anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Le Cormoran boeken

Camping Le Cormoran is een heel leuke 4 sterren camping in het Franse Ravenoville-Plage, in het welbekende Manche. Dit is een grote camping met grofweg 270 plaatsen. Een mooie plaats voor families met kids en een kleine vriendengroep. Het kampeerterrein heeft een centrale ligging, heeft mooie ruime staplekken met genoeg toiletten en douches. Op deze pagina geven we handige info over dit verblijf en vergelijk je erkende boekingssites voor de tofste kampeervakanties in Ravenoville-Plage.

Aanbiedingen Camping Le Cormoran april 2024

Even heerlijk genieten met de hele familie, kleuters en kinderen of even helemaal alleen? Camping Le Cormoran reserveren is al jaren een begrip. Dit kindvriendelijke kampeerterrein is een van de hotspots in het mooie Ravenoville-Plage. Dit is een plaats in de regio Manche in Frankrijk. Er zijn hier ruim opgezette staplekken voor camper, tent, vouwwagen of caravan. Belangrijk: wacht niet te lang met boeken. Veel bekende gezinscampings in Ravenoville-Plage zijn steeds vaker al snel volgeboekt. Inderdaad, je kunt kiezen voor een last-minute Camping Le Cormoran kampeer aanbieding. Maar let op, de kans is groot dat de meeste staanplaatsen dan allemaal al weg zijn. Huisdieren en honden op de staplek is op aanvraag. Check ook onze pagina met informatie over Griekenland.

  • Vakantiepark Le Cormoran is een fantastisch 4 sterren kampeerverblijf in Ravenoville-Plage, in de omgeving van Laag-Normandie.
  • Keuze uit verschillende staplekken voor een vouwwagen, caravan, tent of camper.
  • Prima sanitaire voorzieningen op deze familiecamping en voor de kids zijn er volop mogelijkheden in de omgeving.
  • Goed bereikbaar, er is van alles te doen, het personeel is klantgericht en flexibel.
  • Check de campingwebsite voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, huisjes en bungalows.

Goedkoop Camping Le Cormoran boeken

  1. Jouw boekingssite kiezen

    Camping Le Cormoran en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je voordelig en snel bij verschillende toonaangevende boekingssites. Een van de meest gebruikte websites is ANWB Campings. Andere waar je gave, en zelfs 5-sterren campings in Ravenoville-Plage ontdekt zijn: camping.info & campingplekken.nl. Het alternatief is rechtstreeks boeken. Direct boeken kan vaak telefonisch, met behulp van een mailtje of middels het boekings- of contactformulier op de website.

  2. Staplek of accommodatie kiezen

    Deze geliefde grote camping heeft ruim 270 campingplekken. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Veel kampeerders houden van lekker ruime kampeerplekken die perfect zijn voor grotere kampeergroepen. Anderen prefereren juist een fijnschalige plaats waar je heerlijk met z’n tweeën kunt verblijven. Nabij het park vinden we ook diverse luxe accommodaties als stacaravans, vakantiehuisjes, chalets, vakantieboerderij, tiny houses, groepsaccommodaties.

  3. Kies aankomst- en vertrekdatum

    Kies een gewenste aankomstdatum en de dag van vertrek. Kies je voor het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld de zomervakantie of voorjaarsvakantie? Wij adviseren dan om op tijd te boeken. De mooiste plekjes zitten vaak al vroeg in het jaar helemaal vol. Dit is ook zo bij seizoensplaatsen. Ook bij vertrek op feestdagen als Pinksteren, Hemelvaart of Pasen is het vaak drukker. Houd ook rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeken en betalen

    Zodra je de staanplaats ingevuld hebt vul je de resterende gegevens nog even in en voltooi je de boeking. Bij de online touroperators betaal je simpel en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Zo nu en dan moet je eerst een aanbetaling doen. Het overige bedrag dient meestal 4 – 6 weken voor aankomst overgemaakt te zijn. De boekingsbevestiging ontvang je per mail. Wanneer je aankomt zal de receptie hierom vragen.

  5. Inpaklijst en vertrek

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je op vakantie met je eigen tent? Zoals een opblaasbare tent, noktent, belltent, koepeltent? Zorg dan in ieder geval voor scheerlijnen, haringen, grondzeil, tafeltje en stoelen, parasol, waslijn en wasknijpers, gasflessen, voortent/luifel, slaapzakken, kooktoestel en kookgerei. Van plan om met de caravan te gaan? Spullen waar je dan om moet denken zijn slingers, rubberen hamer, voortent, luifel, grondzeil, levellers, haringen en scheerlijnen, waslijn, campingstoel en inklaptafel, bezem en stoffer en blik, disselweger, koffie en thee. Zorg ook voor warme kleding. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De reisafstand vanaf Utrecht bedraagt plusminus 589 kilometer (6,5 uur onderweg). Via de camping ontvang je een route.

Goedkoop kamperen: reservering voor lage prijzen?

Voer de gewenste vertrekdatum in en check deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Alles wat je moet weten over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping Le Cormoran is een prima Franse camping in Ravenoville-Plage in de streek Laag-Normandie. Het is een grote camping met circa 270 plaatsen. Utrecht tot deze bestemming is ongeveer 589 kilometer. De reistijd is ongeveer 6,5 uur. Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). De spreektaal is Frans. Het type stekker is C + F. Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Het net-voltage is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een doorsnee campingovernachting in deze regio kost ongeveer €25,75 per staplek. In Frankrijk leven zo’n 60 miljoen ingeschreven mensen. De populairste (hoofd)stad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Voorbeelden van luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Qua nationale feestdagen kunnen we vermelden: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Liever een andere bestemming? Spot dan campingplekken in Pistoia, Saint-Félix-de-Bourdeilles & Olloy-sur-Viroin.

Naam campingCamping Le Cormoran
LandFrankrijk
RegioManche
PlaatsRavenoville-Plage
Soort campingGrote camping
Aantal plaatsen270 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)589 kilometer
Reistijd indicatie/td>6,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Le Cormoran

Wil jij graag goedkoop kamperen op Camping Le Cormoran? Deze accommodatie biedt een aantal gunstig geprijsde staanplaatsen. Dit zijn met name de kleine plekken van rond de 45 m2. Voldoende voor een tent, kleine caravan of vouwwagen. Vaak incl. elektriciteit 10 – 16 ampère en watertappunt- en afvoer. De grote staplekken vanaf 115 m2 zijn ruimer opgezet en daarmee ook geschikt voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Overnachten in een eigen caravan of tent is onderaan de streep goedkoper dan je denkt. In deze streek is het tarief ongeveer €25,75 per dag/nacht. Er zijn nog wel een aantal extra kostenposten: kampeerspullen, tolwegen, brandstof, boodschappen, restaurants en uitstapjes. In het stukje hieronder delen wij 6 tips voor een voordelige campingvakantie in Manche.

6 x besparen op jouw kampeervakantie

  1. Probeer het hoogseizoen zoveel mogelijk te vermijden.
  2. Neem boodschappen mee naar je vakantiebestemming en kook met een eigen gasfornuis.
  3. Kijk of je eens een tent of caravan kunt lenen/huren.
  4. Wissel luxe campings af met een voordelige boerencamping (gemiddeld zo’n €18,25 per staplek, per dag).
  5. Kijk naar last-minutes aanbiedingen en boek een paar weken voor vertrek.
  6. Via internet kun je ook zoeken naar vroegboekkortingen en maak de reservering al een jaar van tevoren rond.

De beste staplek voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen

Kampeerplekken op camping Le Cormoran zijn ideaal voor vouwwagen, camper, caravan of tent. In het onderstaande gedeelte beschrijven wij in het kort de belangrijkste verblijfsvormen en wat hiervan de voordelen zijn. Klik ook verder naar parken in de omgeving zoals: Camping L’anse Du Brick, Camping De Paris en Camping Sandaya Paris Maisons-laffitte.

  • Tentplek: Goed onderhouden tentplaats geschikt voor piramide tent, noktent, pop-up tent, koepeltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Overal eenvoudig overnachten met je eigen
  • Caravan: Je hebt altijd alles bij de hand.
  • Camper / kampeerauto: Goedkoop reizen door dure landen. Eenvoudig uitstapjes maken naar andere gedeelten van Laag-Normandie en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een luxe verblijf inclusief sanitaire voorzieningen (op aanvraag).

Reserveer jouw staplek op vakantiepark Le Cormoran

Ga voor een vroegboekkorting en last minute deals

Top-10 boekingssites april 2024

Meteen een staanplaats op Camping Le Cormoran boeken, of op een soortgelijk park? Onderstaand check je onze top-10 reisorganisaties met voldoende beschikbaarheid m.b.t. deze en vergelijkbare kampeerplekken. Er is veel aanbod, je kunt gebruik maken van verschillende filters en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  2. Vacanceselect: Biedt jaarlijks veel Nederlanders een mooie vakantiebestemming.
  3. Eurocampings / ACSI: De mooiste staplekken voor jouw camper, caravan of tent.
  4. Allcamps: Zoek en boek jouw vakantie eenvoudig via de website.
  5. Suncamp Holidays: Al jarenlang een van de favoriete boekingssites van Nederlandse kampeerder.
  6. ROAN: Prettige website waar je het boeken eenvoudig wordt gemaakt.
  7. Eurocamp: Gunstige prijzen en boekingsvoorwaarden.
  8. Rent-a-Tent: Handig online account voor overzicht van je boeking.
  9. Vacansoleil: Jouw adres voor een onvergetelijke kampeervakantie.
  10. Booking.com: Veel filtermogelijkheden voor jouw ideale vakantie.
Tip: informeer ook naar de mooiste campingreizen naar Laag-Normandie bij grote landelijke reisbureaus zoals Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, TUI & Suntip, Alltours, Thomas Cook, de Jong Intra Vakanties, Reisknaller.

Weersverwachtingen (komende 7 dagen)

Deze vakantie luxe kamperen in Ravenoville-Plage? Zoek dan online naar het actuele weerbericht. Je verblijft hier in een zeeklimaat. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17,2 °C. Met gemiddeld 28,3 graden celsius °C is juli de meest warme periode. De periode januari is minder geschikt voor kamperen met gemiddeld 9,1 °C. De beste reistijd is mei, juni en september. Hierna check je het 7-daagse weerbericht voor Ravenoville-Plage .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en de verwachtingen voor deze week

Vragen rondom jouw campingvakantie

Wat zijn de ervaringen met de camping?

De camping is verfraaid met beelden, fonteinen en zitjes. De ruime standplaatsen zijn afgebakend door hoge heggen en enkele bomen. Er zijn uitgebreide sport- en spelfaciliteiten, weiden met geiten, een bar, een overdekte barbecueplaats met tafels, speelautomaten, een overdekte ruimte met tafeltennistafels, trampolines en verhuur van driewielers en skelters. Het strand en de zee liggen aan de overkant van de weg. Er is een lang, 20 m breed zandstrand.

Waar en hoe kan ik camping Le Cormoran voordelig boeken?

Camping Le Cormoran is een natuurrijk recreatiepark in het Franse Ravenoville-Plage. De actuele tarieven zijn redelijk gelijk aan omliggende parken (vanaf €25,75 per 24 uur). Ben je door school/werk genoodzaakt in de zomervakantie te gaan? Maak dan snel een reservering. Zo ben je zeker van een lekker rustig plekje en kan je aanspraak maken op een aantrekkelijke vroegboekkorting. Heb je de volledige vrijheid over de vertrekdatum? Let dan ook op last-minute deals. Tip: je kunt deze camping vermoedelijk goedkoop reserveren via ANWB of via het aanvraagformulier van deze camping in Laag-Normandie. Doorzoek eventueel ook de accommodaties op uitstekende campingketens zoals First Camp, Alannia, Aquadis Loisirs, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village & Campéole campings, Flower Campings, LeadingCampings, Orbitur, Huttopia, Sandaya.

Welke activiteiten en excursies zijn er mogelijk?

Manche is een zeer aan te raden reisbestemming. Ontdek de prachtige natuur. Er zijn heerlijke wandel- en fietsroutes. Denk aan in het bos & aan het water. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld paardrijden of dagtochten. Of wil je liever zwemmen in een (overdekt) zwembad. In de omgeving vind je toeristische steden waar je kennismaakt met de plaatselijke cultuur. Vergeet ook niet de lokale Franse cafeetjes en probeer de lokale specialiteiten. In de buurt van de kampeerplek kan je ook snel naar verschillende supermarkten, bakkerijen en pinautomaten.

Hoe makkelijk is het kampeerpark te bereiken?

Camping Le Cormoran kun je uitstekend bereiken met de auto. Deze campingvakantie ligt op een afstand van 589 km vanaf Utrecht. Dat komt neer op 6,5 uur autorijden. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Parkeerruimte is er voldoende. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het juiste adres van de camping (2 Rue le Cormoran) is te vinden op de website.

Wat is het huidige aanbod staplekken?

Het is een grote camping met zo’n 270 staplekken. Veel van deze kampeerplekken hebben voldoende faciliteiten voor een grote of kleine tent, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Er zijn kleine plekken tot circa 20 m2 voor een kleine tent, maar ook ruim opgezette plekken tot 90 m2 voor 5 – 7 personen. Het sanitair is voldoende en ruim aanwezig. Er is stroom en een waterpunt. Bij je boeking kun je eventueel vragen naar een schaduwplek. Informeer bij eigenaar wat de policy is voor honden en huisdieren.

Plaats een reactie