anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Peligros

Op zoek naar een prachtig gelegen camping in Peligros (Andalusie, Spanje)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de direct omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €22,50 voor een nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze pagina delen we betrouwbare adviezen over het aanbod met lokale campings en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk jij via dit portaal handige boekingssites.

  • Peligros is een heerlijke omgeving in het natuurrijke Granada.
  • In deze vakantieregio boek je overweldigende familiecampings met zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Een bekende camping in deze plek is Camping Granada.
  • De totale afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 2131 km.
  • De standaard prijs voor een standplaats is bedraagt zo’n €35,50 per 24 uur.

Kamperen in Peligros: goedkoop de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een paar nachten verblijven op een prachtig gelegen camping in de buurt van Peligros? Kamperen in Granada (Spanje) is absoluut een aanrader! In dit gebied kun je kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). In het stappenplan hieronder leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

In 5 stappen een goedkope camping in Peligros boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar daarvoor moet je meer geld betalen. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Peligros zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met verschillende faciliteiten zoals fietsverhuur en een wellness centrum. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Veel gebruikte boekingssites zijn Suncamp, Allcamps, ANWB, Eurocampings, ACSI en Rent-a-Tent, ROAN, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil, Eurocamp. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken bij de eigenaar zelf. Check altijd wel reviews op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Bestel ook fijne kleding, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, stormlijnen, medicijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. De reis voorbereiden

    Bekijk vooraf de route en maak een inschatting van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer de spitstijd te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-peligros-spanje

Details over kamperen in Peligros

Dit is een mooie plek in Andalusie (Spanje). Het ligt zo’n 2131 km (vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Madrid. Het land heeft zo’n 43 miljoen personen. De meeste mensen spreken hier Spaans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. De internationale landcode is +34, de elektra-spanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F en het noodnummer is 112/061. De kentekencode begint altijd met E en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
RegioGranada
PlaatsPeligros
Gem. temperatuur16 graden
Wild kamperen mogelijk?Officieel niet toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
SpreektaalSpaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1705 km
Reistijd (vanaf Utrecht)2131 km (+/- 23,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€35,50
Camping-voorbeeldCamping Granada

Campinggids: kies een kampeerplek

In Peligros kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, vouwwagen, camper of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een speciale glamping-accommodatie of een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Peligros voor jouw eigen caravan of tent

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Peligros vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Veel gekozen modellen zijn de daktent, opblaasbare tent, familietent, noktent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafkosten liggen hoog. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Peligros wordt dan ook aanbevolen als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje boeken

De meeste grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, hutten, tiny houses, chalets, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Peligros).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, appartement, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Peligros: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en actieve uitjes. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de omgeving bezoek je meerdere speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Peligros: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Standaard kosten kampeerplek Peligros

Nieuwsgierig naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Andalusie? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Era Bordeta, Vilanova de Prades, Platja d’Aro en Wien.

Gewone staanplaats€35,50
Luxe 5-sterren campingplaats€50,75
Budget-plek€22,50
Glamping (ingerichte tent)€60,00
Mobile Home€77,25
Vakantiehuisje€90,50
Standaard kosten campingvakantie in Peligros april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het huidige aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Peligros. Klink op een van de links voor meer details. Of klik door voor meer informatie over Camping honden toegestaan.

Check de nieuwste camping-aanbiedingen in Peligros

Bekijk de de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Peligros camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Orbitur, Alannia en natuurlijk Capfun, Qualité campings, Huttopia, Ciela Village, Campéole campings, Yelloh! Village.

Het weer in Peligros, Spanje

In deze omgeving heerst een steppeklimaat en mediterraan klimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 16 graden celsius °C. juli is de meest warme maand met 36 graden. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 13 graden celsius °C. In het volgende blok bekijk je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Peligros reserveren?

In deze regio heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Doorgaans kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Booking.com, ANWB, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, D-Reizen, Sunweb, Suntip, Prijsvrij, Corendon.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Peligros kost €35,50 per dag. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je ongeveer €22,50 per staanplaats. Voor een XL-staplek liggen de prijzen op zo’n €50,75 per nacht. Het boeken van een stacaravan, vakantieboerderij, wellness huisje, boomhut, ingerichte tent, strandhuisje is wat prijziger. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals hemelvaart, pinksteren, pasen, oud en nieuw (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Peligros: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: kidsclub, speeltoestellen, speeltuintjes, animatie. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Andalusie met hond: gelden er regels?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Peligros kan je de hond gewoon meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Peligros. Ideaal voor singles, vriendengroepen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. Je vindt hier ook veel cultuur en oude panden. Maak kennis met de lokale gastronomie in de lokale horeca (restaurants). De Spaanse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie