anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lyons la Foret

Ben jij op zoek naar een groene natuurlijke camping in Lyons la Foret (Normandie, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is niet bijzonder prijzig. Een kleine staplek is er al vanaf €19,25 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op onze website vind je duidelijke details over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij online populaire websites om direct te boeken.

  • Lyons la Foret is een prachtig gebied in het unieke Eure.
  • In deze buurt tref je geweldige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak gekozen camping is Camping Saint-paul.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 493 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is is plus minus €27,00 per dag/nacht.

Kamperen in Lyons la Foret: goedkoop de leukste campings boeken

Binnenkort een reservering plaatsen voor een grote of juist idyllische camping in de buurt van Lyons la Foret? Kamperen in Eure (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In en rondom deze plek kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Denk aan heerlijke gezinscampings met (binnen)zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Aan de hand van het stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Snel een goedkope camping in Lyons la Foret boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Lyons la Foret vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en wellness en beauty. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een kinderboerderij en een zwembad met glijbaan.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website bekijk je alvast een aantal namen. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, Suncamp, Eurocampings, ACSI en ROAN, Booking.com, Campings.nl, Rent-a-Tent, Eurocamp, Campingdirect.com. Doorgaans kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Wat je hier noteert is onder andere: bestek en servies, kampeerlamp, slaapzak, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: comfortabele kleren, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, afwasteil en afwasborstel, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-lyons-la-foret-frankrijk

Adviezen voor kamperen in Lyons la Foret

Dit is een mooie vakantieplek in Normandie (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 493 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen geregistreerde personen. De voertaal van deze mensen is Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de stroom is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekEure
PlaatsLyons la Foret
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)394 km
Reistijd (vanaf Utrecht)493 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€27,00
Regionale campingCamping Saint-paul

Keuzehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Lyons la Foret kamperen is een unieke belevenis. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, camper, tent of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een ingerichte glamping tent of een comfortabel vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Lyons la Foret voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Lyons la Foret vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Ieder type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een tunneltent, pop-up tent, koepeltent, belltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar is niet goedkoop. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lyons la Foret wordt dan ook aanbevolen als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de meest populaire campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, stacaravans, tiny houses, bungalows, vakantiehuisjes, hutten. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en daarbij een douche met soms zelfs een bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Lyons la Foret).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, chalet, stacaravan, appartement, vakantiebungalow.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lyons la Foret: ultiem genieten met het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kinderen of tieners. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals kinderanimatie en actieve uitjes. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de omgeving bezoek je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken voor nog meer plezier.

  • Animatieteam: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Lyons la Foret: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Standaard kosten kampeerplek Lyons la Foret

Benieuwd naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Normandie? In het rekenvoorbeeld hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Suze-la-Rousse, Saint-Jeannet, Lubersac en Haute-Garonne.

Basis staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren staplek€48,50
Budget staplek€19,25
Ingerichte tent (Glamping)€58,00
Stacaravan€75,75
Bungalow€89,25
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Lyons la Foret april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Lyons la Foret. Klik door voor aanvullende info. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Zwitserland.

Vind de laatste camping-aanbiedingen in Lyons la Foret

Scoor aantrekkelijke last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Lyons la Foret camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Orbitur, Sandaya, Flower Campings, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Alannia en Qualité campings, Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze.

Het weer in Lyons la Foret, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius. De maand januari is wat kouder met 9 graden. In het volgende blok bieden we de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Lyons la Foret boeken?

In deze streek vind je veel kleinschalige betaalbare campings. Minimale luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn Camping.eu, ANWB, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Suntip, Corendon, Sunweb, Prijsvrij, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Lyons la Foret kost circa €27,00 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €19,25 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €48,50 per plek. Een overnachting in een strandhuisje, vakantieboerderij, ingerichte tent, lodge, boomhut, stacaravan is over het algemeen duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals oud en nieuw, pasen, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Lyons la Foret: wat zijn de beste plekken?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: theatershows, kidsclub, trampolines, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Normandie met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Lyons la Foret is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Lyons la Foret. Perfect voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kathedralen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie