anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Grantham

Een staanplaats huren op een grote of juist idyllische camping in Grantham (Engeland, Groot-Brittannië)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de buurt van deze vakantiebestemming. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is heel betaalbaar, dit kan al voor slechts €19,50 voor een nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op deze camping-vergelijker check je praktische details over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij direct betrouwbare sites om te boeken.

  • Grantham is een gevarieerde vakantieplek in het authentieke Lincolnshire.
  • Op deze bestemming vind je 4- of 5-sterren familiecampings met zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een populaire camping is Wagtail Country Park.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 505 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een campingplek is plus minus €26,75 per dag/nacht.

Kamperen in Grantham: de beste campings boeken

Samen met familie een staplekje huren op een aantrekkelijke camping in de buurt van Grantham? Kamperen in Lincolnshire (Groot-Brittannië) zal je zeker verrassen! In dit gebied bieden ze je een compleet aanbod. Het betreft grote gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Aan de hand van het stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Grantham boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, vouwwagen of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Grantham kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een buitenspeeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op deze pagina vind je een aantal suggesties. Handige boekingssites Allcamps, ACSI, Eurocampings, Vacanceselect, Suncamp en Eurocamp, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil. Mogelijk kan je de reservering rondmaken bij de aanbieder zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Koop ook fijn zittende kleren en een warme trui. Verder is het ook goed om te denken aan: spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-grantham-groot-brittannie

Details over kamperen in Grantham

Dit is een mooie vakantieplek in Engeland (Groot-Brittannië). Het is ongeveer 505 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad is London. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. Qua taal spreken deze personen Engels en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De internationale landcode is +44, de stroom is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is G. Het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met GB en de plaatselijke tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
GebiedLincolnshire
PlaatsGrantham
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
VoertaalEngels
ValutaBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)404 km
Reistijd (vanaf Utrecht)505 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€26,75
Beschikbare campingWagtail Country Park

Reisgids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Grantham kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar dagen op pad met de tent, vouwwagen, camper of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Grantham met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een betaalbare keuze voor vakantie in Grantham boeken is een eigen staplek reserveren. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Voorbeelden zijn tunneltent, pop-up tent, belltent, familietent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt dicht op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Grantham biedt veel mogelijkheden als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de meest gezellige campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, hutten, chalets, tiny houses, groepsaccommodaties, stacaravans. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Grantham).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow, appartement, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Grantham: samen met met het gezin

De gezinscamping is populair bij families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad en actieve uitjes. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de buurt zijn er diverse speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Animatieteam: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Grantham: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Standaard tarieven kampeerplek Grantham

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Engeland? Bijgaand tref je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Stamford, Bury, Sandown en Gävleborg.

Basis staanplaats€26,75
Luxe 5-sterren campingplaats€47,25
Voordeel-plek€19,50
Glamping (ingerichte tent)€56,50
Mobile Home€73,50
Chalet€86,25
Standaard prijs campingvakantie in Grantham april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod met onder andere ANWB campings in Grantham. Kies een van de kampeeraccommodaties voor aanvullende info. Of bekijk onze informatiepagina over Jongerencamping.

Vind de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Grantham

Profiteer van de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Grantham camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Kies uit meer dan 8.000 plekken door heel Europa.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Parken worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Aanbetaling van slechts 10% van de reissom.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Toonaangevende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Flower Campings, Orbitur, Alannia, Sandaya, First Camp maar ook Capfun, Ciela Village, Qualité campings, Yelloh! Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Grantham, Groot-Brittannië

Deze regio heeft een zeeklimaat. De populairste reistijd is zomermaanden. De jaartemperatuur is hier circa 14 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 27 graden celsius. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden °C. In het volgende gedeelte behandelen we de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Grantham boeken?

In deze streek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Weinig luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Jij kan online direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn Airbnb, ANWB, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Booking.com. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Tui, Sunweb, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip, Corendon.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Grantham kost circa €26,75 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €19,50 per plek. Voor een luxe staplek liggen de prijzen op zo’n €47,25 per staanplaats. Het boeken van een vakantieboerderij, stacaravan, strandhuisje, lodge, ingerichte tent, wellness huisje kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden zoals kerst, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Grantham: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: trampolines, speeltoestellen, theatershows, speeltuintjes. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Engeland met hond: hoe werkt dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Grantham is een hond ook toegestaan. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Grantham. Ideaal voor ouderen en jonge gezinnen. In deze buurt heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude panden. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele regionale horeca (restaurants). De Britse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie