anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bléré

Word jouw volgende vakantie een prachtig gelegen camping in Bléré (Midden-Frankrijk, Frankrijk)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in het prachtige omliggende landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €19,00 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-vergelijker verstrekken we actuele details over de best beoordeelde campings en de optionele kosten. Daarbij vergelijk jij via ons bekende boekingsplatforms.

  • Bléré is een populaire vakantiebestemming in de vakantieregio Indre-et-Loire.
  • In deze omgeving tref je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook kleinschalige plekken. Een vaak geboekte camping is Onlycamp La Gâtine.
  • De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 793 km.
  • Een goede richtprijs voor een campingplek is plus minus €26,25 per overnachting.

Kamperen in Bléré: eenvoudig de beste campings boeken

Komend zomer een overnachting boeken op een centraal gelegen camping in de buurt van Bléré? Kamperen in Indre-et-Loire (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! Daar kan je een selectie maken uit diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. unieke gezinscampings met (binnen)zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Aan de hand van het stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Bléré boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar daarvoor moet je meer geld betalen. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Bléré zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een wasserette en een jacuzzi of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Erkende boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, ANWB, Suncamp en Eurocamp, Campingdirect.com, Campings.nl, ROAN, Booking.com, Vacansoleil. Ook kan je een staanplaats boeken op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd reviews op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, slaapzak, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor goede kledij die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere handige spullen om bij je te hebben: koelkast of koelbox, medicijnen, spelletjes, medicijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en kijk hoeveel reistijd nodig is. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-blere-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Bléré

Dit is een veel gekozen bestemming in Midden-Frankrijk (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 793 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad is Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde personen. Men praat hier Frans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. In het geval van nood bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekIndre-et-Loire
PlaatsBléré
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)634 km
Reistijd (vanaf Utrecht)793 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€26,25
Beschikbare campingOnlycamp La Gâtine

Advies: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Bléré kamperen is een unieke belevenis. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Bléré met tent, vouwwagen, caravan of camper

De goedkoopste manier van vakantie in Bléré vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Ieder type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en het hele gezin kan erin verblijven. Handig zijn bijvoorbeeld de tunneltent, pop-up tent, familietent, opblaasbare tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een eigen camper kost al snel €50.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Bléré is dus ideaal als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Bekijk de mooiste campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, hutten, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en soms zelfs een sauna of hottub.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Bléré).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet, appartement, stacaravan.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Bléré: samen met met het gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. speeltoestellen en sportmogelijkheden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de direct omgeving zijn er volop themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Bléré: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard kosten kampeerplek Bléré

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Midden-Frankrijk? Hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Saint-Avertin, ATTIGNY, Lafarre en Bern.

Gewone staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren staplaats€47,25
Trekkers-pek€19,00
Glamping (ingerichte tent)€56,75
Mobile-home€74,00
Chalet€87,00
Normale prijs campingvakantie in Bléré mei 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder vind je het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Bléré. Selecteer een van de parken voor alle info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in Zwitserland.

Vind de tofste camping-aanbiedingen in Bléré

Check de de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Bléré camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Boeken bij een campingketen: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Flower Campings, Aquadis Loisirs, Orbitur, Alannia, Sandaya, LeadingCampings en Campéole campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Qualité campings, Capfun.

7-daagse weer voor Bléré, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden celsius. In onderstaande paragraaf bekijk je de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Bléré reserveren?

In en rondom deze plek boek je diverse kleinschalige betaalbare campings. Geen luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken op de website van het park. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campings.nl. Advies om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, Tui, Corendon, D-Reizen.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Bléré kost je +/- €26,25 per staanplaats. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €19,00 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping gaan de tarieven naar zo’n €47,25 per staplek. Het huren van een wellness huisje, stacaravan, lodge, ingerichte tent, strandhuisje, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, pasen, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Bléré: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: theatershows, animatie, speeltoestellen, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Midden-Frankrijk met hond: hoe werkt dat?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Bléré is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Bléré. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en families met kinderen. In en rondom deze regio is er een schitterende natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea en oude gebouwen. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie