anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping La Grainetière boeken

Camping La Grainetière is een heerlijk gelegen 3 sterren camping in het Franse La Flotte, in het bijzondere Charente-Maritime. Een moderne middelgrote camping met in 2024 zo’n 142 plaatsen. Een fijne camping voor gezinnetjes en solo reizigers. Deze locatie heeft een centrale ligging, heeft fijne kampeerplekken met voldoende privacy. Op deze pagina geven we relevante tips en weetjes over het kampeerterrein en vertellen wij over onze top-10 boekingssites met de beste aanbiedingen voor een kampeervakantie in La Flotte.

Aanbiedingen Camping La Grainetière april 2024

Een welverdiende vakantie met het gezin, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of lekker een weekje alleen? Camping La Grainetière reserveren is zeker de overweging waard. Dit kindvriendelijke verblijf is een van de hotspots in het schitterende La Flotte. Het is gelegen in het mooie groene Charente-Maritime in Frankrijk. Je kunt kiezen uit verschillende ruim opgezette staplekken voor tent, camper, caravan of camper. Handig: boek ruim voor vertrekdatum. Een aanzienlijk deel van de gezinscampings in La Flotte zijn vaak al vroeg in het seizoen volgeboekt. Je kunt kiezen voor een last-minute Camping La Grainetière kampeer aanbieding. Maar let op, we zien vaak dat de mooiste staanplaatsen dan al weg zijn. Kijk voor regels m.b.t. honden en huisdieren even op de website. Op onze website lees je ook meer over Camping met zwembad.

  • Vakantiepark La Grainetière is een prachtig 3 sterren kampeerbestemming in La Flotte, in het groene Poitou-Charentes.
  • Lekker vrij in de natuur met de caravan, camper, vouwwagen of tent.
  • Deze familiecamping heeft prima sanitaire voorzieningen en er is genoeg te doen voor kinderen in de nabije omgeving.
  • Een mooie centrale ligging, klantgericht personeel.
  • Breng een bezoekje aan de website om te kijken wat er mogelijk is rondom jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, huisjes en bungalows.

Goedkoop Camping La Grainetière boeken

  1. Boekingssite kiezen

    Camping La Grainetière en soortgelijke parken reserveer je heel eenvoudig via verschillende populaire boekingssites. Veel kampeerders boeken een staplek rechtstreeks via ANWB Campings. Andere waar je gemakkelijk, en soms ook 5-sterren campings in La Flotte bekijkt zijn: suncamp.nl & rent-a-tent.nl. Het alternatief is rechtstreeks boeken. Dit kan per telefoon, door het sturen van een mailtje of middels het boekings- of contactformulier op de website.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze fraaie middelgrote camping heeft circa 142 plaatsen. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Veel kampeerders houden van grote ruime plekken staplekken voor een grote caravan of camper. Je kunt ook kiezen voor een bescheiden campingplek voor een tent of vouwwagen. In de buurt van deze plek kan je ook heerlijk vakantie vieren in een stacaravan, tiny houses, chalets, vakantieboerderij, bungalows, vakantiehuisjes.

  3. Kies de vertrekdatum

    Selecteer de dag van aankomst en de totale reisperiode. Wil je graag in het hoogseizoen (juli of augustus) kamperen? Denk aan de zomervakantie of voorjaarsvakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. De leukste plekken zijn namelijk al snel vol. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook bij vertrek op feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of Pasen is het drukker dan normaal. Vergeet ook niet de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Betalen en afronden

    Zodra je jouw staanplaats en het aantal dagen hebt gekozen voer je nog even jouw naam, adres en contactgegevens in. Boek je via een tussenpartij? Bij veel touroperators betaal je simpel en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij sommige aanbieders moet je meteen een aanbetaling van 30 – 40% doen. Het restant van het totaalbedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging krijg je met de mail. Bij aankomst zal de receptiemedewerker hierom vragen.

  5. Inpakken en vertrekken

    De dag van vertrek komt dichterbij! Ga je op pad met de tent? Denk aan een noktent, pop-up tent, daktent, opblaasbare tent? Belangrijke spullen zijn dan onder andere tafeltje en stoelen, grondzeil, parasol, hamer, tenttapijt, luchtbed en pomp, koelkast/koelbox, verlichting, gasflessen, slaapzakken. Ga je op reis met een caravan? Let dan ook op spullen zoals levellers, kentekenbewijs, haringen en scheerlijnen, caravanspiegels, rubberen hamer, campinglamp, disselweger, campingstoel en inklaptafel, gasfles en skottelbraai of bbq, reserve waterpomp. Zorg ook voor warme kleding. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De reisafstand gecalculeerd vanaf Utrecht is om en nabij de 949 kilometer (10,5 uur reistijd). Via de camping kan je de route opvragen.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Kies vertrekdatum en check aantrekkelijke (last-minute) vakantie aanbiedingen

Kampeervakantie april 2024 nader toegelicht

Park Camping La Grainetière is een geschikte Franse camping in La Flotte in de omgeving Poitou-Charentes. We spreken over een middelgrote camping met zo’n 142 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 949 km. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 10,5 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De inwoners spreken Frans. De type stekkers die hier werken zijn: C + F. Lokale telefoonnummers beginnen met +33. De elektriciteit-spanning is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een gewone campingovernachting in deze streek kost zo’n €25,75 per staanplaats. In Frankrijk zijn hedendaags 60 miljoen ingeschreven bewoners. De hoofdstad is Parijs. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Belangrijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Liever een andere bestemming? Spot dan campingplekken in Vorarlberg, Mestre & Reek.

Naam campingCamping La Grainetière
LandFrankrijk
RegioCharente-Maritime
PlaatsLa Flotte
Type campingMiddelgrote camping
Aantal staplekken142 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)949 kilometer
Reistijd 10,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping La Grainetière

Lekker vrij en goedkoop kamperen op Camping La Grainetière? Het park verhuurt een aantal goedkope staplekken. Dit zijn de kleine plekken van rond de 45 m2. Heel geschikt voor een kleine caravan, tent of vouwwagen. Normaliter met stroomaansluiting (10 – 16 ampère) en waterput/watertappunt. Grote kampeerplekken vanaf 110 m2 bieden extra veel ruimte en zodoende handig voor vakantiegangers met een grote caravan of camper. Met je eigen tent of caravan kamperen is goedkoop en geeft je veel vrijheid. Op deze vakantiebestemming betaal je als kampeerder zo’n €25,75 per dag/nacht. Daarbovenop volgen er nog wel kosten zoals: kampeerbenodigdheden, kosten voor tanken of laden, eten/drinken en excursies of activiteiten. In het stukje hieronder kan je aan de slag met zes tips voor een voordelige campingvakantie in Charente-Maritime.

Tips om te besparen op jouw boeking

  1. Ga buiten het hoogseizoen op vakantie.
  2. Bestel voordat je weggaat de boodschappen en regel zelf je ontbijt, lunch en avondeten.
  3. Koop tweedehands kampeerspullen.
  4. Extra voordelige boerencampings kunnen ook een uitkomst bieden (gemiddeld zo’n €18,75 per 24 uur).
  5. Profiteer van last-minute kortingen en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Maak gebruik van vroegboekkorting en boek in het najaar al jouw zomervakantie.

Welke staanplaats past bij mij?

Kampeerplekken op camping La Grainetière bieden veel mogelijkheden voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Bijgaand delen we de mogelijke type staplekken en wat de voordelen hiervan zijn. Check ook parken in de buurt zoals: Camping Bords De Loue, Camping Du Gît en Camping La Grisière Et Europe Vacances.

  • Tentplek: Fraaie tentplaats geschikt voor daktent, piramide tent, tunneltent, familietent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Gemakkelijk op te zetten, veel comfort.
  • Caravan: Alles is aanwezig en je hebt een lage afschrijving.
  • Camper / kampeerauto: Een maximaal gevoel van vrijheid, perfect voor een rondreis. Breng een bezoekje aan populaire bezienswaardigheden van Poitou-Charentes en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je hoeft zelf niks mee te nemen of op te zetten (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een exclusief vakantiehuis met alle luxe zoals je thuis gewend bent (op aanvraag).

Boek een staplek op vakantiepark La Grainetière

Ga voor een vroegboekkorting en last minute aanbod

Top-10 boekingssites april 2024

Gemakkelijk en snel een staanplaats op Camping La Grainetière boeken, of een vergelijkbare plek? In het onderstaande stukje beschrijven we onze top-10 reisorganisaties met een ruime keuze in deze kampeerplek en omliggende parken. Er is veel keuze, je kunt gebruik maken van verschillende filters en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Het hele jaar door is er voldoende beschikbaarheid.
  2. Vacanceselect: Voor vakanties voor het hele gezin.
  3. Eurocampings / ACSI: Boek vroegtijdig voor extra voordeel in het hoogseizoen.
  4. Allcamps: Ga er met de auto op uit deze zomer en boek een mooie kampeerplek.
  5. Suncamp Holidays: Gebruiksvriendelijke boekingsmodule met veel tevreden reizigers.
  6. ROAN: Zoek en boek jouw vakantie eenvoudig via de website.
  7. Eurocamp: Gemakkelijk en voordelig een kampeervakantie boeken.
  8. Rent-a-Tent: Wordt goed beoordeeld door gasten.
  9. Vacansoleil: Genieten van een autovakantie met deze reisorganisatie.
  10. Booking.com: Ruim aanbod met voordelige staplekken.
Tip: vergelijk ook de mooiste campingreizen naar Poitou-Charentes bij erkende reisbureaus zoals Prijsvrij, Corendon, D-reizen, Vakantiediscounter, Sunweb en Thomas Cook, Alltours, Suntip, Reisknaller, de Jong Intra Vakanties.

Weersverwachtingen (komende 7 dagen)

Deze zomer luxe kamperen in La Flotte? Check dan vooraf wel even het weer. Je hebt hier het zeeklimaat. De temperatuur ligt over een heel jaar gemiddeld op 17,1 graden celsius. Met gemiddeld 28,1 graden °C is juli de maand met de hoogste temperaturen. De periode januari brengt wat koudere temperaturen met zich mee met gemiddeld 9,0 graden. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Hieronder ontdek je het 7-daagse weerbericht voor La Flotte .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en 7-daagse verwachting

Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de campingvakantie

Wat zijn de ervaringen van kampeerders met de camping?

Dit terrein ligt in een dennenbos dat schaduw en beschutting biedt. De standplaatsen worden afgebakend door een boom, paaltje of steen. De vaste plaatsen liggen langs de buitenrand, de toeristische plaatsen op het middenterrein. Het openluchtzwembad kan bij slecht weer overkapt worden. Er zijn fietsen te huur en er is een meertalige bibliotheek.

Waar kan ik camping La Grainetière voordelig reserveren?

Camping La Grainetière is een prachtig recreatiepark in het Franse La Flotte. De tarieven zijn te vergelijken met omliggende parken (vanaf €25,75 per dag). Zit je vast aan de zomervakantie? Plaats dan vroegtijdig een reservering. Je hebt dan vaak een mooi groen plekje en in sommige gevallen staat er een stukje vroegboekkorting tegenover. Ben je niet gebonden aan een bepaalde periode? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Campings als deze kan je goedkoop reserveren middels de site van ANWB of bekijk zelf even de website van deze camping in Poitou-Charentes. Informeer ook naar vergelijkbare accommodaties op erkende campingketens zoals Aquadis Loisirs, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings, Capfun, Alannia & LeadingCampings, Huttopia, Sandaya, Campéole campings, Orbitur, Ciela Village.

Wat zijn de lokale bezienswaardigheden?

Charente-Maritime is een fantastische vakantieplek. Houd je van de natuur, dan zit je hier goed. Wandelend of fietsend kom je op de mooiste plekjes. Je kunt recreëren aan het water of in het bos. Tevens kun jij jezelf uitdagen op sportief gebied. Zoals bijv. skeeleren of dagtochten. Uiteraard kan je hier ook lekker zwemmen in de buurt. In de buurt vind je levendige plekjes waar je kunt opgaan in de lokale cultuur. Probeer ook zeker de lokale Franse bakkerijen en vraag naar typische lokale lekkernijen. Rondom de kampeerplek tref je ook bakkerijen, supermarkten of een apotheek.

Is dit kampeerpark gemakkelijk te bereiken?

Camping La Grainetière is goed te bereiken, ook met caravan. Deze campingvakantie is gelegen op 949 kilometer van Utrecht. Dit houdt in 10,5 uur reizen in de auto. Check altijd nog even de uiterlijke inchecktijd. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het volledige adres van de camping (Route de Saint-Martin) is te vinden op de website.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Het betreft een middelgrote camping met op dit moment 142 plekjes. Veel van deze kampeerplekken hebben voldoende faciliteiten voor een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je hebt kleinschalige plekken tot zo’n 20 m2 voor stelletjes, maar tevens wat grotere comfortplekken tot 115 m2 voor 5 – 7 personen. Het aanbod van sanitair is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Een schaduwplek is op aanvraag. Controleer ook vooraf of honden en huisdieren het park op mogen.

Plaats een reactie