anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Réthimnon

Lekker ontspannen op een grote of juist idyllische camping in Réthimnon (Kreta, Griekenland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is niet duur en is al mogelijk vanaf €18,25 voor 1 dag/nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren kan uiteraard ook. Op deze pagina bekijk je duidelijke details over het aanbod met lokale campings en een indicatie van de kosten. Evenzeer vergelijk jij eenvoudig handige sites om te boeken.

  • Réthimnon is een prachtig gebied in het unieke Kriti.
  • Op deze bestemming bieden ze heel veel familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Camping Elizabeth.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is om en nabij de 2338 km.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is zo’n €25,00 per nacht.

Kamperen in Réthimnon: de mooiste campings boeken doe je zo

Deze zomer een staanplaats huren op een prachtige camping in de buurt van Réthimnon? Kamperen in Kriti (Griekenland) is dan zeker het overwegen waard! Daar vind je een rijk aanbod campings. Het gaat om grote gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Stappenplan: een goedkope camping in Réthimnon boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Réthimnon zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een subtropisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met peuters en kleuters? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze website vind je al een voorzetje. Handige boekingssites Allcamps, ANWB, Vacanceselect, ACSI, Eurocampings en Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent, Eurocamp. Doorgaans kan je ook een boeking plaatsen bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor fijn zittende kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, afwasteil en afwasborstel, grondzeil en scheerlijnen, koelkast of koelbox.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-rethimnon-griekenland

Suggesties voor kamperen in Réthimnon

Dit is een mooie vakantieplek in Kreta (Griekenland). De totale afstand is om en nabij de 2338 km (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad van dit land is Athene. Het land wordt bewoond door zo’n 10,6 miljoen geregistreerde bewoners. De lokalen praten hier Grieks en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwege moet tol betaald worden. Er geldt geen vignetplicht. Het netnummer is +30, de elektriciteit is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Het alarmnummer is 151. De kentekencode begint altijd met GR en de landelijke tijdzone is UTC+03.

LandGriekenland
StreekKriti
PlaatsRéthimnon
Gemiddelde temp.21 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Nationale taalGrieks
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1870 km
Reistijd (vanaf Utrecht)2338 km (+/- 25,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,00
Plaatselijke campingCamping Elizabeth

Vakantiehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Réthimnon kamperen kan je op veel plekken doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Wil je meer luxe? Kies dan voor een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Réthimnon: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Réthimnon beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Populaire soorten zijn de vis-à-vis tent, belltent, koepeltent, noktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je overnacht in een lekker bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Réthimnon is dus heerlijk als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de sfeervolste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, bungalows, stacaravans, chalets, vakantiehuisjes, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een koelkast & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Réthimnon).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, appartement, vakantieboerderij, chalet, vakantiebungalow, tiny house.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER).

Kindvriendelijke camping Réthimnon: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: speeltoestellen en sportmogelijkheden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand bezoek je meerdere attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Réthimnon: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Doorsnee tarieven kampeerplek Réthimnon

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Kreta? In het rekenvoorbeeld hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Kissámos, Sámi, Dassía en Rutland.

Normale staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren staplek€44,75
Budget staplek€18,25
Glamping (ingerichte tent)€53,50
Mobile Home€69,75
Comfort vakantiehuisje€82,00
Standaard kosten campingvakantie in Réthimnon april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Réthimnon. Klink op een van de links voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Camping aan een meer / rivier.

Profiteer van de laatste camping-aanbiedingen in Réthimnon

Zoek de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute Réthimnon camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Boeken bij een campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Alannia, Sandaya, First Camp, Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings & Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Qualité campings.

De weersverwachtingen voor Réthimnon, Griekenland

Je verblijft hier in een mediterraan klimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 °C. Een doorsnee dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 16 graden °C. In de volgende lijst check je de weersvoorspellingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Réthimnon zoeken?

Nabij deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Niet al te veel luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Campingdirect.com, Campings.nl, ANWB, Airbnb, ACSI Eurocampings. Andere bespaartips: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Corendon.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Réthimnon kost je €25,00 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €18,25 per dag. Voor een meer luxe standplaats liggen de prijzen op zo’n €44,75 per staanplaats. Een overnachting in een ingerichte tent, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje heeft een hoger kostenplaatje. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en een weekend of midweek als oud en nieuw, hemelvaart, kerst, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Réthimnon: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltoestellen, speeltuintjes, animatie, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Kreta met hond: wordt dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Réthimnon is jouw hond meer dan welkom! Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Réthimnon. Leuk voor jonge stellen en families met kinderen. In de nabije omgeving vind je natuurgebieden. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en kerken. Je kunt ook eten bij de leuke horeca (restaurants). De Griekse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie