anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Marbach an der Donau

Een staanplaats huren op een centraal gelegen camping in Marbach an der Donau (Niederosterreich, Oostenrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen is heel betaalbaar. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €22,00 voor een nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op campingsoverzicht.nl tref je betrouwbare toelichtingen op de meest populaire campings en de optionele kosten. Ook vergelijk je via deze site erkende websites om direct te boeken.

  • Marbach an der Donau is een populaire vakantiebestemming in de vakantieregio Niederösterreich.
  • Op deze bestemming tref je 4- of 5-sterren familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook de meer rustige locaties. Een van de favoriete campings is Camping Marbacher Freizeitzentrum.
  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 628 kilometer.
  • De standaard prijs voor een standplaats is is om en nabij de €31,50 voor 1 nacht.

Kamperen in Marbach an der Donau: eenvoudig de beste campings boeken

Deze zomer een boeking rondmaken voor een centraal gelegen camping in de buurt van Marbach an der Donau? Kamperen in Niederösterreich (Oostenrijk) is dan misschien wel iets voor jou! Hier vind je een veelzijdig aanbod. Je kunt kiezen uit geweldige gezinscampings volop animatie en zwembaden of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Marbach an der Donau boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dat heeft wel een prijskaartje. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Marbach an der Donau zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals een wasserette en wellnessfaciliteiten. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een manege (pony rijden) een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Suncamp, Allcamps, Vacanceselect, ANWB, ACSI & Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Booking.com, Eurocamp. Doorgaans kan je direct meer info opvragen en boeken bij de eigenaar zelf. Let goed op beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies, slaapzak. Bestel ook prettige kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, waslijn, stormlijnen, medicijnen.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-marbach-an-der-donau-oostenrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Marbach an der Donau

Dit is een ideale reisbestemming in Niederosterreich (Oostenrijk). De totale afstand is om en nabij de 628 km (gerekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Wenen. Er leven om en nabij de 8,2 miljoen geregistreerde mensen. Men praat hier Duits en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 26 oktober Nationale Feestdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg. Een vignet is verplicht. De telefooncode is +43, de stroom is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode is A en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandOostenrijk
StreekNiederösterreich
PlaatsMarbach an der Donau
Gem. temperatuur14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
SpreektaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)502 km
Reistijd (vanaf Utrecht)628 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde overnachting camping€31,50
Plaatselijke campingCamping Marbacher Freizeitzentrum

Keuzehulp: kies een kampeerplek of accommodatie

In Marbach an der Donau kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een plek op een glamping of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Marbach an der Donau: erop uit met eigen tent of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Marbach an der Donau beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elk type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Veel gekozen modellen zijn de vis-à-vis tent, koepeltent, belltent, opblaasbare tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is een dure investering. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Marbach an der Donau is dus perfect als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de meest populaire campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De meeste grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, tiny houses, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Marbach an der Donau).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE).

Kindvriendelijke camping Marbach an der Donau: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een overdekt zwembad en actieve uitjes. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand zijn er diverse dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Marbach an der Donau: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Prijsindicatie kampeerplek Marbach an der Donau

Benieuwd naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Niederosterreich? In de tabel hieronder check je de gemiddelde (overnachting) prijs (per nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Oberretzbach, Waidhofen an der Thaya, Gmünd en Jura.

Standaard staanplaats€31,50
Luxe 5-sterren staplek€50,50
Kleine-staanplaats€22,00
Ingerichte tent (Glamping)€59,75
Mobile-home€77,25
Comfort vakantiehuisje€90,25
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Marbach an der Donau april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Marbach an der Donau. Maak een keuze uit een van de plekken voor info en reviews. Of klik door voor meer informatie over Bungalowtent.

Ontdek de tofste camping-aanbiedingen in Marbach an der Donau

Bekijk interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Marbach an der Donau camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Bij aankomst staat een compleet ingerichte accommodatie al klaar.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Toonaangevende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Alannia, Flower Campings, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Orbitur, First Camp & Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Qualité campings, Campéole campings, Huttopia, Capfun.

Het weerbericht voor Marbach an der Donau, Oostenrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat en landklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei en september. De gem. jaartemperatuur is 14 graden celsius. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 24 graden celsius °C. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 3 graden °C. In de volgende lijst verstrekken we de weersvoorspellingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Marbach an der Donau boeken?

In deze streek boek je diverse kleinschalige budget campings. Minimale luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij Booking.com, Campings.nl, Campingdirect.com, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB. Advies om te besparen: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Sunweb, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen, Tui.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Marbach an der Donau komt neer op €31,50 per staplek. Kies je een budget-camping? In dat geval betaal je circa €22,00 per dag. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €50,50 per staanplaats. Verblijven in een vakantieboerderij, lodge, stacaravan, boomhut, wellness huisje, ingerichte tent kost al gauw het driedubbele. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, kerst, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Marbach an der Donau: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: trampolines, animatie, binnenspeeltuin, kidsclub. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Niederosterreich met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Marbach an der Donau kan je de hond gewoon meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Marbach an der Donau. Leuk voor senioren en families met kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt hier ook veel cultuur en museums. Vergeet ook niet de gezellige horeca (restaurants). De Oostenrijkse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie