anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Barmouth

Met familie naar een rustgevende camping in Barmouth (Wales, Groot-Brittannië)? Je kijkt je ogen uit in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €19,25 per dag. Ook kinderen houden van de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op dit portaal geven we duidelijke toelichtingen op de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Tevens vergelijk jij direct erkende boekingsplatforms.

  • Barmouth is een populaire vakantiebestemming in het bijzondere Gwynned.
  • In dit gebied vestigden zich exclusieve familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook lekkere rustige plekjes. Een populaire camping is Camping Hendre Mynach.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 478 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een staplek is ongeveer €26,25 voor 1 dag.

Kamperen in Barmouth: direct de leukste campings boeken

Binnenkort heerlijk tot rust komen op een prachtig gelegen camping in de buurt van Barmouth? Kamperen in Gwynned (Groot-Brittannië) is altijd een goed idee! In en rondom deze plek vind je een veelzijdig kampeeraanbod. Het aanbod omslaat o.a. geweldige gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Barmouth boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Een ander deel gaat liever met de caravan, camper of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Barmouth zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als een squashbaan en een beautysalon. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Betrouwbare boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, Suncamp, Eurocampings, ACSI en Campings.nl, Eurocamp, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Booking.com. Dikwijls kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Lees eerst even recensies op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies, kampeerlamp. Denk ook aan goede kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, stormlijnen, waslijn.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-barmouth-groot-brittannie

Tips & tricks voor kamperen in Barmouth

Dit is een fantastisch gebied in Wales (Groot-Brittannië). Het is ongeveer 478 km (vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad London. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. De voertaal van deze mensen is Engels en het betaalmiddel is de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. Een telefoonnummer begint met +44, de elektriciteit is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is G. Bij calamiteiten bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met GB en de landelijke tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
RegioGwynned
PlaatsBarmouth
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Lokale taalEngels
ValutaBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)382 km
Reistijd (vanaf Utrecht)478 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€26,25
Plaatselijke campingCamping Hendre Mynach

Reisgids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Barmouth kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar nachten op pad met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen is een onvergetelijke ervaring. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping-tent of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Barmouth voor jouw eigen caravan of tent

De goedkoopste manier van vakantie in Barmouth vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, flexibel en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel gekozen modellen zijn de daktent, piramide tent, tunneltent, noktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het tentdoek is dun wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Barmouth biedt veel mogelijkheden als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de sfeervolste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld chalets, bungalows, tiny houses, groepsaccommodaties, stacaravans, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en een eigen toilet.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Barmouth).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, chalet, vakantiebungalow, tiny house, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Barmouth: erop uit met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een peuterbad en kinderboerderij. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de regio tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Animatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Barmouth: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Standaard kosten kampeerplek Barmouth

Zou je graag meer weten over de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Wales? Hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Dingwall, Bala, Ashburton en Savona.

Gewone staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren staanplaats€46,75
Budget-plek€19,25
Glamping (ingerichte tent)€55,75
Mobile-home€72,50
Chalet€85,25
Gemiddelde kosten campingvakantie in Barmouth april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Barmouth. Selecteer een van de parken voor meer details. Zie ook onze informatieve pagina over Caravan .

Sla je slag met de laatste camping-aanbiedingen in Barmouth

Ontdek de de mooiste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Overzicht boekingssites voor last minute Barmouth camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als LeadingCampings, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Orbitur, Alannia, Sandaya of bijvoorbeeld Ciela Village, Capfun, Huttopia, Qualité campings, Yelloh! Village, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Barmouth, Groot-Brittannië

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De populairste reistijd is zomermaanden. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is een hete maand met gemiddeld 27 °C. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden celsius °C. In het volgende gedeelte bieden we het actuele weerbericht voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Barmouth reserveren?

In en nabij deze plaats heb je de keuze uit flink wat kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Airbnb, Booking.com, Camping.eu, Campings.nl. Boeken met extra voordeel? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Corendon, Prijsvrij, D-Reizen, Vakantiediscounter, Tui, Suntip.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Barmouth kost je +/- €26,25 per nacht. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €19,25 per staplek. Voor een luxe staplek gelden tarieven van gemiddeld €46,75 per dag. Het slapen in een wellness huisje, lodge, strandhuisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, oud en nieuw, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Barmouth: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: trampolines, theatershows, kidsclub, zwembad. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Wales met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Barmouth mag je hondje mee op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke excursies kan ik doen?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Barmouth. Ideaal voor stelletjes en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving ontdek je prachtige natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en beroemde plekken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gezellige horeca (restaurants). De Britse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie