anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Esponellà

Lekker ontspannen op een gezellige camping in Esponellà (Catalonie, Spanje)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de prachtige natuur. Kamperen met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €22,25 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op deze camping-website vind je duidelijke uitleg over de beschikbare campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk jij direct erkende boekingssites.

  • Esponellà is een populaire vakantiebestemming in het bijzondere Girona.
  • In deze streek tref je geweldige familiecampings met zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Esponellà.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 1394 km.
  • Een goede richtprijs voor een overnachtingsplek is is ongeveer €35,00 voor 1 dag.

Kamperen in Esponellà: de populairste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk tot rust komen op een grote of juist idyllische camping in de buurt van Esponellà? Kamperen in Girona (Spanje) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving kun je kiezen uit diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Esponellà boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, camper of vouwwagen. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar daarvoor moet je meer geld betalen. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Esponellà zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op deze website bekijk je alvast een aantal namen. Uitstekende boekingssites zijn Vacanceselect, ACSI, Eurocampings, Suncamp, ANWB & Booking.com, ROAN, Vacansoleil, Campingdirect.com, Campings.nl, Rent-a-Tent. Tevens kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: bestek en servies, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bbq of skottelbraai. Vergeet ook niet goede kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Verder is het ook goed om te denken aan: waslijn, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Bekijk vooraf de route en maak een inschatting van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-esponella-spanje

Alles wat je moet weten over kamperen in Esponellà

Dit is een veel gekozen bestemming in Catalonie (Spanje). Deze locatie is gelegen op 1394 km (met Utrecht als vertrekpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Madrid. In het gehele land wonen er zo’n 43 miljoen personen. Men spreekt hier Spaans en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. De lokale telefoonnummers beginnen met +34, de elektra is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij calamiteiten bel je 112/061. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met E en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
StreekGirona
PlaatsEsponellà
Gem. temperatuur16 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Officieel niet toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalSpaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1115 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1394 km (+/- 15,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€35,00
Beschikbare campingCamping Esponellà

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Esponellà kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Esponellà: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Esponellà is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Ieder type heeft pluspunten en negatieve punten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel gekozen modellen zijn de vis-à-vis tent, noktent, koepeltent, daktent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je kunt heel veel spullen meenemen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Esponellà is dus perfect als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de meest populaire campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, bungalows, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een koelkast en ook een douche met soms zelfs een bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Esponellà).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantiebungalow, appartement, tiny house, chalet, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Populaire luchthavens zijn: Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Esponellà: vakantieplezier voor je gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speelhal en workshops. Vaak is het park ook autoluw. In de regio zijn er verschillende speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Esponellà: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Doorsnee tarieven kampeerplek Esponellà

Benieuwd naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Catalonie? Hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Banyoles, Bellver de Cerdanya, Monterroso en Kronoberg.

Standaard staanplaats€35,00
Luxe 5-sterren staplek€50,00
Kleine-staanplaats€22,25
Ingerichte tent (Glamping)€59,25
Stacaravan€76,25
Vakantiehuis€89,00
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Esponellà mei 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het meest relevante aanbod met populaire parken en ANWB campings in Esponellà. Kies een van de parken voor meer details. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in een camper.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Esponellà

Bekijk de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Esponellà camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Bij aankomst staat een compleet ingerichte accommodatie al klaar.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, Flower Campings, LeadingCampings, First Camp, Orbitur, Sandaya en Capfun, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

Het weer in Esponellà, Spanje

Dit gebied heeft een steppeklimaat en mediterraan klimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 16 °C. juli is de meest warme maand met 36 °C. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 13 graden celsius. In het volgende gedeelte bieden we de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Esponellà reserveren?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige budget campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Direct boeken? Dan kan dat via de campinghouder zelf. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campings.nl, Booking.com, ACSI Eurocampings, ANWB, Airbnb, Camping.eu. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, Sunweb, Tui, Corendon, Prijsvrij, D-Reizen.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Esponellà komt neer op €35,00 per staplek. Kies je een kleine staplek? Reken dan op zo’n €22,25 per plek. Voor een meer luxe standplaats gaan de tarieven naar zo’n €50,00 per overnachting. Het slapen in een boomhut, wellness huisje, ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, stacaravan heeft een hoger kostenplaatje. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals kerst, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Esponellà: wat zijn de suggesties?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Check ook de aanwezigheid van: theatershows, zwembad, animatie, trampolines. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Catalonie met hond: zijn er beperkingen?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Esponellà kan je de hond gewoon meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Esponellà. Perfect voor stelletjes en gezinnen met kids. In de nabije omgeving is voldoende natuur beschikbaar. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en museums. Ook leuk: ga een avondje uit bij de lokale horeca (restaurants). De Spaanse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie