anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Llanon

Ben jij op zoek naar een prachtige camping in Llanon (Wales, Groot-Brittannië)? Het is hier ontzettend genieten in deze mooie streek. Een plekje reserveren voor een tent, camper, vouwwagen of caravan is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €18,75 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op onze website check je belangrijke informatie over de best beoordeelde campings en een indicatie van de kosten. Daarnaast vergelijk jij via dit portaal goede boekingssites.

  • Llanon is een gevarieerde vakantieplek in de vakantieregio Ceredigion.
  • Hier tref je geweldige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een van de favoriete campings is Woodlands Holiday Park.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is +/- 474 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is is ongeveer €25,75 per dag.

Kamperen in Llanon: de mooiste campings boeken

Deze zomer heerlijk kamperen op een grote of kleine camping in de buurt van Llanon? Kamperen in Ceredigion (Groot-Brittannië) is altijd een goed idee! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een groot aanbod aan camping. Je kunt kiezen uit 4- of 5-sterren gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Llanon boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, camper of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan er zelf een kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Llanon kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Goede boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, Vacanceselect, ACSI, ANWB & Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Booking.com, ROAN. Eveneens kan je ook direct boeken bij de kampeerhouder. Bekijk vooraf altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Maak voor vertrek een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Denk ook aan passende kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, waslijn.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-llanon-groot-brittannie

Adviezen voor kamperen in Llanon

Dit is een populaire bestemming in Wales (Groot-Brittannië). Het ligt zo’n 474 kilometer vanaf Utrecht. Dit land kent de prachtig hoofdstad London. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen inwoners. De mensen spreken hier Engels en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De internationale telefooncode is +44, de elektra-spanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type G. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode is GB en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
RegioCeredigion
PlaatsLlanon
Gemiddelde temp.14 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Lokale taalEngels
ValutaBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)379 km
Reistijd (vanaf Utrecht)474 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,75
Beschikbare campingWoodlands Holiday Park

Vakantiehulp: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Llanon kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar nachten op pad met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een glamping-tent of een mooi vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Llanon voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Llanon is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, je kunt ‘m snel opzetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Handig zijn bijvoorbeeld de noktent, koepeltent, opblaasbare tent, belltent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt qua leefruimte meer comfort. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je overnacht in een lekker bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Llanon is dus heerlijk als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua hutten, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, bungalows, chalets. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken en daarbij soms zelfs een bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Llanon).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, appartement, vakantieboerderij, stacaravan, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Er zijn diverse luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Llanon: samen met met het gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een overdekt zwembad en kinderboerderij. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de omgeving vind je vaak ook attractieparken en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Llanon: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Verwachte kosten kampeerplek Llanon

Benieuwd naar de verwachte tarieven van een kampeerplek in Wales? In het onderstaande overzicht delen wij de gemiddelde (overnachting) prijs (per 24 uur). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Isle of Whithorn, Bronllys, Saint Agnes en Siracusa.

Gewone staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren staplaats€45,75
Budget-plek€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€54,50
Stacaravan€71,00
Luxe huisje€83,25
Normale tarieven campingvakantie in Llanon april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder tref je het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Llanon. Selecteer een van de parken voor alle info. Je kunt hier ook meer lezen over Stacaravan.

Profiteer van de actuele camping-aanbiedingen in Llanon

Scoor goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Llanon camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Toonaangevende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, Alannia, First Camp, Orbitur, Flower Campings, LeadingCampings of bijvoorbeeld Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Huttopia, Qualité campings.

De weersverwachtingen voor Llanon, Groot-Brittannië

Deze regio heeft een zeeklimaat. De prettigste reistijd is zomermaanden. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 27 graden celsius. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden celsius °C. In onderstaande weergave bekijk je de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Llanon vergelijken?

In deze omgeving boek je diverse kleinschalige betaalbare campings. Geen luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Doorgaans kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ANWB, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com, Airbnb. Boeken met extra voordeel? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Llanon kost plus minus €25,75 per dag. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €18,75 per staanplaats. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €45,75 per plek. Een nachtje in een stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent, lodge, boomhut, wellness huisje is doorgaans wel prijziger. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, meivakantie en een weekend of midweek zoals oud en nieuw, kerst, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Llanon: hoe vind ik een geschikt park?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Check ook de aanwezigheid van: kidsclub, zwembad, speeltuintjes, trampolines. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Wales met hond: waar op letten?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Llanon mag jouw hond ook mee. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond moet aangelijnd zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te zien in de omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Llanon. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In deze regio heb je prachtige flora en fauna. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en architectonische gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Britse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie