anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Roviaí

Een staplek huren op een rustige camping in Roviaí (-, Griekenland)? Je komt hier helemaal tot rust in deze mooie streek. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is goedkoper dan je denkt. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €19,75 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op deze pagina tref je actuele adviezen over de best beoordeelde campings en de hedendaagse prijzen. Daarbij vergelijk jij direct handige aanbieders van kampeerreizen.

  • Roviaí is een prachtig gebied in de regio Sterea Ellada.
  • In deze omgeving bieden ze 4- of 5-sterren familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook lekkere rustige plekjes. Een vaak geboekte camping is Camping Rovies.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 1861 km.
  • Een goede richtprijs voor een standplaats is is zo’n €27,25 per dag/nacht.

Kamperen in Roviaí: eenvoudig de beste campings boeken

Binnenkort een overnachting boeken op een grote of kleine camping in de buurt van Roviaí? Kamperen in Sterea Ellada (Griekenland) is absoluut een aanrader! Daar vind je een veelzijdig aanbod. Het gaat om heerlijke gezinscampings volop animatie en zwembaden of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

In 5 stappen een goedkope camping in Roviaí boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, caravan of vouwwagen. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Roviaí zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken met alle faciliteiten zoals een squashbaan en een sauna of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een manege (pony rijden) een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op deze website vind je een aantal suggesties. Fijne boekingssites zijn ACSI, ANWB, Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect en Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil. Ook kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak. Zorg ook voor fijne kleding, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, waslijn.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-roviai-griekenland

Adviezen voor kamperen in Roviaí

Dit is een ideale reisbestemming in – (Griekenland). Het ligt zo’n 1861 km vanaf Utrecht. De hoofdstad is Athene. In het hele land wonen er circa 10,6 miljoen personen. De locals spreken hier Grieks en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwege moet tol betaald worden. Er geldt geen vignetplicht. Het netnummer is +30, de netspanning is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 151. Auto’s rijden rond met kentekencode GR en de actuele tijdzone is UTC+03.

LandGriekenland
OmgevingSterea Ellada
PlaatsRoviaí
Gemiddelde temp.21 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
SpreektaalGrieks
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1489 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1861 km (+/- 20,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€27,25
Camping-suggestieCamping Rovies

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Roviaí kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Roviaí: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Roviaí vieren is het boeken van een losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, is universeel en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Voorbeelden zijn daktent, opblaasbare tent, familietent, tunneltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het heeft weinig isolatie waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je kan hem snel op- en afbreken. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Roviaí is dus een aanrader als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Check de meest gezellige campings met animatie voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Veel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met stacaravans, bungalows, hutten, chalets, vakantiehuisjes, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Op een mooi plekje in het groen en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een koelkast & een douche met soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Roviaí).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantiebungalow, tiny house, stacaravan, appartement, chalet.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER).

Kindvriendelijke camping Roviaí: erop uit met het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een peuterbad en kinderdisco. Vaak is het park ook autoluw. In de buurt tref je meerdere dierentuinen of speelparken voor nog meer plezier.

  • Animatieteam: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Roviaí: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Verwachte kosten kampeerplek Roviaí

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in -? Hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Kourouta, Gavrio, Agia Anna en Derbyshire.

Standaard staanplaats€27,25
Luxe 5-sterren staplaats€48,50
Kleine-staanplaats€19,75
Glamping (ingerichte tent)€58,00
Mobile-home€75,50
Comfort vakantiehuisje€89,00
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Roviaí april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het huidige aanbod met onder andere ANWB campings in Roviaí. Kies een van de parken voor meer details. Check ook onze pagina met info over Camping aan het water.

Vind de laatste camping-aanbiedingen in Roviaí

Zoek de goede last minute deals met vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Roviaí camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Reserveren bij de campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Sandaya, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings, First Camp of Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Huttopia, Campéole campings, Ciela Village.

De weersvoorspelling voor Roviaí, Griekenland

Er is hier een mediterraan klimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 21 °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is flink kouder met gemiddeld 16 graden celsius °C. Hierna delen we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Roviaí zoeken?

In deze buurt tref je her en der wel wat kleine voordelige campings. Niet al te veel luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook reserveren via ANWB, Booking.com, Camping.eu, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Airbnb. Advies om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Prijsvrij, Corendon, Tui, Sunweb, Suntip, Vakantiediscounter.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Roviaí kost je €27,25 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €19,75 per dag. Voor een luxe staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,50 per dag. Een nachtje in een vakantieboerderij, strandhuisje, ingerichte tent, lodge, wellness huisje, stacaravan kost al gauw het driedubbele. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, hemelvaart, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Roviaí: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: kidsclub, animatie, binnenspeeltuin, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in – met hond: mag dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Roviaí is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Roviaí. Leuk voor senioren en gezinnen met kids. In deze buurt vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de leuke horeca (restaurants). De Griekse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie