anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping La Clairière boeken

Camping La Clairière is een populaire sterren camping in het Franse Aydat, in de omgeving van Puy-de-Dôme. We omschrijven dit als een kleine camping met grofweg 47 plaatsen. Een mooie kampeerplek voor gezinnen met kinderen en ouderen. Deze kampeerplek is mooi centraal gelegen, heeft fijne plaatsen met prima voorzieningen en faciliteiten. In ons overzicht geven we bruikbare informatie over het kampeerterrein en informeren wij jou over de meest gebruikte Nederlandse boekingssites met de beste aanbiedingen voor een kampeervakantie in Aydat.

Aanbiedingen Camping La Clairière april 2024

Lekker genieten met familie, kleuters en kinderen of met je partner? Camping La Clairière reserveren is dan een uitstekende keuze! Dit kindvriendelijke verblijf ligt midden in het groene Aydat. Het is gelegen in het populaire Puy-de-Dôme in Frankrijk. Je vindt hier heerlijke staplekken voor caravan, vouwwagen, tent of camper. Tip: boek op tijd. Veel bekende gezinscampings in Aydat zijn vaak al vroeg in het seizoen volgeboekt. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan kan je wachten op een last-minute Camping La Clairière kampeer aanbieding. Echter, we zien vaak dat de beste staanplaatsen dan al vergeven zijn. Kijk voor regels m.b.t. honden en huisdieren even op de website. Of klik door naar onze pagina over Kamperen in Kroatië.

  • Vakantiepark La Clairière is een heerlijk sterren kampeerpark in Aydat, in de omgeving van Auvergne.
  • Grote en kleine staplekken voor een vouwwagen, caravan, tent of camper.
  • Op deze familiecamping vind je schone sanitaire faciliteiten en er is genoeg vermaak en avontuur voor kinderen in de regio.
  • Uitstekende bereikbaarheid, de eigenaar doet zijn best om gasten tevreden te stellen.
  • Ga naar de website voor jaarplaatsen en andere accommodaties als stacaravans en vakantiehuizen.

Goedkoop Camping La Clairière boeken

  1. Selecteer boekingssite

    Camping La Clairière en soortgelijke plekken reserveer je via meer dan 10 gebruiksvriendelijke boekingssites. Een heel populaire plek is ANWB Campings. Andere websites waar je degelijke, maar ook 5-sterren campings in Aydat kunt reserveren zijn: vacanceselect.com en casamundo.nl. Doorgaans kan je ook rechtstreeks een reservering plaatsen. Dit kan per telefoon, via de e-mail of via de website van de campinghouder.

  2. Campingplek kiezen

    Deze fraaie kleine camping heeft om en nabij de 47 staanplaatsen. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Je hebt vaak lekker ruime staanplaatsen die perfect zijn voor een grotere familie of vriendengroep. Andere mensen gaan liever voor een knusse plek, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. In de buurt van deze accommodatie heb je ook de keuze uit comfortabele stacaravans, tiny houses, bungalows, chalets, vakantieboerderij, vakantiehuisjes.

  3. Aankomst- en vertrekdag selecteren

    Kies de gewenste datum van aankomst en de vertrekdag. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsvakantie of zomervakantie? Ons advies is om tijdig te boeken. De tofste plekken zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook bij vertrek op feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of Pasen is het vaak drukker. Het is verstandig om ook rekening te houden met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeken en betalen

    Als je de staanplaats doorgegeven hebt moet je alleen nog afronden en betalen. Bij de online touroperators kan je veilig en snel betalen met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij sommige campings is een aanbetaling nodig. Het overige bedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging wordt per mail toegezonden. Wanneer je de camping op rijdt moet je deze bij je hebben en bij de receptie laten zien.

  5. Een inpaklijst maken

    Bereid je goed voor. Ga je met de tent? Zoals een pop-up tent, familietent, piramide tent, opblaasbare tent? Belangrijke spullen zijn dan onder andere tafeltje en stoelen, parasol, haringen, hamer, tentstokken, kooktoestel en kookgerei, voortent/luifel, luchtbed en pomp, gasflessen, verlichting. Neem je de caravan mee? Denk dan ook zeker aan rubberen hamer, disselslot, voortent, luifel, grondzeil, haringen en scheerlijnen, kentekenbewijs, gasfles en skottelbraai of bbq, reserve waterpomp, bezem en stoffer en blik, disselweger, koffie en thee. Warme kleding is ook erg belangrijk. Het verschil in temperatuur overdag en in de avond/nacht is groot. De afstand gerekend vanaf Utrecht bedraagt plusminus 913 km (10 uur reistijd). Via internet ontvang je een route.

Goedkoop kamperen: een gunstige boeking maken?

Klik op een vertrekdatum en doorzoek deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Belangrijke gegevens over de kampeervakantie in april 2024

Park Camping La Clairière is een aantrekkelijke Franse camping in Aydat in de omgeving van Auvergne. We spreken over een kleine camping met +/- 47 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 913 kilometer. Qua reistijd moet je rekening houden met 10 uur. Je voert hier betalingen uit met de Euro (EUR). De spreektaal is Frans. De volgende type stekkers / stopcontacten werken hier: C + F. Het netnummer is +33. Het landelijke voltage is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een doorsnee campingovernachting in dit gebied kost ongeveer €26,25 per staplek. In Frankrijk wonen zo’n 60 miljoen inwoners. Bezoek zeker eens de hoofdstad Parijs. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Belangrijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Klik eventueel door naar staanplaatsen in San Marino, Rosport of Ückeritz.

Naam campingCamping La Clairière
LandFrankrijk
StreekPuy-de-Dôme
PlaatsAydat
Soort campingKleine camping
Aantal staanplaatsen47 plaatsen
Afstand (via Utrecht)913 kilometer
Actuele reistijd 10 uur

Goedkoop kamperen op Camping La Clairière

Ga jij lekker goedkoop kamperen op Camping La Clairière? Deze plek levert meerdere goedkope staanplaatsen. Het betreft de kleinschalige plekken van plusminus 30 m2. Voldoende voor een tent, vouwwagen of zelfs een kleinere caravan. Gewoonlijk met 6 ampère en waterput. De grote campingplekken vanaf 110 m2 zijn ruimer opgezet en daarmee een uitkomst voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Erop uit met jouw eigen tent of caravan is nog altijd de goedkoopste manier van vakantie. Op deze bestemming is het tarief ongeveer €26,25 per staplek, per dag. Daarbij komen nog kosten zoals kampeerspullen, kosten voor tanken of laden, boodschappen en excursies of activiteiten. In de opsomming hieronder kan je aan de slag met een aantal handige tips voor een onvergetelijke betaalbare campingvakantie in Puy-de-Dôme.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Vergelijk campingprijzen en ga buiten het hoogseizoen.
  2. Neem je eigen boodschappen mee en eet zoveel mogelijk bij je caravan of tent.
  3. Kijk of je kampeerspullen tweedehands kunt kopen.
  4. Overnacht ook een paar nachten in een boerencamping (al vanaf €19,25 per plek, per dag).
  5. Kies eventueel voor een last-minute en boek een paar weken voor vertrek.
  6. Kijk of je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en boek meteen in de zomer al jouw camping voor het volgende jaar.

Een staanplaats uitzoeken

Kampeerplekken op camping La Clairière bieden voldoende ruimte voor je tent, camper, caravan of camper. In het stukje hieronder check je de diverse type staplekken en wat de voordelen hiervan zijn. Zoek ook naar parken in de omgeving zoals: Camping Allagnon, Camping Municipal L’esquiladou of Camping Le Pont Astier.

  • Tentplek: Knusse tentplaats geschikt voor noktent, opblaasbare tent, tunneltent, vis-à-vis tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Goedkoper dan een caravan, gemakkelijk in onderhoud.
  • Caravan: Je hebt je eigen sanitair, keuken en bed.
  • Camper / kampeerauto: Het gemakkelijkste middel om rond te trekken. Verken de prachtige omgeving van Auvergne en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: De luxe en het comfort van thuis, maar dan op het vakantiepark (op aanvraag).

Reserveer jouw staplek op vakantiepark La Clairière

Ga voor een vroegboekkorting en last minute aanbiedingen

Top-10 boekingssites april 2024

Direct een staanplaats op Camping La Clairière boeken, of op een van de omliggende parken? In het bijgaande stukje beschrijven we onze top-10 reisorganisaties met voldoende beschikbaarheid m.b.t. verschillende soorten kampeerplekken. Een ruim aanbod, je zoekt gemakkelijk op faciliteiten of voorzieningen en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Voor een onbezorgde kampeervakantie op mooie plekken.
  2. Vacanceselect: De beste aanbiedingen voor een lang weekend of weekje weg.
  3. Eurocampings / ACSI: Erkende touroperator met jarenlang ervaring.
  4. Allcamps: Eerlijke voorwaarden voor jou als kampeerder.
  5. Suncamp Holidays: Aantrekkelijke vroegboekacties en last-minute deals.
  6. ROAN: Altijd een actueel aanbod met voldoende beschikbaarheid.
  7. Eurocamp: Een van de grootste campingspecialisten van Nederland.
  8. Rent-a-Tent: Voordelig boeken met vroegboekkorting en last minutes.
  9. Vacansoleil: Prettige staanplaatsen voor een zorgeloze vakantie.
  10. Booking.com: Mooie staplekken voor een heerlijke gezinsvakantie.
Tip: doorzoek ook de beschikbare campingreizen naar Auvergne bij nationale reisbureaus zoals D-reizen, Sunweb, Vakantiediscounter, TUI, Corendon & Thomas Cook, Alltours, BeachCheck, Suntip, Reisknaller.

Het weer vandaag en de komende 7 dagen voor

Deze vakantie luxe kamperen in Aydat? Let dan goed op het weer. Je verblijft hier in een zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 17,5 graden celsius. Met ongeveer 28,8 graden celsius is juli de meest warme periode. De maand januari brengt wat koudere temperaturen met zich mee met gemiddeld 9,3 graden °C. Een prettige reisperiode is mei, juni en september. In de volgende opsomming ontdek je het 7-daagse weerbericht voor Aydat .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en de verwachtingen voor de komende dagen

Verschillende vragen en antwoorden over campingvakantie

Welke ervaringen hebben kampeerders met de camping?

Er heerst voornamelijk rust op deze camping. Het terrein is licht glooiend en wordt omringd door bos. De staanplaatsen bevinden zich op vlakke terrassen. Zij beschikken over een afbakening van lage ligusterheggen. De camping is een ideaal startpunt om de omgeving te gaan verkennen.

Waar kan ik camping La Clairière goedkoop boeken?

Camping La Clairière is een betaalbaar recreatiepark in het Franse Aydat. De kosten voor een overnachting zijn te vergelijken met kampeerlocaties in de direct omgeving (vanaf €26,25 per plek, per dag). Ben je gebonden aan de zomervakantie? Boek jouw staplek dan tijdig. Zo ben je zeker van een mooi centraal plekje en soms krijg je extra vroegboekkorting. Heb je de volledige vrijheid over de vertrekdatum? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Mogelijk kan je deze camping goedkoop reserveren bij ANWB of via de website van de camping in Auvergne. Bekijk ook de accommodaties op internationale campingketens zoals Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, First Camp, Aquadis Loisirs en Campéole campings, Huttopia, Ciela Village, Sandaya, LeadingCampings, Orbitur.

Welke activiteiten en excursies zijn er mogelijk?

Puy-de-Dôme is een zeer aan te raden reisbestemming. Val jij in de categorie natuurliefhebbers? Wandelend of fietsend kom je op de mooiste plekjes. Zoals in het bos of aan het water. Of kies je liever voor een sportieve uitdaging? Voorbeelden zijn tennissen of dagtochten. Vergeet ook zeker niet je zwemspullen voor het zwembad. In de omgeving bekijk je levendige dorpjes waar je duikt in de lokale cultuur en gebruiken. Vergeet ook niet de lokale Franse slagerijen en proef de lokale snacks en lekkernijen. In de omgeving van deze kampeerplek vind je ook diverse supermarkten, bakkerijen en kledingwinkels.

Hoe makkelijk is het kampeerpark te bereiken?

Camping La Clairière is uitstekend bereikbaar. Deze campingvakantie is gelegen op 913 km afstand van Utrecht. Dat is z’n 10 uur rijden. Check altijd nog even de uiterlijke inchecktijd. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het volledige adres van de camping (5 Rouillas-Bas/Route du Lac) kan je bekijken via internet.

Uit wat voor staplekken kan ik kiezen?

Het gaat hier om een kleine camping met ongeveer 47 overnachtingsplekken. Het merendeel van de kampeerplekken is te boeken voor een eigen tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je hebt de keuze uit kleine plekken tot 30 m2 voor een kleine tent, maar tevens extra grote plekken tot 110 m2 voor 4 – 6 personen. Het sanitair (WC en douches) is prima. De kunt ook gebruik maken van elektriciteit en water. Je kunt specifiek vragen om een schaduwplek. Informeer bij eigenaar wat de policy is voor honden en huisdieren.

Plaats een reactie