binnenzwembad en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met peuters en kleuters? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een buitenspeeltuin en een eigen zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Betrouwbare boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, Allcamps, Suncamp, ACSI & Vacansoleil, Eurocamp, Booking.com, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Campings.nl. Doorgaans kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de kampeerhouder. Lees eerst even reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: slaapzak, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Zorg ook voor comfortabele kleren en een warme trui. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Bekijk vooraf de route voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-courdimanche-sur-essonne-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Courdimanche-sur-Essonne

Dit is een leuke streek in Ile-De-France (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 601 km (berekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. In het land wonen er bij elkaar 60 miljoen geregistreerde bewoners. De voertaal van deze mensen is Frans en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Het alarmnummer is 112. De kentekencode is F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekEssonne
PlaatsCourdimanche-sur-Essonne
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
TaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)481 km
Reistijd (vanaf Utrecht)601 km (+/- 6,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€24,75
Beschikbare campingLe Cattiaux Camping

Reisgids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Courdimanche-sur-Essonne kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een tent waar alles al in zit (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Courdimanche-sur-Essonne: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Courdimanche-sur-Essonne is het zoeken naar een privé staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, is universeel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een noktent, tunneltent, daktent, koepeltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kan hem snel op- en afbreken. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafkosten liggen hoog. Ook betaal je stallingskosten. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Courdimanche-sur-Essonne is een goede oplossing als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de gaafste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisje voor de hele familie

Het merendeel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld vakantiehuisjes, tiny houses, groepsaccommodaties, hutten, bungalows, stacaravans. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een vaatwasser & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Courdimanche-sur-Essonne).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, appartement, vakantieboerderij, tiny house, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Courdimanche-sur-Essonne: erop uit met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een peuterbad en sportvelden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de regio tref je meerdere attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Courdimanche-sur-Essonne: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Gemiddelde kosten kampeerplek Courdimanche-sur-Essonne

Ontvang je graag meer info over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Ile-De-France? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Suzy, Saint-Sozy, Milhaguet en Herefordshire.

Gemiddelde staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staanplaats€44,50
Budget staplek€17,75
Glamping (ingerichte tent)€53,25
Mobile-home€69,75
Luxe huisje€82,00
Normale prijs campingvakantie in Courdimanche-sur-Essonne april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder vind je het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Courdimanche-sur-Essonne. Kies een van de kampeeraccommodaties voor meer informatie en prijzen. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Groot-Brittanië.

Vind de nieuwste camping-aanbiedingen in Courdimanche-sur-Essonne

Zoek de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Courdimanche-sur-Essonne camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Orbitur, First Camp, Flower Campings, Alannia, LeadingCampings, Sandaya of uiteraard Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Courdimanche-sur-Essonne, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 graden celsius °C. De maand januari is wat kouder met 9 graden celsius °C. In de volgende lijst behandelen we het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Courdimanche-sur-Essonne opzoeken?

In deze buurt heb je de keuze uit flink wat kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com, Camping.eu, Airbnb, Booking.com. Voordeliger boeken? Tip: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, Corendon, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij, Vakantiediscounter.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Courdimanche-sur-Essonne komt neer op €24,75 per plek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €17,75 per nacht. Voor een meer luxe standplaats liggen de prijzen op zo’n €44,50 per nacht. Een nachtje in een vakantieboerderij, boomhut, strandhuisje, wellness huisje, ingerichte tent, lodge is behoorlijk duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als pinksteren, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Courdimanche-sur-Essonne: hoe vind ik een geschikt park?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltuintjes, theatershows, kidsclub, animatie. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Ile-De-France met hond: hoe gaat dat precies?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Courdimanche-sur-Essonne is een hond ook toegestaan. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Courdimanche-sur-Essonne. Ideaal voor ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en oude panden. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie