anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Laborie boeken

Camping Laborie is een populaire 4 sterren camping in het Franse Pradons, in de omgeving van Ardèche. Een moderne middelgrote camping met ruim 100 plaatsen. Een heerlijke plek voor gezinnen met kinderen en alleengaande kampeerders. Het park is goed te vinden, heeft diverse (schaduwrijke) staplekken met genoeg vermaak voor de kids. Hier lees je bruikbare tips en weetjes over deze kampeerplek en vertellen wij over de meest gebruikte Nederlandse boekingssites die je helpen bij het boeken van een kampeervakantie in Pradons.

Aanbiedingen Camping Laborie april 2024

Een welverdiende vakantie met jouw familie, kinderen of lekker samen? Camping Laborie reserveren is al jaren een begrip. Dit kindvriendelijke verblijf is gesitueerd in het aantrekkelijke Pradons. Het ligt in de regio Ardèche in Frankrijk. Je kunt kiezen uit verschillende gunstig gelegen staplekken voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Handig: boek op tijd. Een groot deel van de aanwezige gezinscampings in Pradons zijn vaak al vroeg in het seizoen volgeboekt. Ben je flexibel? Dan kan je wachten op een last-minute Camping Laborie kampeer aanbieding. Maar, goed om te vermelden: in de praktijk is het vaak zo dat de beste staanplaatsen dan allemaal al weg zijn. Het meenemen van honden en huisdieren is op aanvraag. Zie ook onze pagina met alle informatie over Camping aan een meer / rivier.

  • Vakantiepark Laborie is een geliefd 4 sterren kampeerpark in Pradons, in de omgeving van Rhone-Alpen.
  • Gunstig gelegen staplekken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • Het sanitair is in orde op deze familiecamping en er is veel vermaak voor de kinderen in de omgeving.
  • Het park is uitstekend bereikbaar, de medewerkers zorgen voor een aangename sfeer.
  • Check de campingwebsite voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, bungalows en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Laborie boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping Laborie en soortgelijke parken zijn eenvoudig te reserveren bij verschillende toonaangevende boekingssites. De meest populaire plek om te boeken is ANWB Campings. Andere websites waar je dergelijke, en soms ook 5-sterren campings in Pradons kunt vergelijken zijn: campingdirect.com & campingplekken.nl. Boek je liever rechtstreeks? Dit is mogelijk. Dit kan middels een belletje, per mail of via de boekingsmodule op de website.

  2. Selecteren van kampeerplaats

    Deze fraaie middelgrote camping heeft circa 100 staplekken. Er zijn verschillende type staanplaatsen. Je kunt meestal kiezen voor ruim opgezette staanplaatsen die perfect zijn voor een grotere familie of vriendengroep. Andere mensen gaan liever voor een fijnschalige plek, waar je heerlijk kunt staan met een klein tentje. Nabij deze bestemming zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, chalets, tiny houses, vakantieboerderij, bungalows, groepsaccommodaties.

  3. Aankomst- en vertrekdatum invullen

    Kies een gewenste aankomstdatum en de dag van vertrek. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Denk aan de voorjaarsvakantie of zomervakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. Veel staplekken zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook tijdens feestdagen zoals het Pinksterweekend, Hemelvaart en de Paasdagen is het drukker dan normaal. Dit geldt ook voor de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeking bevestigen en betalen

    Zodra je de campingplek en reisperiode ingevuld hebt vul je jouw gegevens in en kan je de boeking voltooien. Bij de erkende touroperators betaal je simpel en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Af en toe wordt gevraagd om direct een aanbetaling te doen. Het restant van het totaalbedrag betaal je dan bijvoorbeeld 1 maand voor aankomst. De boekingsbevestiging krijg je ook op de mail. Bij aankomst is het handig om deze bij je te hebben. De receptie zal er om vragen.

  5. Inpakken en vertrekken

    Het is bijna tijd om te gaan! Ga je met de tent? Misschien met een daktent, opblaasbare tent, noktent, vis-à-vis tent? Denk dan ook zeker aan hamer, grondzeil, tenttapijt, haringen, tafeltje en stoelen, voortent/luifel, kooktoestel en kookgerei, gasflessen, verlichting, luchtbed en pomp. Van plan om met de caravan te gaan? Vergeet dan ook geen essentiële zaken als caravanspiegels, slingers, kentekenbewijs, rubberen hamer, levellers, reserve waterpomp, campingstoel en inklaptafel, koffie en thee, disselweger, bezem en stoffer en blik. Warme kleding is ook erg belangrijk. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De afstand gerekend vanaf Utrecht bedraagt om en nabij de 1060 kilometer (11,5 uur onderweg). Via internet ontvang je een route.

Goedkoop kamperen: een gunstige boeking maken?

Voer de gewenste vertrekdatum in en vind gunstige (last-minute) vakantie aanbiedingen

Alles wat je moet weten over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping Laborie is een veel gekozen Franse camping in Pradons in de streek Rhone-Alpen. We spreken over een middelgrote camping met 100 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 1060 km. De actuele inschatting van de reistijd is 11,5 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De mensen spreken Frans. Je kunt hier de volgende type stekkers gebruiken: C + F. Als je wilt bellen moet je gebruik maken van code +33. De elektra-spanning is 230 Volt. Het internationale noodnummer is 112. Een normale campingovernachting in deze regio kost zo’n €25,25 per dag. In Frankrijk bevinden zich tegenwoordig 60 miljoen ingeschreven mensen. De landelijke hoofdstad is Parijs. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek. Aantrekkelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Liever een andere bestemming? Spot dan kampeeropties in Zadarska, Allègre-les-Fumades of Ramsbeck.

Naam campingCamping Laborie
LandFrankrijk
StreekArdèche
PlaatsPradons
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal plaatsen100 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)1060 kilometer
Reistijd 11,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Laborie

In juli of augustus goedkoop kamperen op Camping Laborie? Deze plek levert een aantal gunstige staanplaatsen. We hebben het dan over de kleine plekken van om en nabij de 25 m2. Heel geschikt voor een tentje, vouwwagen of een kleine caravan. In de regel met elektra (10 met 6 ampère) en een watertappunt. De grote staanplaatsen vanaf 100 m2 bieden extra veel ruimte en daarom prettig voor een grote tent, camper of caravan. Vakantie vieren met een eigen accommodatie zoals tent of caravan is flexibel en heel goedkoop. In deze streek rekenen campings ongeveer €25,25 per overnachting. Daarbovenop volgen er nog wel kosten zoals: kampeerartikelen, kosten voor tanken of laden, boodschappen of uit eten en uitstapjes. Onderstaand vind je praktische tips voor een goedkope campingvakantie in Ardèche.

Slim besparen op jouw kampeervakantie

  1. Overweeg wildkamperen/paalkamperen en ga niet in het hoogseizoen.
  2. Neem je eigen boodschappen mee en eet zo min mogelijk buiten de deur.
  3. Koop je kampeeruitrusting tweedehands.
  4. Verblijf ook een aantal nachten op een boerencamping (vanaf €18,25 voor een staanplaats per nacht).
  5. Maak een last-minute reservering en reserveer kort voordat je vertrekt.
  6. Controleer de actuele vroegboekkorting en boek meteen in de zomer al jouw camping voor het volgende jaar.

Staanplaats kiezen

Kampeerplekken op camping Laborie bieden voldoende ruimte voor je caravan, camper, tent of vouwwagen. Onderstaand beschrijven wij in het kort de mogelijke accommodaties / staanplaatsen met daarbij ook de belangrijkste pluspunten. Doorzoek ook het aanbod parken in de regio zoals: Camping De Graniers, Camping Le Vallon Rouge & Camping La Rouvière Les Pins.

  • Tentplek: Ruime tentplaats geschikt voor familietent, opblaasbare tent, belltent, koepeltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Comfortabel verblijf en kan bijna achter elke auto.
  • Caravan: Snel op te zetten en eenvoudig uit te breiden met voortent.
  • Camper / kampeerauto: Het biedt een uitkomst voor rondreizen. Je rijdt ook eenvoudig door andere stukken van Rhone-Alpen en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een luxe tent met eigen kookvoorzieningen (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Bij aankomst staat alles voor je klaar in je eigen vakantiehuisje (op aanvraag).

Bekijk prijzen van staplek op vakantiepark Laborie

Ga voor een vroegboekkorting en last minute reizen

Top-10 boekingssites april 2024

Meteen een staanplaats op Camping Laborie boeken, of iets vergelijkbaars? In het onderstaande stukje doorzoek je onze top-10 reisorganisaties met voldoende beschikbaarheid m.b.t. verschillende soorten kampeerplekken. Je profiteert van een ruim aanbod, je kunt eenvoudig zoeken en je kunt zelf kiezen hoe je de boeking betaalt.

  1. ANWB camping: Al vele jaren jouw vertrouwde adres voor een onbezorgde vakantie.
  2. Vacanceselect: Snel en zonder gedoe een onbezorgde kampeervakantie boeken.
  3. Eurocampings / ACSI: Boek je reis met goed voorwaarden.
  4. Allcamps: Interessante last-minute deals en vroegboekkorting.
  5. Suncamp Holidays: Prettige staanplaatsen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  6. ROAN: Zowel interessant voor gezinnen met kinderen als ouderen.
  7. Eurocamp: Altijd kamperen inspirerende plekken met voldoende bezienswaardigheden.
  8. Rent-a-Tent: Speciale deals in de voorjaars- en zomervakantie.
  9. Vacansoleil: Een begrip op het gebied van zorgeloze kampeervakanties.
  10. Booking.com: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
Tip: zie ook de beschikbare campingreizen naar Rhone-Alpen bij erkende reisbureaus zoals Vakantiediscounter, TUI, Corendon, Sunweb, D-reizen & Reisknaller, Thomas Cook, Suntip, de Jong Intra Vakanties, Alltours.

Bekijk het actuele weerbericht

Plannen om te luxe kamperen in Pradons? Neem dan de actuele weersvoorspellingen goed door. In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 17,0 °C. Met 28,0 °C is juli de periode met de meest aangename temperatuur. De maand januari is niet heel prettig voor kampeerders met gem. 9,0 graden celsius. Een heerlijke comfortabele reisperiode is mei, juni en september. In onderstaand schema bekijk je het 7-daagse weerbericht voor Pradons .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en de verwachtingen voor de komende dagen

Veelgestelde vragen over jouw campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

De vlakke en beschutte staanplaatsen zijn verdeeld over twee plateaus en liggen aan rechte straatjes. Hoge bomen zorgen voor de afbakening. De camping ligt bij de rivier de Ardeche. De camping ligt aan de rivier de Ardeche en heeft een kiezel- en grasstrand. Dammetjes worden gebouwd, de kampeerder kan zwemmen, vissen en kanoen. Er is enige schaduw van bomen.

Bij wie kan ik camping Laborie voordelig boeken?

Camping Laborie is een divers recreatiepark in het Franse Pradons. De actuele kosten zijn ongeveer gelijk aan omliggende parken (vanaf €25,25 per dag). Kan jij alleen in de zomervakantie weg? Boek dan bij voorkeur op tijd. Over het algemeen is de beschikbaarheid dan voldoende, krijg je een mooi centraal plekje en mogelijk heb je recht op vroegboekkorting. Ben je flexibel? Let dan ook op last-minute deals. Soms kun je deze camping goedkoop reserveren bij de ANWB of bekijk zelf even de website van deze camping in Rhone-Alpen. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties op internationale campingketens zoals Capfun, Alannia, First Camp, Yelloh! Village, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze + LeadingCampings, Orbitur, Ciela Village, Flower Campings, Campéole campings, Sandaya.

Wat kan ik beleven in de omgeving?

Ardèche is een fantastische vakantieplek. Het is een heerlijke groene omgeving met veel natuur. Te voet of te fiets kan je de omgeving eenvoudig verkennen. Ook in het bos en aan het water. Tevens kun jij jezelf uitdagen op sportief gebied. Voorbeelden zijn paardrijden of golfen. Of wil je liever zwemmen in een (overdekt) zwembad. In de buurt bestaan authentieke stadjes waar je helemaal op kunt gaan in de lokale cultuur. Breng ook een bezoek aan de lokale Franse winkels en proef de lokale snacks en lekkernijen. Rondom de kampeerplek zijn ook voldoende supermarkten, bakkerijen of een apotheek.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van het kampeerpark?

Camping Laborie is uitstekend bereikbaar. Deze campingvakantie is te bereiken op 1060 km reisafstand van Utrecht. Dit houdt in 11,5 uur in de auto. Je kunt de inchecktijden opvragen via de parkreceptie. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De adresgegevens van de camping (Pradons) is te vinden op de website.

Kan ik kiezen uit verschillende soorten staplekken?

Dit is een middelgrote camping met nu 100 staanplaatsen. De kampeerplekken zijn geschikt voor jouw eigen tentje, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Je kunt gaan voor een kleine plek tot zo’n 40 m2 voor stellen of kleine gezinnen, maar tevens extra grote plekken tot 105 m2 voor gezinnen met kinderen. Qua sanitaire voorzieningen is er voldoende. De meeste plekken hebben stroomvoorzieningen en water. Mogelijk kun je reserveren voor een schaduwplek. Kijk in de boekingsbevestiging of honden en huisdieren het park op mogen.

Plaats een reactie