anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Hvar

Een vakantieverblijf reserveren op een grote of juist idyllische camping in Hvar (Split-Dalmatie, Kroatië)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze unieke omgeving / bestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen is voordelig. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €21,75 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op dit portaal tref je belangrijke details over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Daarnaast vergelijk jij snel toonaangevende aanbieders van kampeerreizen.

  • Hvar is een heerlijke omgeving in het unieke Splitsko-Dalmatinska.
  • In deze buurt vind je geweldige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook lekkere rustige plekjes. Een bekende camping in deze plek is Camp Vira.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is plus minus 1279 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een overnachtingsplek is is om en nabij de €34,75 per dag/nacht.

Kamperen in Hvar: de mooiste campings boeken doe je zo

Binnenkort een staplekje huren op een bekende camping in de buurt van Hvar? Kamperen in Splitsko-Dalmatinska (Kroatië) is absoluut een aanrader! Daar kun je kiezen uit een rijk aanbod. Je hebt de keuze uit exclusieve gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Hvar boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Hvar zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals een squashbaan en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een manege (pony rijden) een kinderbad.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je al een voorzetje. Uitstekende boekingssites zijn Vacanceselect, ACSI, Allcamps, Eurocampings, ANWB & Vacansoleil, Booking.com, Rent-a-Tent, ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl. Dikwijls kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, slaapzak, luchtbed. Koop ook goede kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, medicijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Bekijk vooraf de route en maak een inschatting van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-hvar-kroatie

Alles over kamperen in Hvar

Dit is een geweldige locatie in Split-Dalmatie (Kroatië). De reisafstand is doorgaans 1279 km (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Zagreb. In dit land wonen ongeveer 4 miljoen geregistreerde inwoners. De voertaal van deze mensen is Kroatisch en de gebruikte valuta is de Kroatische Kuna (HRK). Nationale feestdag(en): 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan (sommige gebieden getolereerd). Bijna alle autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet nodig. De landcode is +385, de stroom is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 94. Het kenteken van een auto begint hier met HR en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandKroatië
GebiedSplitsko-Dalmatinska
PlaatsHvar
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Officieel niet toegestaan, sommige gebieden getolereerd
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalKroatisch
GeldKroatische Kuna (HRK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1023 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1279 km (+/- 14 uur)
Gemiddelde overnachting camping€34,75
Regionale campingCamp Vira

Vakantiehulp: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Hvar kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping-tent of een mooi vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Hvar: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Hvar vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je kunt ‘m snel opzetten en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een tunneltent, noktent, pop-up tent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je kunt heel veel spullen meenemen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor rondreizen. Een camper is wel een enorme investering. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Hvar is dus heerlijk als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Bekijk de meest populaire campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, hutten, bungalows, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een kookgedeelte & een douche met soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Hvar).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, stacaravan, appartement, vakantiebungalow, tiny house, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Zagreb (ZAG) Slit (SPU).

Kindvriendelijke camping Hvar: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speeltuin en kinderdisco. Vaak is het park ook autoluw. In de buurt tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kids animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Hvar: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee kosten kampeerplek Hvar

Wil je een indicatie van de doorsnee prijs van een kampeerplek in Split-Dalmatie? In het onderstaande overzicht bekijk je de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Korenica, Kolan, Stobrec en Haute-Vienne.

Basis staanplaats€34,75
Luxe 5-sterren staplaats€48,50
Budget-staanplaats€21,75
Ingerichte tent (Glamping)€57,50
Stacaravan€74,00
Luxe huisje€86,25
Standaard prijs campingvakantie in Hvar april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hier vind je het beschikbare aanbod met populaire parken en ANWB campings in Hvar. Klink op een van de links voor extra info. Check ook onze pagina met info over Luxe camping.

Sla je slag met de actuele camping-aanbiedingen in Hvar

Scoor aantrekkelijke last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Hvar camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Populaire campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Flower Campings, First Camp, LeadingCampings, Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs en bijvoorbeeld Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings, Ciela Village, Campéole campings, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Hvar, Kroatië

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 29 graden. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 11 graden celsius °C. In onderstaande weergave check je de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Hvar vergelijken?

In en nabij deze plaats zijn er tal van kleinschalige betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Airbnb, ANWB, Booking.com. Liever minder betalen? Tips: vermijd het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Prijsvrij, Sunweb, Suntip, Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Hvar kost zo’n €34,75 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan kost het zo’n €21,75 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €48,50 per overnachting. Het boeken van een strandhuisje, boomhut, wellness huisje, lodge, vakantieboerderij, stacaravan is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, oud en nieuw, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Hvar: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltoestellen, speeltuintjes, zwembad, trampolines. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Split-Dalmatie met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Hvar mag je jouw viervoeter meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Hvar. Uitermate geschikt voor stelletjes en natuurlijk complete families met kinderen. In de nabije omgeving vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je vindt hier ook veel cultuur en oude gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Kroatische mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie