anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Smoljanac

Lekker met de familie naar een rustige camping in Smoljanac (Licko-Senjska, Kroatië)? Je kunt genieten en rondfietsen in het prachtige omliggende landschap. Overnachten in je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €22,75 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan kan uiteraard ook. Op onze website tref je duidelijke tips over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij eenvoudig erkende websites om direct te boeken.

  • Smoljanac is een prachtig gebied in het groene Licko-Senjska.
  • In deze buurt tref je exclusieve familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak gekozen camping is Camping Plitvice.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is ongeveer 1046 km.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplek bedraagt zo’n €36,00 per dag/nacht.

Kamperen in Smoljanac: online de mooiste campings boeken

Samen met familie heerlijk genieten op een rustige camping in de buurt van Smoljanac? Kamperen in Licko-Senjska (Kroatië) zal je zeker verrassen! In deze regio bieden ze je een rijk aanbod campings. Denk aan luxe gezinscampings volop animatie en zwembaden of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Snel een goedkope camping in Smoljanac boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, camper of caravan. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet goedkoop. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Smoljanac zijn volop aanwezig. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als tennisbanen en wellness en beauty. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speelhal en een zwembad met glijbaan.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Bekende boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, Allcamps, Suncamp, Vacanceselect en ROAN, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil. Doorgaans kan je ook een boeking plaatsen op de site van de locatie. Vergeet niet het bekijken van reviews op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed. Koop ook fijn zittende kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Kijk of je de spits kunt vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-smoljanac-kroatie

Tips voor kamperen in Smoljanac

Dit is een ideale reisbestemming in Licko-Senjska (Kroatië). De totale afstand is om en nabij de 1046 kilometer (vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Zagreb. Totaal wonen er in dit land +/- 4 miljoen geregistreerde mensen. Men praat hier Kroatisch en de gebruikte valuta is de Kroatische Kuna (HRK). Nationale feestdag(en): 8 oktober Onafhankelijkheidsdag, 30 mei Dag van de Republiek, 22 juni Antifascistische Dag van de Overwinning. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan (sommige gebieden getolereerd). Bijna alle autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +385, de netspanning is 220 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 94. Het kenteken van een auto begint hier met HR en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandKroatië
RegioLicko-Senjska
PlaatsSmoljanac
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Officieel niet toegestaan, sommige gebieden getolereerd
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Nationale taalKroatisch
ValutaKroatische Kuna (HRK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)837 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1046 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€36,00
Camping-voorbeeldCamping Plitvice

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Smoljanac kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een tent waar alles al in zit (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Smoljanac voor jouw eigen caravan of tent

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Smoljanac beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk kampeermiddel heeft pluspunten en negatieve punten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, kan je overal neerzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Populaire soorten zijn de vis-à-vis tent, daktent, piramide tent, familietent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het sneller koud is. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt qua leefruimte meer comfort. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Smoljanac is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisje voor de hele familie

De grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan chalets, stacaravans, bungalows, hutten, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Smoljanac).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, appartement, chalet, stacaravan.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Zagreb (ZAG) Slit (SPU).

Kindvriendelijke camping Smoljanac: samen met met het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en actieve uitjes. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand bezoek je meerdere attractieparken en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Smoljanac: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Prijsindicatie kampeerplek Smoljanac

Zou je graag meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Licko-Senjska? In de onderstaande tabel zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Tuhelj, Ugljan, Tisno en Anatoliki Makedonia ke Thraki.

Reguliere staanplaats€36,00
Luxe 5-sterren staanplaats€50,50
Kleine-staanplaats€22,75
Ingerichte tent (Glamping)€59,75
Mobile Home€76,75
Comfort vakantiehuisje€89,50
Standaard prijzen campingvakantie in Smoljanac april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Smoljanac. Maak een keuze uit een van de plekken voor informatie en ervaringen. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in een bungalowtent.

De meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Smoljanac

Bekijk de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Smoljanac camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals LeadingCampings, Sandaya, Flower Campings, Alannia, First Camp, Aquadis Loisirs maar ook Yelloh! Village, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Capfun, Huttopia.

De weersvoorspellingen voor Smoljanac, Kroatië

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 °C. juli is een hete maand met gemiddeld 29 graden celsius. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 11 graden celsius. In onderstaande paragraaf vind je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Smoljanac reserveren?

In deze omgeving vind je veel kleinschalige betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Direct boeken? Dan kan dat op de website van het park. Andere populaire boekingssites zijn Campingdirect.com, Camping.eu, ANWB, Booking.com, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Liever minder betalen? Tips: ga niet midden in het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Corendon, Suntip, D-Reizen, Vakantiediscounter, Tui, Sunweb.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Smoljanac kost €36,00 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €22,75 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je denken aan een prijs van €50,50 per plek. Het slapen in een ingerichte tent, lodge, boomhut, strandhuisje, stacaravan, vakantieboerderij kost al gauw het driedubbele. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en midweken of weekenden als oud en nieuw, hemelvaart, kerst, pinksteren (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Smoljanac: waar moet ik op letten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, animatie, kidsclub, speeltuintjes. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Licko-Senjska met hond: is dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Smoljanac mag je hondje mee op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Smoljanac. Uitermate geschikt voor jonge stellen en jonge gezinnen. Hier vind je natuurgebieden. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je vindt hier ook veel cultuur en monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Kroatische mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie