anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Kissámos

Op zoek naar een heerlijke camping in Kissámos (Kreta, Griekenland)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze unieke omgeving / bestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, caravan of camper is niet duur. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €18,25 voor een nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een weekendje of week in een huisje biedt je net iets meer luxe. Op dit portaal verstrekken we praktische details over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij direct handige aanbieders van campingvakanties.

  • Kissámos is een populaire vakantiebestemming in de bekende regio Kriti.
  • Hier boek je luxe familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Mithimna.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 2320 km.
  • De gemiddelde prijs voor een overnachtingsplek is is zo’n €25,00 per overnachting.

Kamperen in Kissámos: online de mooiste campings boeken

Deze zomer een paar nachten verblijven op een bekende camping in de buurt van Kissámos? Kamperen in Kriti (Griekenland) is dan zeker het overwegen waard! In deze regio vind je een rijk aanbod campings. Denk aan luxe gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

In 5 stappen een goedkope camping in Kissámos boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, vouwwagen of caravan. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Kissámos zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een kinderbad.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, Eurocampings, ACSI, ANWB, Vacanceselect & Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campingdirect.com, Campings.nl. Tevens kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Lees eerst even reviews op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, slaapzak, bestek en servies, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Denk ook aan fijne kleding, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-kissamos-griekenland

Details over kamperen in Kissámos

Dit is een mooie vakantieplek in Kreta (Griekenland). De afstand bedraagt zo’n 2320 km (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Athene. In het land wonen er bij elkaar 10,6 miljoen personen. Qua taal spreken deze personen Grieks en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwege moet tol betaald worden. Er geldt geen vignetplicht. De internationale telefooncode is +30, de elektriciteit is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Het alarmnummer is 151. De kentekencode begint altijd met GR en de nationale tijdzone is UTC+03.

LandGriekenland
StreekKriti
PlaatsKissámos
Gem. temperatuur21 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
Lokale taalGrieks
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1856 km
Reistijd (vanaf Utrecht)2320 km (+/- 25,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,00
Lokale campingCamping Mithimna

Vakantiegids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Kissámos kamperen is een unieke belevenis. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, camper, tent of caravan blijft iets moois. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping-tent of een mooi vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Kissámos: erop uit met eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Kissámos beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, je neemt het makkelijk mee en biedt slaapruimte en opslagruimte. Denk aan de koepeltent, daktent, belltent, piramide tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat het wel koud en tochtig maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt een riant bed. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Kissámos is een uitkomst als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de allerleukste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Informatie over vakantiehuisjes

Meer en meer grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, tiny houses, chalets, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een koelkast & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Kissámos).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, vakantiebungalow, chalet, tiny house, vakantieboerderij.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER).

Kindvriendelijke camping Kissámos: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en georganiseerde excursies. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden tref je meerdere themaparken en speeltuinen voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Kissámos: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Kissámos

Meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Kreta? Hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Sámi, Dassía, Káto Alissós en Merseyside.

Reguliere staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren staplek€44,75
Budget-staanplaats€18,25
Ingerichte tent (Glamping)€53,75
Stacaravan€69,75
Bungalow€82,25
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Kissámos april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder tref je het actuele aanbod met onder andere ANWB campings in Kissámos. Selecteer een van de parken voor meer details. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in een bungalowtent.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Kissámos

Bekijk de aantrekkelijke last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Kissámos camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Voor inspiratie en de populairste kampeerplekken van de EU.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Professionele campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, Orbitur, First Camp, Alannia, Aquadis Loisirs, LeadingCampings en tevens Huttopia, Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Campéole campings.

Het weerbericht voor Kissámos, Griekenland

Je hebt hier een mediterraan klimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 21 °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 16 graden celsius. Hieronder tref je het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Kissámos boeken?

In en nabij deze plaats tref je her en der wel wat kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Camping.eu, Airbnb, Campingdirect.com, ANWB, Campings.nl, ACSI Eurocampings. Extra besparen op de kosten? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Corendon, Tui, Vakantiediscounter, Suntip, Prijsvrij, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Kissámos kost om en nabij de €25,00 per dag. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €18,25 per dag. Voor een luxe staplek liggen de prijzen op zo’n €44,75 per plek. Het reserveren van een wellness huisje, ingerichte tent, strandhuisje, stacaravan, boomhut, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pasen, hemelvaart, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Kissámos: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Belangrijke faciliteiten zijn: binnenspeeltuin, kidsclub, speeltuintjes, zwembad. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Kreta met hond: is dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Kissámos mag jouw hond ook mee. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze regio heeft veel te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Kissámos. Ideaal voor senioren en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook veel cultuur en musea en oude gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de leuke horeca (restaurants). De Griekse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie