anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Barlochan boeken

Camping Barlochan is een fijne 2 sterren camping in het Britse Castle Douglas, in het rustgevende Dumfries and Galloway. Het betreft een middelgrote camping met zo’n 106 plaatsen. Een gemoedelijke locatie voor gezinnen met kinderen en alleengaande kampeerders. Het kampeerterrein is gemakkelijk te bereiken, heeft fijne plekken met genoeg vermaak voor de kids. Op deze pagina check je relevante details over deze vakantiebestemming en vergelijk je de beste boekingssites voor de mooiste kampeervakanties in Castle Douglas.

Aanbiedingen Camping Barlochan april 2024

Even lekker uitrusten met jouw gezin, kids of met een vriendengroep? Camping Barlochan reserveren is dan zeker een goed idee! Dit kindvriendelijke park ligt in het mooie Castle Douglas. Dit is een plaats in de regio Dumfries and Galloway in Groot-Brittannië. Er zijn hier heerlijke staplekken voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Belangrijk: boek tijdig om zeker te zijn van jouw plek. Het merendeel van de gezinscampings in Castle Douglas zijn steeds vaker al snel volgeboekt. Je kunt kiezen voor een last-minute Camping Barlochan kampeer aanbieding. Echter, doorgaans is het zo dat de gunstigste staanplaatsen dan allemaal al weg zijn. Voor regels rondom honden en huisdieren verwijzen we je naar de website. Check ook onze pagina met informatie over Bungalowtent.

  • Vakantiepark Barlochan is een geliefd 2 sterren kampeerterrein in Castle Douglas, in de omgeving van Schotland.
  • Keuze uit verschillende staplekken voor de caravan, camper, vouwwagen of tent.
  • Deze familiecamping heeft prima sanitaire voorzieningen en er zijn veel leuke dingen voor kinderen in de buurt.
  • Het park is uitstekend bereikbaar, de medewerkers zorgen voor een aangename sfeer.
  • Breng een bezoekje aan de website om te zien wat het aanbod is qua jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en huisjes.

Goedkoop Camping Barlochan boeken

  1. Maak keuze voor boekingssite

    Camping Barlochan en soortgelijke accommodaties reserveer je heel eenvoudig via allerlei gebruiksvriendelijke boekingssites. Een van de meest gebruikte websites is ANWB Campings. Andere waar je mooie, en zelfs 5-sterren campings in campings in Castle Douglas kunt boeken zijn: vacanceselect.com en eurocamp.nl. Rechtstreeks reserveren kan vaak ook. Dit kan per telefoon, met behulp van een mailtje of via de website van de campinghouder.

  2. Kies een staplek of accommodatie

    Deze erkende middelgrote camping heeft zo’n 106 plaatsen. Er is voor elke kampeerder wat wils. Er is keuze uit extra ruime staplekken voor een camper of grotere caravan. Je kunt ook gaan voor een kleine plaats, waar je heerlijk kunt staan met een klein tentje. Op en rondom het vakantiepark vinden we ook diverse luxe accommodaties als stacaravans, vakantiehuisjes, chalets, tiny houses, vakantieboerderij, bungalows.

  3. Aankomst en vertrek

    Kies een gewenste aankomstdatum en ook de vertrekdag. Kies je voor het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld kamperen in de zomervakantie of voorjaarsvakantie? Wij adviseren dan om op tijd te boeken. Veel staplekken zijn vaak al vroeg in het seizoen gereserveerd. Net als de seizoensplaatsen. Ook bij aankomst op feestdagen zoals Hemelvaart, Pinksteren of Pasen zijn de plekjes sneller gevuld. Daarbij heb je ook de nationale feestdag: Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december.

  4. Boeking bevestigen en betalen

    Zodra je jouw staplek hebt samengesteld voer je de gevraagde gegevens in en regel je de betaling. Bij veel van de moderne touroperators kan je gewoon betalen met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij een deel van de campings wordt gevraagd om direct een aanbetaling te doen. De rest van het bedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging wordt per mail gestuurd. Wanneer je de camping op rijdt moet je deze bij je hebben en bij de receptie laten zien.

  5. Paklijst voor kamperen

    Een goede voorbereiding is belangrijk. Ga je met een eigen tent? Bijv. met een piramide tent, belltent, pop-up tent, tunneltent? Vergeet dan niet spullen als scheerlijnen, tenttapijt, parasol, tafeltje en stoelen, grondzeil, verlichting, voortent/luifel, koelkast/koelbox, luchtbed en pomp, kooktoestel en kookgerei. Neem je de caravan mee? Vergeet dan ook niet kentekenbewijs, rubberen hamer, disselslot, haringen en scheerlijnen, caravanspiegels, reserve waterpomp, campingstoel en inklaptafel, waslijn, koffie en thee, disselweger. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Juist in de avonduren daalt de temperatuur behoorlijk. De reisafstand bekeken vanaf Utrecht bedraagt gemiddeld gezien 600 kilometer (6,5 uur onderweg). Van de reisorganisatie kan je wellicht de actuele route bekijken.

Goedkoop kamperen: reservering voor lage prijzen?

Klik op een vertrekdatum en achterhaal deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Alles wat je moet weten over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping Barlochan is een interessante Britse camping in Castle Douglas in de buurt van Schotland. Het valt in de categorie middelgrote camping met circa 106 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 600 km. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 6,5 uur. In de winkel heb je de volgende valuta nodig: Britse Pond (GBP). De mensen spreken Engels. De type stekkers die hier werken zijn: G. De telefooncode is +44. De netspanning is 230 Volt. Bij nood bel je het noodnummer 112. Een doorsnee campingovernachting in dit gebied kost €26,25 per dag/nacht. In Groot-Brittannië wonen zo’n 60 miljoen landgenoten. De nationale hoofdstad is London. De meeste mensen behoren tot de religie: gemengd. Goede luchthaven(s): Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Zoek ook overnachtingsmogelijkheden in Paris, Güls en Hinterkappelen.

Naam campingCamping Barlochan
LandGroot-Brittannië
RegioDumfries and Galloway
PlaatsCastle Douglas
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal staanplaatsen106 plaatsen
Reisafstand (via Utrecht)600 kilometer
Huidige reistijd 6,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Barlochan

Lekker onbezorgd en goedkoop kamperen op Camping Barlochan? Het park heeft een aantal betaalbare staplekken. We hebben het dan over de kleinschalige plekken van om en nabij de 20 m2. Heel geschikt voor een tent, vouwwagen of zelfs een kleinere caravan. Meestal met elektriciteit (5 – 16 met 6 ampère) en watertappunt- en afvoer. De grotere plekken vanaf 115 m2 zijn mooi ruim opgezet en om die reden prettig voor een grote familietent, camper of caravan. Kamperen met een eigen tent of caravan is onderaan de streep goedkoper dan je denkt. In de regio betaal je gemiddeld genomen €26,25 per dag. Hierbij komen natuurlijk nog wel zaken als kampeerartikelen, tolwegen, brandstof, kosten voor eten en drinken en uitstapjes. Hieronder geven wij jou praktische tips voor een betaalbare campingvakantie in Dumfries and Galloway.

6 x besparen op jouw kampeervakantie

  1. Vermijd het hoogseizoen en ga kamperen in het laagseizoen.
  2. Neem je eigen boodschappen mee en kook je avondeten zelf.
  3. Kijk of je kampeerspullen tweedehands kunt kopen.
  4. Verblijf ook een aantal nachten op een boerencamping (zo’n €19,25 per staplek, per dag).
  5. Kijk naar last-minutes aanbiedingen en maak jouw reservering vlak voor vertrek rond.
  6. Controleer de actuele vroegboekkorting en maak de reservering al een jaar van tevoren rond.

Welke staplek is geschikt?

Kampeerplekken op camping Barlochan zijn uitermate geschikt voor tent, caravan, camper of vouwwagen. Bijgaand lees je over de belangrijkste soorten staanplaatsen inclusief de belangrijkste voordelen. Klik ook verder naar parken in de buurt zoals: Camping Riverside, Camping & Caravanning Club Site Culzean Castle & Camping & Caravanning Club Site Jedburgh.

  • Tentplek: Stevige tentplaats geschikt voor koepeltent, belltent, tunneltent, noktent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Overal eenvoudig overnachten met je eigen
  • Caravan: Geschikt voor jong en oud (eenvoudig te verrijden met een mover).
  • Camper / kampeerauto: De flexibiliteit maakt dat een rondreis eenvoudig gemaakt kan worden. Breng een bezoekje aan populaire bezienswaardigheden van Schotland en Groot-Brittannië.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een luxe tent van alle gemakken voorzien (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een exclusief vakantiehuis met alle luxe zoals je thuis gewend bent (op aanvraag).

Bekijk tarieven van staplek op vakantiepark Barlochan

Ontdek vroegboekkorting en last minute reizen

Top-10 boekingssites april 2024

Meteen een staanplaats op Camping Barlochan boeken, of een camping in de buurt? Hieronder vind je onze top-10 reisorganisaties voor het bespreken van verschillende soorten kampeerplekken. Een ruim aanbod, je kunt gemakkelijk filteren op plaats of faciliteiten en je kunt eenvoudig boeken en betalen.

  1. ANWB camping: Handig online account voor overzicht van je boeking.
  2. Vacanceselect: Stel online je reis samen op basis van aankomstdatum en vertrekdatum.
  3. Eurocampings / ACSI: Bekijk de last-minute deals om snel te vertrekken.
  4. Allcamps: Geschikte aanbieder voor lange vakanties (2 – 3 weken).
  5. Suncamp Holidays: Veel filtermogelijkheden voor jouw ideale vakantie.
  6. ROAN: Mooie staplekken met een uitstekende prijs- / kwaliteitverhouding.
  7. Eurocamp: Snel en gemakkelijk de perfecte staplek zoeken.
  8. Rent-a-Tent: Stuurt al jaren reizigers naar populaire camping.
  9. Vacansoleil: Duidelijk prijzen en geen onverwachte kosten.
  10. Booking.com: Onbezorgd boeken met ANVR en SGR garantie.
Tip: analyseer ook de beschikbare campingreizen naar Schotland bij nationale reisbureaus zoals Vakantiediscounter, Corendon, Prijsvrij, TUI, D-reizen & BeachCheck, Reisknaller, Thomas Cook, Suntip, de Jong Intra Vakanties.

Het weer vandaag en de komende 7 dagen voor

Ga je lekker luxe kamperen in Castle Douglas? Houd dan wel het weer in de gaten. Deze omgeving wordt gekenmerkt door een zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 14,2 graden celsius. Met 27,4 graden °C is juli een heerlijke warme maand. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9,1 °C. Een aanbevolen reisperiode is zomermaanden. In het volgende blok tonen wij het 7-daagse weerbericht voor Castle Douglas .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

Door bomen en struiken beschutte camping ligt aan het riviertje de Urr. De staanplaatsen bevinden zich op het lager gelegen deel. Enkele plaatsen op de ovaalvormige camping bieden een panoramisch uitzicht over de vallei. In de Urr kan men vissen op zalm en forel. Vergunning is verkrijgbaar in Dabeattie. Er zijn een aantal mountainbike trails in de buurt. Een tv and gamesroom is aanwezig. De lokale pub is op loopafstand.

Bij wie kan ik camping Barlochan goedkoop reserveren?

Camping Barlochan is een schitterend recreatiepark in het Britse Castle Douglas. De kosten zijn redelijk gelijk aan kampeerlocaties in de direct omgeving (vanaf €26,25 voor een overnachting). Kan jij alleen in de zomervakantie weg? Boek dan bij voorkeur op tijd. Doorgaans kan je kiezen voor een van de mooiere plekken en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Kan jij op elk moment weg? Soms is het dan interessant om een last-minute actie te boeken. Soms kun je deze camping goedkoop reserveren middels de site van ANWB of telefonisch/via de website van de camping in Schotland. Bekijk ook soortgelijke accommodaties via populaire campingketens zoals First Camp, Villagi Gran Vacanze, Alannia, Qualité campings, Yelloh! Village, Aquadis Loisirs & Flower Campings, Ciela Village, LeadingCampings, Campéole campings, Orbitur, Huttopia.

Wat is er in de omgeving te doen?

Dumfries and Galloway is een populair en veel gekozen reisdoel. Ontdek de prachtige natuur. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Denk aan in het bos & aan het water. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Denk aan hardlopen of midgetgolfen. Je kunt in de buurt ook lekker zwemmen. Nabij bekijk je authentieke plekken waar je wordt ondergedompeld in de kenmerkende cultuur. Vergeet ook niet de lokale Britse bakkerijen en maak kennis met de lokale keuken. Rondom de kampeerplek vind je ook diverse supermarkten, bakkerijen en mogelijkheden voor het OV.

Is het kampeerpark goed bereikbaar?

Camping Barlochan is goed bereikbaar met prima toegangswegen. Deze campingvakantie ligt op 600 km reisafstand van Utrecht. Dit houdt in 6,5 uur in de auto. Zorg dat je niet te laat aankomst en kijk tot hoe laat je kunt inchecken. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. Het adres van de camping (Castle Douglas) is te vinden op de website.

Wat is het huidige aanbod staplekken?

Het betreft een middelgrote camping met wel 106 verschillende plekken. De kampeerplekken zijn geschikt voor een grote of kleine tent, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Je hebt kleinschalige plekken tot zo’n 30 m2 (ideaal voor stellen), maar ook grote ruime plekken tot 100 m2 voor grote gezinnen. Het sanitair (WC en douches) is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Vraag naar de schaduwplekken. Check ook even of honden en huisdieren mee mogen.

Plaats een reactie