anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Naussannes

Op zoek naar een centraal gelegen camping in Naussannes (Aquitanie, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Kamperen met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is niet duur en is al mogelijk vanaf €18,00 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-website delen we belangrijke adviezen over verschillende soorten campings en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk je eenvoudig goede aanbieders van campingvakanties.

  • Naussannes is een populaire plek in het veelzijdige Dordogne.
  • In deze regio tref je exclusieve familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook rustgevende natuurcampings. Een populaire camping is Camping Naturiste Le Couderc.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 1034 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is ongeveer €25,25 per nacht.

Kamperen in Naussannes: de leukste campings boeken

De komende vakantie een boeking rondmaken voor een rustgevende camping in de buurt van Naussannes? Kamperen in Dordogne (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In deze streek bieden ze je een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit exclusieve gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we je precies uit hoe het werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Naussannes boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een caravan, vouwwagen of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Naussannes zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met verschillende faciliteiten zoals een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een indoor speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je alvast een aantal namen. Goede boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, ACSI, ANWB en Rent-a-Tent, ROAN, Booking.com, Eurocamp, Campingdirect.com, Campings.nl. Doorgaans kan je de reservering rondmaken via de website van de aanbieder. Let goed op meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: slaapzak, bestek en servies, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai. Wat je ook moet meenemen: fijne kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: waslijn, medicijnen, medicijnen, spelletjes.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-naussannes-frankrijk

Adviezen voor kamperen in Naussannes

Dit is een veel gekozen bestemming in Aquitanie (Frankrijk). Het ligt zo’n 1034 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad van dit land is Parijs. In het land wonen er bij elkaar 60 miljoen geregistreerde inwoners. De meeste mensen spreken hier Frans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De landcode is +33, de elektra is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode begint altijd met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingDordogne
PlaatsNaussannes
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)827 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1034 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€25,25
Lokale campingCamping Naturiste Le Couderc

Reisgids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Naussannes kamperen kan op veel verschillende manieren. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Naussannes voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Naussannes beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Nederlanders kiezen vaak voor een tunneltent, pop-up tent, familietent, daktent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit een eigen toilet en douche. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Naussannes is dus een aanrader als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de meest populaire campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel grote campings verhuren ook bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, tiny houses, groepsaccommodaties, stacaravans, chalets, bungalows. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Naussannes).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow, tiny house.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Naussannes: samen met met het gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kinderen of tieners. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een peuterbad en entertainment. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er volop attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Naussannes: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Doorsnee kosten kampeerplek Naussannes

Nieuwsgierig naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Aquitanie? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Saint Cyprien, Saissac, Saint-Avit-Rivière en Clervaux.

Basis staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren staplaats€45,25
Kleine-staanplaats€18,00
Glamping (ingerichte tent)€54,25
Mobile Home€71,00
Vakantiehuis€83,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Naussannes april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder bekijk je het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Naussannes. Kies een van de parken voor info en reviews. Of bekijk onze informatiepagina over Kroatië.

Ontdek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Naussannes

Vergelijk de goede last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Naussannes camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Elk vakantiepark ligt aan een strand of heeft een zwembad.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Boeken bij een campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Alannia, First Camp, Orbitur of uiteraard Huttopia, Qualité campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Campéole campings.

Het weer in Naussannes, Frankrijk

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden celsius °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 °C. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 9 °C. Hieronder behandelen we de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Naussannes vergelijken?

In deze regio is er een flink aanbod met kleine budget campings. Geen luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boeken bij Booking.com, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Camping.eu, ANWB. Advies om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij D-Reizen, Tui, Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter, Suntip.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Naussannes kost je +/- €25,25 per nacht. Ga je voor een kleine camping? In dat geval betaal je circa €18,00 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie rekenen ze tarieven van zo’n €45,25 per nacht. Een overnachting in een ingerichte tent, strandhuisje, wellness huisje, boomhut, lodge, vakantieboerderij kost al gauw het driedubbele. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals pasen, hemelvaart, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Naussannes: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Daarnaast is het handig om te informeren naar: theatershows, kidsclub, binnenspeeltuin, speeltoestellen. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Aquitanie met hond: is dat toegestaan?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Naussannes is een hond ook toegestaan. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Naussannes. Perfect voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In en rondom deze regio heb je veel groen. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de regionale horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie