anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Salgesch

Op zoek naar een grote of kleine camping in Salgesch (Valais-Wallis, Zwitserland)? Het is hier ontzettend genieten in deze mooie streek. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, camper of caravan is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €24,25 per dag. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een stacaravan of huisje huren is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-website tref je praktische tips over de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Ook vergelijk jij via deze site populaire aanbieders van kampeerreizen.

  • Salgesch is een geliefde plek in het veelzijdige Valais.
  • In dit gebied vestigden zich 4- of 5-sterren familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Een van de favoriete campings is Camping Swiss-plage.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 834 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is ongeveer €39,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Salgesch: goedkoop de leukste campings boeken

Samen met familie een overnachting boeken op een heerlijke camping in de buurt van Salgesch? Kamperen in Valais (Zwitserland) zal je zeker verrassen! In en rondom deze plek bieden ze je meerdere campinglocaties. Je kunt kiezen uit heel veel gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Salgesch boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, camper of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Je kan er zelf een kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Salgesch zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fitness en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een airtrampoline en een kinderbad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl check je alvast wat nemen. Handige boekingssites Allcamps, Eurocampings, ANWB, Vacanceselect, Suncamp & Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent, Campings.nl, Booking.com. Dikwijls kan je ook een boeking plaatsen op de site van de locatie. Lees eerst even meningen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zorg voor: bestek en servies, slaapzak, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje. Denk ook aan prettige kleding, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: tentharingen en tenthamer, spelletjes, grondzeil en scheerlijnen, medicijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-salgesch-zwitserland

Tips voor kamperen in Salgesch

Dit is een populaire bestemming in Valais-Wallis (Zwitserland). De afstand is +/- 834 km (berekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Bern. Het land wordt bewoond door zo’n 7,3 miljoen geregistreerde personen. Men spreekt hier Duits, Frans, Italiaans en je betaalt hier met de Zwitserse Frank (CHF). Nationale feestdag(en): 1 augustus Nationale dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is officieel toegestaan. Voor het rijden op de autosnelweg betaal je tol middels het tolvignet. Een Autobahnvignet is verplicht. Een telefoonnummer begint met +41, de elektra is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type J. Bij calamiteiten bel je 144. De kentekencode begint altijd met CH en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandZwitserland
GebiedValais
PlaatsSalgesch
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
VoertaalDuits, Frans, Italiaans
ValutaZwitserse Frank (CHF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)667 km
Reistijd (vanaf Utrecht)834 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde overnachting camping€39,25
Beschikbare campingCamping Swiss-plage

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Salgesch kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping (ingerichte tent) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Salgesch voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Salgesch boeken is een eigen staplek reserveren. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is universeel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de familietent, opblaasbare tent, belltent, daktent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt lekker veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft bijna niets te pakken, de bedden zijn erg goed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Salgesch is dus perfect als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Bekijk de meest gezellige campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje boeken

Een deel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, tiny houses, vakantiehuisjes, hutten, stacaravans, bungalows. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en soms zelfs een sauna of hottub.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Salgesch).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, appartement, chalet, tiny house, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH).

Kindvriendelijke camping Salgesch: samen met met het gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen of tieners. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als kinderanimatie en kinderboerderij. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving tref je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een leuke dag uit.

  • Animatie voor kinderen: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Salgesch: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Salgesch

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Valais-Wallis? Hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Unterseen-Interlaken, Susten, Unterseen en Sondrio.

Standaard staanplaats€39,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€53,25
Budget-plek€24,25
Glamping (ingerichte tent)€63,00
Mobile Home€80,75
Chalet€94,25
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Salgesch april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het beschikbare aanbod met onder andere ANWB campings in Salgesch. Selecteer een van de parken voor info en reviews. Je kunt hier ook meer lezen over Kindvriendelijke camping.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Salgesch

Vergelijk de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Salgesch camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Bekende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Aquadis Loisirs, First Camp, Alannia, LeadingCampings, Sandaya, Flower Campings of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Yelloh! Village, Ciela Village, Huttopia, Qualité campings.

7-daagse weer voor Salgesch, Zwitserland

Je hebt hier een zeeklimaat en toendraklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 14 graden celsius. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 7 graden celsius. In de volgende lijst behandelen we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Salgesch zoeken?

In deze omgeving vind je veel kleine budget campings. Beperkte luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campings.nl, Booking.com, Airbnb, Camping.eu, Campingdirect.com. Liever minder betalen? Tips: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, Suntip, Vakantiediscounter, Tui, Sunweb, Prijsvrij.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Salgesch kost €39,25 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €24,25 per staanplaats. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €53,25 per nacht. Het reserveren van een boomhut, stacaravan, wellness huisje, lodge, ingerichte tent, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, pasen, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Salgesch: wat wordt aangeraden?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltoestellen, binnenspeeltuin, zwembad, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Valais-Wallis met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Salgesch is jouw hond meer dan welkom! Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Salgesch. Uitermate geschikt voor ouderen en jonge gezinnen. In deze streek vind je natuurgebieden. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en oude gebouwen. Je kunt ook eten bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Zwitserse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie