anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sant Pere Pescador

Op zoek naar een grote of juist idyllische camping in Sant Pere Pescador (Catalonie, Spanje)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €23,25 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een stacaravan of huisje huren biedt je net iets meer luxe. Op onze website verstrekken we handige informatie over de meest gekozen campings en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk jij via deze site betrouwbare aanbieders van campingvakanties.

  • Sant Pere Pescador is een geliefde plek in de bekende regio Girona.
  • Hier vind je exclusieve familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak gekozen camping is Camping La Gaviota.
  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1389 km.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is circa €36,50 per overnachting.

Kamperen in Sant Pere Pescador: de mooiste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een reservering plaatsen voor een centraal gelegen camping in de buurt van Sant Pere Pescador? Kamperen in Girona (Spanje) is absoluut een aanrader! In deze regio bieden ze je een veelzijdig kampeeraanbod. Je kunt denken aan toffe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Stappenplan: een goedkope camping in Sant Pere Pescador boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Alternatieven zijn vouwwagen, caravan of camper. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Sant Pere Pescador zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speeltuin en een zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Populaire boekingssites zijn Vacanceselect, ACSI, ANWB, Suncamp, Eurocampings en Rent-a-Tent, Campings.nl, Vacansoleil, Campingdirect.com, Eurocamp, Booking.com. Steeds vaker kan je direct meer info opvragen en boeken op de site van de locatie. Check altijd wel recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies, slaapzak, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet geschikte kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: grondzeil en scheerlijnen, waslijn, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-sant-pere-pescador-spanje

Details over kamperen in Sant Pere Pescador

Dit is een ideale reisbestemming in Catalonie (Spanje). De totale afstand is om en nabij de 1389 kilometer vanaf Utrecht. Een bekende stad is hoofdstad Madrid. In het hele land wonen er circa 43 miljoen geregistreerde inwoners. Men praat hier Spaans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. Het netnummer is +34, de stroomspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112/061. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met E en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
StreekGirona
PlaatsSant Pere Pescador
Gem. temperatuur16 graden °C
Wild kamperen?Officieel niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalSpaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1111 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1389 km (+/- 15,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€36,50
Regionale campingCamping La Gaviota

Campinggids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Sant Pere Pescador kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Of kies voor gemak: een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Sant Pere Pescador voor jouw eigen caravan of tent

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Sant Pere Pescador vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Welke manier je ook kies: elke optie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een koepeltent, opblaasbare tent, pop-up tent, noktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je kan hem snel op- en afbreken. Je kunt heel veel spullen meenemen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft bijna niets te pakken, de bedden zijn erg goed en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Sant Pere Pescador is dus perfect als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de allerleukste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met stacaravans, tiny houses, vakantiehuisjes, chalets, bungalows, groepsaccommodaties. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een heerlijk terras, keuken en tevens een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Sant Pere Pescador).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, chalet, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Sant Pere Pescador: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met jonge kinderen. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals kinderanimatie en entertainment. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de omgeving zijn er diverse dierenparken en themaparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Sant Pere Pescador: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Tariefindicatie kampeerplek Sant Pere Pescador

Wil je een indicatie van de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Catalonie? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Mataró, La Puebla de Castro, Canet de Mar en Jud. Neamt.

Standaard staanplaats€36,50
Luxe 5-sterren staplek€52,25
Voordeel-plek€23,25
Ingerichte tent (Glamping)€61,75
Stacaravan€79,50
Chalet€93,00
Gemiddelde kosten campingvakantie in Sant Pere Pescador april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Sant Pere Pescador. Klik door voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in een bungalowtent.

Profiteer van de actuele camping-aanbiedingen in Sant Pere Pescador

Bekijk de scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Sant Pere Pescador camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Onder andere Stacaravan, Safaritent, Bungalowtent, Masai Lodge en Villa Lodge.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, Alannia, Orbitur, Flower Campings, Aquadis Loisirs, LeadingCampings en Campéole campings, Yelloh! Village, Ciela Village, Qualité campings, Huttopia, Capfun.

De weersvoorspellingen voor Sant Pere Pescador, Spanje

Dit gebied heeft een steppeklimaat en mediterraan klimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 16 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 36 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 13 °C. Hieronder bekijk je de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Sant Pere Pescador opzoeken?

In deze buurt boek je diverse kleine betaalbare campings. Niet al te veel luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Airbnb, ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings. Boeken met extra voordeel? Advies: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Sunweb, Tui, Vakantiediscounter, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gewone camping overnachting in Sant Pere Pescador komt neer op €36,50 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €23,25 per staplek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping betaal je gemiddeld €52,25 per nacht. Een overnachting in een vakantieboerderij, boomhut, lodge, strandhuisje, stacaravan, wellness huisje is wat prijziger. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en een weekend of midweek zoals kerst, oud en nieuw, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Sant Pere Pescador: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Daarnaast is het handig om te informeren naar: animatie, trampolines, zwembad, kidsclub. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Catalonie met hond: gelden er regels?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Sant Pere Pescador kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Sant Pere Pescador. Leuk voor senioren en jonge gezinnen. In deze streek heb je veel groen. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en oude bouwwerken. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Spaanse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie