anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Hirschegg boeken

Camping Hirschegg is een heerlijke 2 sterren camping in het Oostenrijkse Hirschegg, in de bekende regio Steiermark. Het gaat om een middelgrote camping met om en nabij de 72 plaatsen. Een heerlijke kampeerplek voor families met jonge kinderen en stellen. De camping is goed te vinden, heeft diverse (schaduwrijke) kampeerplekken en er zijn voldoende voorzieningen. Op onze camping-vergelijker bekijk je handige informatie over het park en vergelijk je de meest gebruikte Nederlandse boekingssites voor de beste deals en last-minute kampeervakanties in Hirschegg.

Aanbiedingen Camping Hirschegg april 2024

Even heerlijk genieten met familie, kids of juist met z’n tweeën? Camping Hirschegg reserveren is al jaren een begrip. Deze kindvriendelijke plek is gelegen in het natuurrijke Hirschegg. Deze plek ligt midden in de regio Steiermark in Oostenrijk. Je kunt kiezen uit verschillende zeer betaalbare staplekken voor tent, camper, caravan of camper. Belangrijk: boek op tijd. Veel van de ANWB-gezinscampings in Hirschegg zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen (juli en augustus) volgeboekt. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan kan je wachten op een last-minute Camping Hirschegg kampeer aanbieding. Maar let op, we zien steeds vaker dat de beste staanplaatsen dan al volgeboekt zijn. Voor regels rondom honden en huisdieren verwijzen we je naar de website. Bekijk ook meer informatie over Tunneltent.

  • Vakantiepark Hirschegg is een veelzijdig 2 sterren kampeerbestemming in Hirschegg, in het unieke Steiermark en Burgenland.
  • Je kunt hier kamperen met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • De sanitaire ruimtes zijn netjes ingericht op deze familiecamping en voldoende mogelijkheden voor kinderen in de buurt.
  • Goed bereikbaar, er is van alles te doen, de eigenaar doet zijn best om gasten tevreden te stellen.
  • Check de campingwebsite voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en huisjes.

Goedkoop Camping Hirschegg boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping Hirschegg en gerelateerde parken reserveer je heel eenvoudig via een aantal populaire boekingssites. Een heel populaire plek is ANWB Campings. Andere websites waar je gave, en zelfs 5-sterren campings in Hirschegg kunt reserveren zijn: campings.nl & eurocamp.nl. Rechtstreeks reserveren kan vaak ook. Dit kan middels een belletje, door het sturen van een mailtje of door het invullen van het boekingsformulier.

  2. Uitzoeken van een staanplaats

    Deze middelgrote camping heeft circa 72 kampeerplekken. Er is een gevarieerd aanbod staplekken. Je kunt kiezen voor mooie grote plaatsen die ideaal zijn voor een wat grotere caravan. Houd je het liever wat kleiner? Kies dan voor een kleine kampeerplek, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. Nabij het park zijn er ook diverse mogelijkheden rondom stacaravans, chalets, bungalows, vakantieboerderij, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes.

  3. Kies de vertrekdatum

    Kies de datum dat je wilt aankomen en de dag van vertrek. Ga je in het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie of voorjaarsvakantie? Boek dan op tijd. Veel plekjes zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook gedurende de feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag is het vaak drukker. Houd ook rekening met de nationale feestdag: 26 oktober Nationale Feestdag.

  4. Afronden en betalen

    Zodra je jouw plek en periode hebt samengesteld kan je eenvoudig de boeking afronden en betalen. Boek je via een tussenpartij? Bij veel touroperators kan je gewoon betalen met iDeal, creditcard of overschrijving. Soms is een aanbetaling noodzakelijk. Het openstaande bedrag dient meestal 4 – 6 weken voor aankomst overgemaakt te zijn. De boekingsbevestiging volgt per mail. Print deze uit. Bij aankomst kan je deze bij de receptie laten zien.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je op pad met de tent? Bijvoorbeeld een tunneltent, piramide tent, familietent, opblaasbare tent? Denk dan ook zeker aan tenttapijt, tafeltje en stoelen, tentstokken, grondzeil, scheerlijnen, voortent/luifel, gasflessen, waslijn en wasknijpers, kooktoestel en kookgerei, koelkast/koelbox. Van plan om met de caravan te gaan? Vergeet dan ook geen essentiële zaken als voortent, luifel, grondzeil, kentekenbewijs, rubberen hamer, haringen en scheerlijnen, slingers, koffie en thee, campinglamp, disselweger, waslijn, reserve waterpomp. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De reisafstand gecalculeerd vanaf Utrecht bedraagt zo’n 776 kilometer (8,5 uur reistijd). Via de boekingssite kun jij snel en eenvoudig route informatie inzien.

Goedkoop kamperen: een aantrekkelijk reis samenstellen?

Selecteer vertrekdatum en check deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Praktische info over jouw kampeervakantie in april 2024

Park Camping Hirschegg is een veel gekozen Oostenrijkse camping in Hirschegg in de streek Steiermark en Burgenland. We spreken over een middelgrote camping met plus minus 72 plaatsen. Gemiddeld gezien is de rijafstand vanaf Utrecht 776 km. Calculeer een reistijd in van 8,5 uur. In de winkel heb je de volgende valuta nodig: Euro (EUR). De spreektaal is Duits. Je apparaten dienen geschikt te zijn voor stekker type C + F. De regionale telefoonnummers beginnen hier met +43. De elektriciteit-spanning is 220 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een doorsnee campingovernachting in dit gebied kost plus minus €30,25 per staanplaats. In Oostenrijk zijn zo’n 8,2 miljoen ingeschreven inwoners. De nationale hoofdstad is Wenen. De belangrijkste religie is rooms-katholiek (78%), protestants. Belangrijke luchthaven(s): Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 26 oktober Nationale Feestdag. Check ook kampeerplaatsen in West Midlands, Pertuis en Amorgos.

Naam campingCamping Hirschegg
LandOostenrijk
StreekSteiermark
PlaatsHirschegg
Type campingMiddelgrote camping
Aantal staanplaatsen72 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)776 kilometer
Reistijd indicatie/td>8,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Hirschegg

Deze zomer goedkoop kamperen op Camping Hirschegg? Dit park biedt verschillende voordelige staanplaatsen. We hebben het dan over de kleine plekken met een oppervlakte van circa 30 m2. Ideaal voor een tent of vouwwagen en mogelijk een kleinere caravan. Normaal gesproken met stroom (10 – 16 ampère) en waterput. De grotere plekken vanaf 80 m2 geven je extra ruimte en daarmee prettig voor een grote familietent, camper of caravan. Vakantie vieren met een eigen accommodatie zoals tent of caravan biedt veel vrijheid en is voordeliger dan een huisje of stacaravan. Rondom deze plek betaal je gemiddeld €30,25 per staanplaats, per dag. Tevens zijn er nog kostenposten als kampeerspullen, vervoer, uitgaven bij de supermarkt en dagjes uit. In de opsomming hieronder bieden wij een aantal handige tips voor een voordelige campingvakantie in Steiermark.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Vergelijk vooraf grondig alle prijzen en ga buiten het hoogseizoen.
  2. Sla zoveel mogelijk boodschappen vooraf in en eet zoveel mogelijk bij je caravan of tent.
  3. Koop tweedehands kampeerspullen.
  4. Combineer je trip met een goedkope boerencamping (vanaf €21,25 per 24 uur).
  5. Overweeg ook een last-minute en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Kijk of je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en boek al ruim van tevoren.

Staanplaats kiezen

Kampeerplekken op camping Hirschegg bieden veel mogelijkheden voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Onderstaand check je de belangrijkste accommodaties / staanplaatsen en wat de voordelen hiervan zijn. Zoek ook naar parken in de regio zoals: Camping Zirknitzer, Camping Lanzmaierhof of Seecamping Zell Am Wallersee.

  • Tentplek: Ruime tentplaats geschikt voor piramide tent, noktent, opblaasbare tent, familietent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Overal eenvoudig overnachten met je eigen
  • Caravan: Je hebt je eigen sanitair, keuken en bed.
  • Camper / kampeerauto: Het ideale vervoersmiddel voor een avontuurlijke roadtrip. Geniet van de ongekende vrijheid van Steiermark en Burgenland en Oostenrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een kant-en-klare tent waar je direct in kunt (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Onbezorgd vakantie vieren in een mooie bungalow (op aanvraag).

Bekijk prijzen van staplek op vakantiepark Hirschegg

Ga voor een vroegboekkorting en last minute voordeel

Top-10 boekingssites april 2024

Snel en voordelig een staanplaats op Camping Hirschegg boeken, of een camping in de buurt? In het bijgaande gedeelte benoemen we onze top-10 reisorganisaties met een ruime keuze in deze en vergelijkbare kampeerplekken. Je profiteert van een ruim aanbod, je kunt heel eenvoudig jouw wensen doorgeven en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Onvergetelijke campingvakanties beginnen hier!
  2. Vacanceselect: Gemakkelijk en veilig online boeken.
  3. Eurocampings / ACSI: Reserveer snel, goedkoop en veilig een heerlijke kampeervakantie.
  4. Allcamps: Prima boekingsvoorwaarden en garanties.
  5. Suncamp Holidays: Duidelijke beschrijvingen en toelichtingen van de parken.
  6. ROAN: Onbezorgd boeken met ANVR en SGR garantie.
  7. Eurocamp: Heel divers aanbod op verschillende plekken.
  8. Rent-a-Tent: De beste meivakantie en zomervakantie deals.
  9. Vacansoleil: Gemakkelijk en voordelig een kampeervakantie boeken.
  10. Booking.com: Groot aanbod met betaalbare staanplaatsen.
Tip: check ook het aanbod van campingreizen naar Steiermark en Burgenland bij nationale reisbureaus zoals Sunweb, D-reizen, Vakantiediscounter, Corendon, TUI of Suntip, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Thomas Cook, BeachCheck.

Actuele weerbericht

Binnenkort luxe kamperen in Hirschegg? Houd dan wel het weer in de gaten. Op deze vakantiebestemming heb je een zeeklimaat en landklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld 14,2 °C. Met ongeveer 24,3 graden is juli de heetste periode. De periode januariis niet perse een kampeermaand met gemiddeld 3,0 °C. Een fijne tijd om je tentje op te slaan is mei en september. In onderstaand schema tonen wij het 7-daagse weerbericht voor Hirschegg .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

De meest gestelde vragen over een campingvakantie

Welke ervaringen hebben wij met de camping?

De langgerekte camping ligt aan de rand van Hirschegg op een hoogte van 900 m. De toeristische plaatsen liggen rond een open veld, omringd door loof- en naaldbomen, afgescheiden van de vaste staanplaatsen. De staanplaatsen op gras zijn deels afgebakend met heggen. Langs de camping stroomt een rviertje en de flora en fauna maken de natuurlijke omgeving compleet. Ontbijtservice is mogelijk. Een klein rond zwem- en vismeertje, voor de helft omringd met een open strook gras en enkele bankjes.

Bij wie kan ik camping Hirschegg voordelig boeken?

Camping Hirschegg is een mooi recreatiepark in het Oostenrijkse Hirschegg. De kosten liggen in lijn met andere parken in de regio (vanaf €30,25 per overnachting). Zit je vast aan de zomervakantie? Boek jouw staplek dan tijdig. Zo ben je zeker van een mooi plekje en misschien wordt je beloond met vroegboekkorting. Kan jij het hele jaar wel vertrekken? Een last-minute aanbieding kan voor jou dan extra aantrekkelijk zijn. Soms kun je deze camping goedkoop reserveren bij ANWB of rechtstreeks via de website van de camping in Steiermark en Burgenland. Je kunt mogelijk ook geschikte accommodaties vinden op erkende campingketens zoals Alannia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun, Yelloh! Village, First Camp & Huttopia, Campéole campings, Sandaya, LeadingCampings, Ciela Village, Orbitur.

Wat is er te doen in deze vakantieregio?

Steiermark is een zeer aan te raden reisbestemming. Val jij in de categorie natuurliefhebbers? Te voet of te fiets kan je de omgeving eenvoudig verkennen. Geniet aan het water of in het bos. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld varen of yoga. Uiteraard kan je hier ook lekker zwemmen in de buurt. Rondom deze plek zijn er levendige plekken waar je kennismaakt met de lokale cultuur. Breng ook een bezoek aan de lokale Oostenrijkse gelateria en proef de lokale keuken. Binnen de directe omgeving van de kampeerplek kan je ook snel naar verschillende supermarkten, bakkerijen en andere handige winkels.

Hoe is de ligging van dit kampeerpark?

Camping Hirschegg is uitstekend bereikbaar. Deze campingvakantie ligt op 776 kilometer afstand van Utrecht. Dit houdt in 8,5 uur reistijd. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg. Een vignet is verplicht. De adresgegevens van de camping (Hirschegg 53) is te vinden op de website.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Het is een middelgrote camping met nu 72 plekken. Veel van deze kampeerplekken hebben voldoende faciliteiten voor een eigen tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt gaan voor een kleine plek tot zo’n 40 m2 voor 2 personen, maar daarnaast grote ruime plekken tot 90 m2 voor 5 – 7 personen. het sanitair is dik in orde. Er zijn ook voldoende stroom en water. Mogelijk kan jij ook een schaduwplek reserveren. Controleer ook vooraf of honden en huisdieren welkom zijn.

Plaats een reactie