anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in La Roche-Posay

Ben jij op zoek naar een prachtig gelegen camping in La Roche-Posay (Poitou-Charentes, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €18,25 p/dag. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op onze website geven we belangrijke uitleg over de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk je via campingsoverzicht.nl erkende boekingssites.

  • La Roche-Posay is een gevarieerde vakantieplek in de streek Vienne.
  • Hier vestigden zich geweldige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook kleinschalige plekken. Een populaire camping is Yelloh! Village La Roche Posay.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is ongeveer 783 km.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplaats is +/- €25,25 voor 1 nacht.

Kamperen in La Roche-Posay: de mooiste campings boeken doe je zo

Samen met familie heerlijk kamperen op een fijne camping in de buurt van La Roche-Posay? Kamperen in Vienne (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In deze streek heb je de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod. Het betreft luxe gezinscampings met zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Snel een goedkope camping in La Roche-Posay boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in La Roche-Posay zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals een verwarmd buitenbad en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een animatieprogramma en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Erkende boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, ACSI, Suncamp, Allcamps en Campingdirect.com, Booking.com, Rent-a-Tent, Campings.nl, Eurocamp, ROAN. Mogelijk kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de meningen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, bestek en servies, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Denk ook aan prettige kleding en een warme trui. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, stormlijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kijk of je de spits kunt vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-la-roche-posay-frankrijk

Informatie over kamperen in La Roche-Posay

Dit is een geweldige locatie in Poitou-Charentes (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 783 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen inwoners. De locals spreken hier Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het noodnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedVienne
PlaatsLa Roche-Posay
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)626 km
Reistijd (vanaf Utrecht)783 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€25,25
Camping-suggestieYelloh! Village La Roche Posay

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In La Roche-Posay kamperen is absoluut de moeite waard. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper blijft iets moois. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in La Roche-Posay met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in La Roche-Posay beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, kan je overal neerzetten en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Handig zijn bijvoorbeeld de tunneltent, koepeltent, vis-à-vis tent, opblaasbare tent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie wat zorgt voor weinig comfort (koud). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is een dure investering. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je kunt lekker slapen op een goed bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in La Roche-Posay biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de tofste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Informatie over vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met groepsaccommodaties, tiny houses, hutten, chalets, bungalows, stacaravans. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het biedt veel comfort en luxe voorzieningen als een kookgedeelte en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in La Roche-Posay).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, appartement, tiny house, stacaravan, chalet, vakantieboerderij.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping La Roche-Posay: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met jonge kinderen. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een speeltuin en kinderboerderij. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de omgeving vind je vaak ook speellocaties en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Animatie voor kinderen: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping La Roche-Posay: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Verwachte prijzen kampeerplek La Roche-Posay

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Poitou-Charentes? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) kosten (per 24 uur). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Saint-Aubin-sur-Scie, Châteauneuf-du-Pape, Sainte-Engrâce en Limerick.

Gemiddelde staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren kampeerplaats€45,50
Budget-staanplaats€18,25
Ingerichte tent (Glamping)€54,75
Stacaravan€71,50
Chalet€84,00
Standaard prijs campingvakantie in La Roche-Posay april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod met vakantieparken en ANWB campings in La Roche-Posay. Kies een van de parken voor meer informatie en prijzen. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen met kinderen.

Ontdek de actuele camping-aanbiedingen in La Roche-Posay

Vergelijk de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute La Roche-Posay camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Boeken bij een campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Flower Campings, Aquadis Loisirs, Alannia, First Camp, LeadingCampings, Sandaya maar ook Qualité campings, Capfun, Ciela Village, Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia.

De weersvoorspelling voor La Roche-Posay, Frankrijk

Er is hier een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 9 graden celsius. In onderstaande paragraaf behandelen we de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in La Roche-Posay boeken?

In en nabij deze plaats zijn er veel kleine voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar wel alle basisfaciliteiten. Jij kan online direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, Booking.com, ACSI Eurocampings, ANWB, Camping.eu, Campings.nl. Boeken met extra voordeel? Advies: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Vakantiediscounter, Suntip, Tui, Corendon, Sunweb, Prijsvrij.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in La Roche-Posay kost je +/- €25,25 per plek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €18,25 per plek. Voor een XL-staplek moet je denken aan een prijs van €45,50 per staanplaats. Het huren van een stacaravan, vakantieboerderij, boomhut, ingerichte tent, strandhuisje, wellness huisje heeft een hoger kostenplaatje. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek als pasen, oud en nieuw, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in La Roche-Posay: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: kidsclub, trampolines, zwembad, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Poitou-Charentes met hond: hoe gaat dat precies?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in La Roche-Posay is een hond ook toegestaan. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in La Roche-Posay. Ideaal voor ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier vind jij veel natuur. Hier kom je volledig tot rust. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en historische gebouwen. Vergeet ook niet de gezellige horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie