anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Tar

Ben jij op zoek naar een fijne camping in Tar (Istrie, Kroatië)? Je kijkt je ogen uit in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, camper of caravan hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €23,75 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een stacaravan of huisje huren biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-vergelijker bekijk je uitgebreide uitleg over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Tevens vergelijk je online goede websites om direct te boeken.

  • Tar is een veelzijdig gebied in de bekende regio Istarska.
  • In deze omgeving tref je unieke familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Solaris Camping Resort.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1006 kilometer.
  • De standaard prijs voor een camping overnachting bedraagt zo’n €37,50 per overnachting.

Kamperen in Tar: de leukste campings boeken

Binnenkort een staplekje huren op een mooie camping in de buurt van Tar? Kamperen in Istarska (Kroatië) is populairder dan ooit! In dit gebied bieden ze je een compleet aanbod. Denk aan 4- of 5-sterren gezinscampings met zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Tar boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een camper of caravan biedt meer luxe maar daarvoor moet je meer geld betalen. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Tar zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een binnenzwembad en wellness en beauty. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Zijn er jonge kids bij? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speelhal en een subtropisch zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Vacanceselect, Suncamp, ANWB & Campingdirect.com, Vacansoleil, ROAN, Campings.nl, Eurocamp, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Lees eerst even reviews op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak. Koop ook prettige kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel.

  5. Voorbereiden op de reis

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-tar-kroatie

Tips voor kamperen in Tar

Dit is een ideale reisbestemming in Istrie (Kroatië). Het is ongeveer 1006 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad is Zagreb. Totaal wonen er in dit land +/- 4 miljoen geregistreerde personen. Men spreekt hier Kroatisch en je kunt dingen afreken met de valuta Kroatische Kuna (HRK). Nationale feestdag(en): 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan (sommige gebieden getolereerd). Bijna alle autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet nodig. De telefooncode is +385, de stroom is 220 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Voor politie of ambulance bel je 94. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met HR en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandKroatië
GebiedIstarska
PlaatsTar
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Officieel niet toegestaan, sommige gebieden getolereerd
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalKroatisch
ValutaKroatische Kuna (HRK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)805 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1006 km (+/- 11 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€37,50
Beschikbare campingSolaris Camping Resort

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Tar kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de tent, caravan, vouwwagen of camper is ontzettend gaaf. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Tar voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Tar is het zoeken naar een privé staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Welke manier je ook kies: elke optie heeft pluspunten en negatieve punten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, flexibel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Denk aan de pop-up tent, noktent, opblaasbare tent, vis-à-vis tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Tar wordt dan ook aanbevolen als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de tofste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

De voordelen van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses, vakantiehuisjes, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Tar).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, stacaravan, tiny house, vakantiebungalow, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Zagreb (ZAG) Slit (SPU).

Kindvriendelijke camping Tar: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is perfect voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: speeltoestellen en kinderboerderij. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de regio zijn er verschillende dierentuinen of speelparken voor een dagje plezier.

  • Animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Tar: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Prijsindicatie kampeerplek Tar

Zou je graag meer weten over de verwachte prijs van een kampeerplek in Istrie? In het onderstaande overzicht zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Porec, Biograd na moru, Novigrad-Cittanova en Aude.

Gemiddelde staanplaats€37,50
Luxe 5-sterren campingplek€52,75
Budget staplek€23,75
Ingerichte tent (Glamping)€62,25
Mobile-home€80,00
Comfort vakantiehuisje€93,50
Normale tarieven campingvakantie in Tar april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Tar. Maak een keuze uit een van de plekken voor extra info. Zie ook onze informatieve pagina over Christelijke camping.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in Tar

Boek de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Tar camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Professionele campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Sandaya, First Camp, Orbitur, Alannia & Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Tar, Kroatië

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 graden celsius. De maand januari is wat kouder met 11 graden °C. In het volgende gedeelte verstrekken we het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Tar vergelijken?

In deze regio is er een ruim aanbod met kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als ANWB, Airbnb, Campings.nl, Camping.eu, Booking.com, Campingdirect.com. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Suntip, D-Reizen, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Sunweb.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Tar kost ongeveer €37,50 per nacht. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €23,75 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping betaal je gemiddeld €52,75 per dag. Verblijven in een boomhut, vakantieboerderij, wellness huisje, stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent is uiteraard iets duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, pasen, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Tar: wat zijn aandachtspunten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Check ook de aanwezigheid van: animatie, zwembad, theatershows, speeltuintjes. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Istrie met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Tar is een hond ook toegestaan. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Tar. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In deze streek ontdek je prachtige natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en stadions. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Kroatische mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie