anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Scuol

Een vakantieverblijf reserveren op een mooie camping in Scuol (Grauwbunderland, Zwitserland)? Je kijkt je ogen uit in de buurt van deze vakantiebestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €23,25 voor een nacht. Ook kinderen houden van de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is tegenwoordig ook erg populair. Op deze camping-website delen we actuele informatie over de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Daarnaast vergelijk jij via ons populaire websites om direct te boeken.

  • Scuol is een heerlijke omgeving in de bekende regio Graubünden.
  • In deze omgeving boek je overweldigende familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een populaire camping is Tcs Camping Scuol.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is circa 824 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplek is plus minus €37,50 per overnachting.

Kamperen in Scuol: de mooiste campings boeken doe je zo

Tijdens je volgende reis heerlijk genieten op een plaatselijke camping in de buurt van Scuol? Kamperen in Graubünden (Zwitserland) zal je zeker verrassen! Daar heb je de keuze uit een ruim aanbod. Denk aan geweldige gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Gemakkelijk een goedkope camping in Scuol boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, vouwwagen of caravan. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Scuol zijn er in overvloed. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fietsverhuur en een wellness centrum. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speelhal en een eigen zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Betrouwbare boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, ANWB, ACSI, Allcamps en Vacansoleil, ROAN, Campingdirect.com, Booking.com, Campings.nl, Eurocamp. Ook kan je een staanplaats boeken bij de aanbieder zelf. Let goed op beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Hier noteer je onder andere: luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: fijne kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, stormlijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-scuol-zwitserland

Adviezen voor kamperen in Scuol

Dit is een populaire bestemming in Grauwbunderland (Zwitserland). Deze locatie is gelegen op 824 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Bern. Het land wordt bewoond door zo’n 7,3 miljoen inwoners. De officiële taal is Duits, Frans, Italiaans en de huidige valuta is de Zwitserse Frank (CHF). Nationale feestdag(en): 1 augustus Nationale dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Voor het rijden op de autosnelweg betaal je tol middels het tolvignet. Een Autobahnvignet is verplicht. De lokale telefoonnummers beginnen met +41, de netspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort J. Het alarmnummer is 144. Het kenteken van een auto begint hier met CH en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandZwitserland
OmgevingGraubünden
PlaatsScuol
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
TaalDuits, Frans, Italiaans
GeldZwitserse Frank (CHF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)659 km
Reistijd (vanaf Utrecht)824 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde overnachting camping€37,50
Beschikbare campingTcs Camping Scuol

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Scuol kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, camper, tent of caravan is een garantie voor succes. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Scuol: erop uit met eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Scuol boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel verkochte producten zijn o.a. de piramide tent, familietent, pop-up tent, koepeltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je hebt lekker veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Je kunt er eventueel een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt je eigen badkamer en wc. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Scuol wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de gaafste campings met animatie voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses, hutten, groepsaccommodaties, chalets. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en een douche met soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Scuol).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, appartement, vakantiebungalow, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH).

Kindvriendelijke camping Scuol: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een indoor-speeltuin en entertainment. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de omgeving zijn er volop speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Scuol: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee kosten kampeerplek Scuol

Wil je een indicatie van de doorsnee prijs van een kampeerplek in Grauwbunderland? In het onderstaande overzicht tref je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Chiggiogna, Fiesch, Noville en Trapani.

Gemiddelde staanplaats€37,50
Luxe 5-sterren campingplek€51,00
Voordeel-plek€23,25
Ingerichte tent (Glamping)€60,25
Stacaravan€77,25
Vakantiehuisje€90,00
Normale kosten campingvakantie in Scuol april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder vind je het huidige aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Scuol. Klink op een van de links voor aanvullende info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in Kroatië.

Zoek de actuele camping-aanbiedingen in Scuol

Bekijk scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Scuol camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Orbitur, LeadingCampings, Alannia, Aquadis Loisirs, First Camp of bijvoorbeeld Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Scuol, Zwitserland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat en toendraklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden celsius °C. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 7 graden. In onderstaande weergave tref je de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Scuol opzoeken?

Nabij deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Doorgaans kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl, ANWB, Airbnb, Booking.com. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Suntip, D-Reizen, Sunweb, Tui, Prijsvrij.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Scuol kost ongeveer €37,50 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €23,25 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je qua kosten rekenen op zo’n €51,00 per dag. Een overnachting in een ingerichte tent, lodge, strandhuisje, wellness huisje, stacaravan, boomhut is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals pasen, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Scuol: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: zwembad, kidsclub, animatie, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Grauwbunderland met hond: hoe gaat dat precies?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Scuol mag jouw hond ook mee. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Scuol. Ideaal voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In en rondom deze regio is er unieke natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. Je vindt hier ook veel cultuur en beroemde plekken. Vergeet ook niet de regionale horeca (restaurants). De Zwitserse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie