anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Burgau

Lekker vakantie vieren op een mooie camping in Burgau (Steiermark en Burgenland, Oostenrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in het prachtige omliggende landschap. Lekker erop uit met een tent, caravan, camper of vouwwagen is heel betaalbaar. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €22,25 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een vakantiehuisje of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-vergelijker verstrekken we praktische details over het actuele campingaanbod en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk je direct erkende boekingsplatforms.

  • Burgau is een gevarieerde vakantieplek in het bijzondere Steiermark.
  • In deze buurt bieden ze gezellige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een bekende camping in deze plek is Camping Schloss Burgau.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is ongeveer 756 km.
  • Een prijsindicatie voor een staplek is circa €32,00 per 24 uur.

Kamperen in Burgau: direct online de beste campings boeken

Komend zomer een staplekje huren op een mooie camping in de buurt van Burgau? Kamperen in Steiermark (Oostenrijk) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek bieden ze je meerdere campinglocaties. Het gaat om gemoedelijke gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Stappenplan: een goedkope camping in Burgau boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Burgau vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en een wellness centrum. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Check dan ook de mogelijkheden zoals een manege (pony rijden) een zwembad met glijbaan.

  3. Het boeken van de camping

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina vind je een aantal suggesties. Fijne boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect, ANWB & ROAN, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campings.nl, Rent-a-Tent. Ook kan je snel reserveren bij de aanbieder zelf. Let goed op beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Hier noteer je onder andere: luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Denk ook aan goede kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-burgau-oostenrijk

Tips & tricks voor kamperen in Burgau

Dit is een populaire bestemming in Steiermark en Burgenland (Oostenrijk). Het ligt zo’n 756 kilometer (vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Wenen. De totale bevolking bestaat uit zo’n 8,2 miljoen personen. Men praat hier Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 26 oktober Nationale Feestdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg. Een vignet is verplicht. De internationale toegangscode om te bellen is +43, de elektra-spanning is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode A en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandOostenrijk
OmgevingSteiermark
PlaatsBurgau
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
Nationale taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)605 km
Reistijd (vanaf Utrecht)756 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€32,00
Plaatselijke campingCamping Schloss Burgau

Vakantiehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Burgau kamperen kan je op veel plekken doen. Even er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Wil je meer luxe? Kies dan voor een plek op een glamping of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Losse staanplaats in Burgau: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Burgau reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je kunt ‘m snel opzetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Voorbeelden zijn pop-up tent, koepeltent, piramide tent, tunneltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €10.000. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je slaapt in een normaal bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Burgau is een uitkomst als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Bekijk de meest gezellige campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Een deel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Verspreid over het kampeerterrein staan chalets, hutten, stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en luxe voorzieningen als een keukentje, koffiezetapparaat en tevens een eigen toilet.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Burgau).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, vakantieboerderij, stacaravan, appartement, tiny house.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE).

Kindvriendelijke camping Burgau: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speeltuin en kinderboerderij. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Binnen een uur rijden zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Animatieteam: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Burgau: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Burgau

Benieuwd naar de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Steiermark en Burgenland? In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in St. Peter am Kammersberg, Ramsau, Klosterneuburg en Fribourg.

Standaard staanplaats€32,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€51,00
Budget staplek€22,25
Glamping (ingerichte tent)€60,50
Mobile Home€78,25
Luxe huisje€91,50
Standaard prijs campingvakantie in Burgau april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hier vind je het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Burgau. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Of lees uitgebreide informatie over Camping honden toegestaan.

De actuele camping-aanbiedingen in Burgau

Bekijk scherpe last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute Burgau camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Alannia, First Camp, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur en tevens Ciela Village, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun, Qualité campings.

De weersvoorspelling voor Burgau, Oostenrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat en landklimaat. De populairste reistijd is mei en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 24 graden celsius °C. De maand januari is historisch gezien het koudst met 3 graden celsius. In onderstaande weergave verstrekken we de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Burgau boeken?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Minimale luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, ANWB. Extra besparen op de kosten? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen, Tui, Corendon.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Burgau kost om en nabij de €32,00 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €22,25 per plek. Voor een XL-staplek liggen de prijzen op zo’n €51,00 per dag. Een verblijf in een stacaravan, wellness huisje, ingerichte tent, boomhut, vakantieboerderij, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Burgau: wat is belangrijk?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: kidsclub, zwembad, speeltoestellen, theatershows. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Steiermark en Burgenland met hond: hoe werkt dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Burgau mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te zien in de omgeving?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Burgau. Ideaal voor ouderen en gezinnen met kids. In de nabije omgeving vind je natuurgebieden. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en oude gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Oostenrijkse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie