anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Trélachaume boeken

Camping Trélachaume is een populaire 3 sterren camping in het Franse Maisod, in het bekende Jura. Een moderne middelgrote camping met ongeveer 180 plaatsen. Een geschikte plaats voor families met jonge kids maar ook zeker voor senioren. Deze plek is uitstekend bereikbaar, heeft nette staanplaatsen en voldoende voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Op deze pagina tref je nuttige tips en weetjes over deze kampeerplek en ontdek je de beste boekingssites voor de tofste kampeervakanties in Maisod.

Aanbiedingen Camping Trélachaume april 2024

Eventjes lekker weg met het hele gezin, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of lekker een weekje alleen? Camping Trélachaume reserveren is al jaren een favoriet voor veel Nederlanders. Deze kindvriendelijke accommodatie is gesitueerd in het gezellige Maisod. Het is gesitueerd in de regio Jura in Frankrijk. Het kampeerterrein herbert verschillende goedkope staplekken voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Handig: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Het merendeel van de gezinscampings in Maisod zijn soms al voor een jaar vooruit geboekt. Je zou kunnen wachten op een last-minute Camping Trélachaume kampeer aanbieding. Alleen, we zien vaak dat de beste staanplaatsen dan al gereserveerd zijn. Kijk voor regels m.b.t. honden en huisdieren even op de website. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in een bungalowtent.

  • Vakantiepark Trélachaume is een prachtig 3 sterren kampeerverblijf in Maisod, in het natuurrijke Franche-Comte.
  • Heerlijke staplekken voor de caravan, camper, vouwwagen of tent.
  • Goede sanitaire ruimtes (wc, douches) op deze familiecamping en er is veel vermaak voor de kinderen in de omgeving.
  • Het park is uitstekend bereikbaar, het personeel zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Breng een bezoekje aan de website en check wat er mogelijk is rondom jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, huisjes en bungalows.

Goedkoop Camping Trélachaume boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping Trélachaume en omliggende parken reserveer je via meerdere Nederlandse boekingssites. Een van de aanraders is ANWB Campings. Andere voorbeelden waar je mooie, en zelfs 5-sterren campings in campings in Maisod ontdekt zijn: camping.info en glampings.nl. Je kunt natuurlijk ook direct boeken bij de eigenaar. Dit kan middels een belletje, per mail of via de website van de campinghouder.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze populaire middelgrote camping heeft om en nabij de 180 kampeerplekken. Er zijn verschillende type staanplaatsen. Je kunt gaan voor mooie grote plekken welke een groot gevoel van vrijheid en privacy geven. Andere kampeerders houden juist van een wat meer intieme en kleine plek, waar je heerlijk kunt staan met een klein tentje. In de buurt van de camping zijn er ook diverse mogelijkheden rondom stacaravans, chalets, vakantieboerderij, tiny houses, groepsaccommodaties, bungalows.

  3. Kies reisperiode

    Kies een gewenste aankomstdatum en het aantal nachten dat je wilt kamperen. Ga je in het hoogseizoen (juli of augustus)? Je kunt denken aan de meivakantie of zomervakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. De meest gewilde plekken zijn steeds vaker al snel gereserveerd. Net als voor seizoensplaatsen. Ook bij een verblijf op feestdagen als de Paasdagen, Hemelvaart of het Pinksterweekend zijn de plekjes sneller vol. Houd ook rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Betalen en afronden

    Wanneer je de campingplek en reisperiode aangegeven hebt vul je jouw naam en contactgegevens in om de boeking te voltooien. Bij een touroperator betaal je – zoals je gewend bent – met iDeal, creditcard of overschrijving. Zo nu en dan is een aanbetaling nodig. Het openstaande bedrag betaal je dan zo’n 6 weken voor aankomst. De boekingsbevestiging sturen ze per mail naar je toe. Wanneer je de camping op rijdt is het handig om deze bij je te hebben. De receptie zal er om vragen.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Een goede voorbereiding is belangrijk. Ga je op vakantie met je eigen tent? Wellicht met een piramide tent, tunneltent, opblaasbare tent, pop-up tent? Zorg dan in ieder geval voor tentstokken, parasol, haringen, grondzeil, scheerlijnen, slaapzakken, verlichting, luchtbed en pomp, voortent/luifel, kooktoestel en kookgerei. Een staplek voor jouw caravan geboekt? Vergeet dan ook niet kentekenbewijs, disselslot, voortent, luifel, grondzeil, rubberen hamer, haringen en scheerlijnen, disselweger, campinglamp, campingstoel en inklaptafel, waslijn, reserve waterpomp. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De reisafstand bekeken vanaf Utrecht is zo’n 783 kilometer (8,5 uur reistijd). Via de camping is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: vakantie voor het hele gezin?

Vind geschikte vertrekdatum en vind deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Belangrijke gegevens over de kampeervakantie in april 2024

Park Camping Trélachaume is een interessante Franse camping in Maisod in de omgeving van Franche-Comte. Dit is een middelgrote camping met plus minus 180 plaatsen. Gewoonlijk wordt een reisafstand vanaf Utrecht gerekend van +/- 783 km. Calculeer een reistijd in van 8,5 uur. Het geldige betaalmiddel hier is de Euro (EUR). De plaatselijke taal is Frans. De type stekkers die hier werken zijn: C + F. De telefooncode is +33. De elektriciteit-spanning is 230 Volt. Als er een ongeluk gebeurd bel je met het noodnummer 112. Een doorsnee campingovernachting in dit gebied kost ongeveer €26,25 voor een staanplaats per nacht). In Frankrijk leven nu zo’n 60 miljoen inwoners. De hoofdstad is Parijs. De mensen zijn hier ook religieus: rooms-katholiek. Goede luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Klik eventueel door naar staanplaatsen in Shropshire, Kelpen-Oler of Pieterzijl.

Naam campingCamping Trélachaume
LandFrankrijk
StreekJura
PlaatsMaisod
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal plekken180 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)783 kilometer
Actuele reistijd 8,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Trélachaume

Ga jij lekker goedkoop kamperen op Camping Trélachaume? Deze plek verhuurt allerlei goedkope staplekken. Vaak kom je dan uit op de kleinschalige plekken van om en nabij de 50 m2. Perfect voor een vouwwagen, tent of wellicht een kleine caravan. Normaal gesproken inclusief 8 / 16 ampère stroom met watertappunt. De grotere plekken vanaf 110 m2 geven extra comfort. en om die reden handig voor vakantiegangers met een grote caravan of camper. Overnachten in een eigen caravan of tent is goedkoop en geeft je veel vrijheid. In deze streek rekent men gemiddeld €26,25 voor een staanplaats per nacht. Ook heb je uiteraard nog kosten aan kampeerspullen, kosten voor tanken of laden, uitgaven bij de supermarkt en uitstapjes. In de opsomming hieronder geven wij jou 6 tips voor een onvergetelijke betaalbare campingvakantie in Jura.

Slim besparen op jouw kampeervakantie

  1. Vermijd het hoogseizoen en ga kamperen in het laagseizoen.
  2. Doe vooraf boodschappen en zorg voor je eigen kooktoestel.
  3. Koop je kampeerspullen tweedehands.
  4. Verblijf eventueel goedkoop op een boerencamping (gemiddeld zo’n €18,75 voor een staplek p/ nacht).
  5. Maak gebruik van aantrekkelijke last-minute deals en boek vlak voor vertrek.
  6. Profiteer van vroegboekkorting en reserveer in het voorjaar voordelig je zomervakantie.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping Trélachaume bieden voldoende ruimte voor je tent, caravan, camper of vouwwagen. Bijgaand delen we de belangrijkste accommodaties / staanplaatsen en wat hiervan de voordelen zijn. Doorzoek ook het aanbod parken in de omgeving zoals: Camping L’océan, Camping L’escale en Camping Le Lac Des Varennes.

  • Tentplek: Mooie tentplaats geschikt voor noktent, tunneltent, opblaasbare tent, pop-up tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Goedkoper dan een caravan, gemakkelijk in onderhoud.
  • Caravan: Geschikt voor jong en oud (eenvoudig te verrijden met een mover).
  • Camper / kampeerauto: Veel gekozen voor onder andere rondreizen. Binnen een mum van tijd ontdek je de rest van Franche-Comte en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je vakantie begint direct na aankomst (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een knus en comfortabel verblijf voor het hele gezin (op aanvraag).

Vind een staplek op vakantiepark Trélachaume

Ga voor een vroegboekkorting en last minute aanbiedingen

Top-10 boekingssites april 2024

Meteen een staanplaats op Camping Trélachaume boeken, of op een van de omliggende parken? Hieronder geven we onze top-10 reisorganisaties voor het zoeken naar deze- en soortgelijke kampeerplekken. Er is veel keuze, je kunt gemakkelijk filteren op plaats of faciliteiten en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Eerlijke voorwaarden voor jou als kampeerder.
  2. Vacanceselect: Duidelijk prijzen en geen onverwachte kosten.
  3. Eurocampings / ACSI: Stel vooraf al je vragen direct aan de klantenservice.
  4. Allcamps: Prettige staanplaatsen voor een zorgeloze vakantie.
  5. Suncamp Holidays: Veilig en vertrouwd online een betaling doen.
  6. ROAN: Ook voor andere topbestemmingen in Europa.
  7. Eurocamp: Uniek aanbod met reizen in de voorjaarsvakantie.
  8. Rent-a-Tent: Prima boekingsvoorwaarden en garanties.
  9. Vacansoleil: Honderden tevreden recensies van Nederlandse kampeerders.
  10. Booking.com: Al vele jaren jouw vertrouwde adres voor een onbezorgde vakantie.
Tip: zie ook de mooiste campingreizen naar Franche-Comte bij grote landelijke reisbureaus zoals Prijsvrij, TUI, Sunweb, Corendon, D-reizen of Suntip, de Jong Intra Vakanties, Reisknaller, BeachCheck, Thomas Cook.

Actuele weerbericht

Van plan om te luxe kamperen in Maisod? Check dan vooraf wel even het weer. Dit gebied heeft een zeeklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld 17,3 graden °C. Met zo’n 28,6 graden °C is juli de meest warme periode. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9,2 graden celsius. Een fijne kampeertijd is mei, juni en september. Hieronder delen wij het 7-daagse weerbericht voor Maisod .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en de verwachtingen voor deze week

Vragen rondom jouw campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

De licht glooiende staanplaatsen gaan mooi op in het bosachtige terrein. Een deel van de camping is wat opener, andere plaatsen zijn verscholen in het groen. Een steil paadje leidt naar het meer van Vouglans, gelegen op 800 m. Er is een openluchtzwembad met uitzicht op het meer. Bij de naastgelegen eetgelegenheid is in het hoogseizoen brood te koop.

Bij wie kan ik camping Trélachaume goedkoop boeken?

Camping Trélachaume is een mooi recreatiepark in het Franse Maisod. De actuele kosten zijn redelijk gelijk aan kampeerlocaties in de direct omgeving (vanaf €26,25 voor een staplek p/ nacht). Ben je gebonden aan de zomervakantie? Maak dan snel een reservering. Je hebt dan vaak een mooi schaduwrijke plekje en kan je aanspraak maken op een aantrekkelijke vroegboekkorting. Ben je flexibel? Let dan ook op last-minute deals. Tip: je kunt deze camping vermoedelijk goedkoop reserveren via de site van de ANWB of via de boekingsmodule van deze camping in Franche-Comte. Bekijk ook de accommodaties op goede campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun, First Camp, Yelloh! Village, Aquadis Loisirs en Huttopia, LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur, Campéole campings, Sandaya.

Welke excursies, dagtrips en activiteiten zijn er?

Jura is een plek waar veel kampeerders graag komen. Houd je van de natuur, dan zit je hier goed. Er zijn heerlijke wandel- en fietsroutes. Je kunt recreëren aan het water of in het bos. Of kies je liever voor een sportieve uitdaging? Zoals bijv. hardlopen of een quad huren. Of wil je liever zwemmen in een (overdekt) zwembad. In de regio bekijk je leuke plekken waar je kunt opgaan in de nationale cultuur. Probeer ook zeker de lokale Franse ijssalons en probeer de lokale specialiteiten. In de buurt van de kampeerplek zijn er voldoende faciliteiten zoals supermarkten, bakkerijen of een apotheek.

Is dit kampeerpark gemakkelijk te bereiken?

Camping Trélachaume is goed te bereiken, ook met caravan. Deze campingvakantie is gelegen op 783 km afstand van Utrecht. Dat wil zeggen 8,5 uur in de auto. Je kunt de inchecktijden opvragen via de parkreceptie. Parkeerruimte is er voldoende. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het volledige adres van de camping (50 Route du Mont du Cerf) is te vinden op de website.

Uit wat voor staplekken kan ik kiezen?

Het gaat hier om een middelgrote camping met nu 180 verschillende plekken. De meeste kampeerplekken zijn ideaal voor een eigen tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Er zijn kleine plekken tot circa 45 m2 voor een kleine tent, maar tevens de wat grotere plekken tot 100 m2 voor 4 – 6 personen. De sanitaire faciliteiten bieden genoeg voor iedereen. Er is stroom en een waterpunt. Schaduwplekken op aanvraag. Bekijk ook vooraf wat de policy is voor honden en huisdieren.

Plaats een reactie