anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Povljana

Op zoek naar een rustige camping in Povljana (Zadarska, Kroatië)? Er is van alles te doen hier in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €22,25 voor 1 dag/nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje is een veel gekozen oplossing. Op dit platform bieden we duidelijke tips over de best beoordeelde campings en een prijsindicatie. Evenzeer vergelijk je via ons handige websites om direct te boeken.

  • Povljana is een geliefde plek in het bijzondere Zadarska.
  • In deze regio vind je gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een van de favoriete campings is Camp Porat.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 1126 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een camping overnachting is circa €35,50 p/dag.

Kamperen in Povljana: de mooiste campings boeken

Tijdens je volgende reis een paar nachten verblijven op een plaatselijke camping in de buurt van Povljana? Kamperen in Zadarska (Kroatië) is populairder dan ooit! Hier bieden ze je een groot aanbod aan camping. Je hebt de keuze uit heel veel gezinscampings met (binnen)zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Gemakkelijk een goedkope camping in Povljana boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Povljana vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken met alle faciliteiten zoals tennisbanen en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met peuters en kleuters? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een kinderbad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Fijne boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect, Suncamp, ANWB & Campingdirect.com, Vacansoleil, ROAN, Eurocamp, Booking.com, Campings.nl. Mogelijk kan je ook een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp. Denk ook aan goede kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Denk daarnaast ook aan zaken als: persoonlijke verzorgingsproducten, waslijn, tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Analyseer de actuele route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer de spitstijd te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-povljana-kroatie

Details over kamperen in Povljana

Dit is een veel gekozen bestemming in Zadarska (Kroatië). Deze locatie is gelegen op 1126 km (op basis van Utrecht als startpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Zagreb. In het land wonen er bij elkaar 4 miljoen geregistreerde personen. De lokalen spreken hier Kroatisch en betalingen doe je met de Kroatische Kuna (HRK). Nationale feestdag(en): 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan (sommige gebieden getolereerd). Bijna alle autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +385, de elektra-spanning is 220 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F en het noodnummer is 94. Voertuigen hebben kentekencode HR en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandKroatië
GebiedZadarska
PlaatsPovljana
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Officieel niet toegestaan, sommige gebieden getolereerd
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
SpreektaalKroatisch
BetaalmiddelKroatische Kuna (HRK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)901 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1126 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€35,50
Plaatselijke campingCamp Porat

Campinggids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Povljana kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent is natuurlijk een mooi avontuur. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een plek op een glamping of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Povljana voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Povljana reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je neemt het makkelijk mee en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Nederlanders kiezen vaak voor een noktent, vis-à-vis tent, daktent, pop-up tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het biedt verrassend veel ruimte. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je overnacht in een lekker bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Povljana is dus perfect als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de meest gezellige campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met een keukentje, koffiezetapparaat en daarbij een douche met soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Povljana).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, tiny house, vakantiebungalow, stacaravan, chalet.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Zagreb (ZAG) Slit (SPU).

Kindvriendelijke camping Povljana: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door jonge families met kinderen tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een overdekt zwembad en georganiseerde excursies. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er volop themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Animatieteam: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Povljana: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Standaard prijzen kampeerplek Povljana

Zou je graag meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Zadarska? In het onderstaande overzicht zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Slano, Skradin, Bjelovar en Indre.

Basis staanplaats€35,50
Luxe 5-sterren campingplaats€49,75
Voordeel-plek€22,25
Ingerichte tent (Glamping)€58,75
Mobile Home€75,50
Comfort vakantiehuisje€88,25
Standaard prijs campingvakantie in Povljana april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Povljana. Maak een keuze uit een van de plekken voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Kleine camping.

Bekijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Povljana

Vergelijk de de beste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Povljana camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Reserveren bij de campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings, Sandaya, First Camp, LeadingCampings en bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings, Ciela Village, Capfun, Yelloh! Village.

7-daagse weer voor Povljana, Kroatië

Er is hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 graden °C. De periode januari is historisch gezien het koudst met 11 graden °C. In onderstaande paragraaf delen we de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Povljana vergelijken?

In en nabij deze plaats zijn er tal van kleine budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ACSI Eurocampings, Camping.eu, ANWB, Campings.nl, Airbnb, Campingdirect.com. Liever minder betalen? Tips: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, Prijsvrij, Sunweb, Suntip, Vakantiediscounter, Tui.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Povljana kost plus minus €35,50 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Dan kost het zo’n €22,25 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek rekenen ze tarieven van zo’n €49,75 per dag. Verblijven in een boomhut, stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, wellness huisje is over het algemeen duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als hemelvaart, pasen, oud en nieuw, kerst (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Povljana: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Check ook de aanwezigheid van: trampolines, binnenspeeltuin, kidsclub, speeltuintjes. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Zadarska met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Povljana is jouw hond meer dan welkom! Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Povljana. Perfect voor stelletjes en families met kinderen. Hier vind jij veel natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Kroatische mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie