anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vonnas

Met familie naar een rustgevende camping in Vonnas (Auvergne-Rhone-Alpes, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in deze unieke omgeving / bestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen is voordelig en kan al vanaf €17,75 voor een overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op campingsoverzicht.nl geven we duidelijke informatie over de beschikbare campings en de bijbehorende tarieven. Ook vergelijk je via campingsoverzicht.nl bekende aanbieders van campingvakanties.

  • Vonnas is een prachtig gebied in de omgeving van Ain.
  • Op deze bestemming bieden ze grote familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Een bekende camping in deze plek is Camping Le Renom.
  • De afstand vanaf Utrecht is +/- 815 km.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplaats is circa €24,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Vonnas: de mooiste campings boeken doe je zo

Samen met familie heerlijk kamperen op een gezellige camping in de buurt van Vonnas? Kamperen in Ain (Frankrijk) is populairder dan ooit! Hier vind je meerdere campinglocaties. Het betreft geweldige gezinscampings met (binnen)zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Aan de hand van het stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Vonnas boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Alternatieven zijn camper, caravan of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Vonnas zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Veel gebruikte boekingssites zijn ACSI, Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, Suncamp & Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil. Doorgaans kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Lees eerst even reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: goede kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, spelletjes, medicijnen, waslijn.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-vonnas-frankrijk

Alles over kamperen in Vonnas

Dit is een aan te raden bestemming in Auvergne-Rhone-Alpes (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 815 kilometer (vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen inwoners. Qua taal spreken deze personen Frans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingAin
PlaatsVonnas
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)652 km
Reistijd (vanaf Utrecht)815 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,75
Camping-voorbeeldCamping Le Renom

Kampeergids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Vonnas kamperen is een unieke belevenis. Even er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Vonnas: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Vonnas boeken is een eigen staplek reserveren. Je viert hier vakantie in jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de familietent, vis-à-vis tent, koepeltent, piramide tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je kunt heel veel spullen meenemen. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Vonnas is een uitkomst als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Boek de meest gezellige campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Vaak is er een apart gedeelte met tiny houses, vakantiehuisjes, chalets, stacaravans, hutten, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en ook doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Vonnas).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, tiny house, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Vonnas: ontspanning voor het hele gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: speeltoestellen en kinderboerderij. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de direct omgeving zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Vonnas: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard tarieven kampeerplek Vonnas

Wil je een indicatie van de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Auvergne-Rhone-Alpes? Bijgaand verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Descartes, Neufgrange, Sonnac en Alpes-Maritimes.

Normale staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staplek€44,50
Budget-staanplaats€17,75
Glamping (ingerichte tent)€53,50
Mobile-home€69,75
Vakantiehuisje€82,25
Gemiddelde kosten campingvakantie in Vonnas april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder linken wij door naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Vonnas. Kies een van de parken voor info en reviews. Je kunt hier ook meer lezen over Vakantiepark met zwembad.

Boek de laatste camping-aanbiedingen in Vonnas

Scoor goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Vonnas camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, First Camp, Alannia en natuurlijk Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Campéole campings.

7-daagse weer voor Vonnas, Frankrijk

Er is hier een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden. De maand januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden celsius. Hieronder delen we de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Vonnas opzoeken?

In deze regio reserveer je verschillende kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb, ANWB, Booking.com. Extra besparen op de kosten? Advies: ga buiten het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Suntip, Vakantiediscounter, D-Reizen.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Vonnas kost plus minus €24,75 per plek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €17,75 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €44,50 per overnachting. Een verblijf in een boomhut, vakantieboerderij, stacaravan, wellness huisje, strandhuisje, ingerichte tent kost al gauw het driedubbele. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals pinksteren, kerst, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Vonnas: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: animatie, zwembad, trampolines, binnenspeeltuin. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Auvergne-Rhone-Alpes met hond: wordt dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Vonnas is een hond ook toegestaan. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Vonnas. Leuk voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze regio vind jij veel natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en musea en kerken. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie