anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Fontisson boeken

Camping Fontisson is een populaire 4 sterren camping in het Franse Châteauneuf-de-Gadagne, in het rustgevende Vaucluse. Het is een middelgrote camping met ruim 66 plaatsen. Een geschikte stek voor gezinnen met kinderen maar ook zeker voor senioren. De accommodatie is gunstig gelegen, heeft prachtige plekken en voldoende voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Op campingsoverzicht.nl check je belangrijke info over het park en informeren wij jou over de meest gebruiksvriendelijke boekingssites met de beste aanbiedingen voor een kampeervakantie in Châteauneuf-de-Gadagne.

Aanbiedingen Camping Fontisson april 2024

Even heerlijk genieten met het hele gezin, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of lekker een weekje alleen? Camping Fontisson reserveren is dan zeker een goed idee! Deze kindvriendelijke plek is een van de mooiste plekjes in het knusse Châteauneuf-de-Gadagne. Dit is een plaats in de regio Vaucluse in Frankrijk. Het is heerlijk vertoeven op de voordelige staplekken voor tent, camper, caravan of camper. Belangrijk: boek ruim voor vertrekdatum. Een groot deel van de aanwezige gezinscampings in Châteauneuf-de-Gadagne zijn vaak al vroeg in het jaar zo goed als vol. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan kan je wachten op een last-minute Camping Fontisson kampeer aanbieding. Maar, we zien vaak dat de gunstigste staanplaatsen dan allemaal al weg zijn. Het meenemen van honden en huisdieren is op aanvraag. Of klik door naar onze pagina over Kamperen in Kroatië.

  • Vakantiepark Fontisson is een rustgevend 4 sterren kampeerterrein in Châteauneuf-de-Gadagne, in de regio Provence-Alpen-Cote-D-Azur.
  • Prachtige plekjes voor jouw eigen tent, vouwwagen, camper of caravan.
  • De familiecamping beschikt over goede sanitaire faciliteiten en de kampeervelden bieden volop plezier voor de kinderen.
  • Goede bereikbaarheid, het personeel doet er alles aan om je naar het zin te maken.
  • Zie de website voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, bungalows of vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Fontisson boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping Fontisson en soortgelijke accommodaties reserveer je goedkoop en eenvoudig bij meer dan 10 Nederlandstalige boekingssites. Een heel populaire plek is ANWB Campings. Andere websites waar je dergelijke, en soms ook 5-sterren campings in Châteauneuf-de-Gadagne kunt boeken zijn: vacansoleil.nl en prijsvrij.nl. Sommige mensen boeken liever rechtstreeks. Je kunt dit doen per telefoon, via de mail of aan de hand van het boekingsformulier.

  2. Kies een staplek of accommodatie

    Deze fraaie middelgrote camping heeft ongeveer 66 staplekken. Er zijn verschillende type staanplaatsen. Je kunt kiezen voor extra grote kampeerplekken voor een grote caravan of camper. Andere kampeerders houden juist van een bescheiden staplek waar je heerlijk kunt vertoeven in tent of vouwwagen. Nabij het park zijn er ook wat meer luxe stacaravans, bungalows, chalets, vakantieboerderij, tiny houses, vakantiehuisjes.

  3. Kies vertrek- en aankomst

    Kies de datum dat je wilt aankomen en het aantal nachten dat je wilt kamperen. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Je kunt denken aan de zomervakantie of meivakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. De tofste plekken zijn vaak al vroeg in het jaar gereserveerd. Dit geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook bij aankomst op feestdagen zoals Hemelvaart, Pinksteren of Pasen is er veel interesse in de staplekken. Het is verstandig om ook rekening te houden met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeking afronden en betalen

    Zodra je de staanplaats aangegeven hebt voer je nog even jouw naam, adres en contactgegevens in. Bij veel van de moderne touroperators kan je eenvoudig betalen met iDeal, creditcard of overschrijving. Af en toe moet je meteen een aanbetaling van 30 – 40% doen. Het overige bedrag betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging sturen ze per mail naar je toe. Wanneer je de camping op rijdt dien je deze bij de receptie te laten zien.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je op vakantie met je eigen tent? Misschien met een familietent, noktent, opblaasbare tent, tunneltent? Enkele voorbeelden van belangrijke spullen zijn parasol, tafeltje en stoelen, haringen, hamer, tentstokken, voortent/luifel, kooktoestel en kookgerei, slaapzakken, waslijn en wasknijpers, luchtbed en pomp. Neem je de caravan mee? Vergeet dan niet spullen zoals disselslot, haringen en scheerlijnen, caravanspiegels, levellers, kentekenbewijs, waslijn, gasfles en skottelbraai of bbq, bezem en stoffer en blik, disselweger, koffie en thee. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Met name in de avonden kan de temperatuur sterk dalen. De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1134 km (12,5 uur reistijd). Door middel van Google Maps kan je wellicht de actuele route bekijken.

Goedkoop kamperen: een onvergetelijke vakantie?

Selecteer vertrekdatum en achterhaal interessante (last-minute) vakantie aanbiedingen

Relevante feiten over je kampeervakantie in april 2024

Park Camping Fontisson is een aantrekkelijke Franse camping in Châteauneuf-de-Gadagne in de streek Provence-Alpen-Cote-D-Azur. We spreken over een middelgrote camping met circa 66 plaatsen. Gewoonlijk wordt een reisafstand vanaf Utrecht gerekend van +/- 1134 km. De actuele inschatting van de reistijd is 12,5 uur. In de winkel heb je de volgende valuta nodig: Euro (EUR). De spreektaal is Frans. Qua type stekkers kun je hier gebruik maken van C + F. Het netnummer is +33. De stroomspanning is 230 Volt. Het noodnummer is 112. Een normale campingovernachting in deze regio kost zo’n €25,75 per staanplaats. In Frankrijk bevinden zich zo’n 60 miljoen mensen. De nationale hoofdstad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Goede luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Houd rekening met de nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Zoek ook kampeerplaatsen in Lappland, Oursel-Maison of Hösseringen.

Naam campingCamping Fontisson
LandFrankrijk
StreekVaucluse
PlaatsChâteauneuf-de-Gadagne
Type campingMiddelgrote camping
Aantal staanplaatsen66 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)1134 kilometer
Reistijd indicatie/td>12,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Fontisson

Lekker onbezorgd en goedkoop kamperen op Camping Fontisson? Deze kampeerplek heeft allerlei goedkope staanplaatsen. Dit zijn de kleinschalige plekken met een oppervlakte van circa 45 m2. Ruim genoeg voor een tent, vouwwagen of kleine caravan. Normaliter met elektriciteit (5 – 16 met 6 ampère) en waterput/watertappunt. De grote staanplaatsen vanaf 70 m2 zijn ruimer opgezet en zijn een uitkomst voor een grote familietent, camper of caravan. Op een camping staan met eigen tent of caravan geeft je veel vrijheid en flexibiliteit en is veel goedkoper. Rondom deze plek is het tarief ongeveer €25,75 per plek, per dag. Ook heb je uiteraard nog kosten aan kampeerspullen, autokosten, boodschappen of uit eten en uitstapjes. Bijgaand kan je aan de slag met een aantal handige tips om te besparen op jouw campingvakantie in Vaucluse.

6 tips voor goedkoper kamperen

  1. Vergelijk campingprijzen en ga buiten het hoogseizoen.
  2. Sla zoveel mogelijk boodschappen vooraf in en kook je eten zelf bij je tent of vouwwagen.
  3. Koop je kampeerbenodigdheden tweedehands op Marktplaats.
  4. Reserveer een aantal nachten op een mooie boerencamping (zo’n €18,75 per staanplaats, per dag).
  5. Kies eventueel voor een last-minute en maak jouw reservering vlak voor vertrek rond.
  6. Profiteer van vroegboekkorting en maak de reservering al een jaar van tevoren rond.

Staanplaats kiezen

Kampeerplekken op camping Fontisson bieden voldoende ruimte voor je vouwwagen, tent, camper of caravan. Bijgaand beschrijven wij in het kort de diverse type verblijfsvormen met daarbij ook de voordelen. Check ook parken in de omgeving zoals: Camping Saint Jean, Camping La Rochelambert of Camping Du Chene.

  • Tentplek: Ruime tentplaats geschikt voor vis-à-vis tent, koepeltent, opblaasbare tent, daktent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Gemakkelijk op te zetten, veel comfort.
  • Caravan: Je hebt je eigen sanitair, keuken en bed.
  • Camper / kampeerauto: Perfect voor een rondreis. Ontdek ook andere delen van Provence-Alpen-Cote-D-Azur en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Volledige luxe inclusief kookgelegenheid (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een heerlijk huisje voor het hele gezin of een vriendengroep (op aanvraag).

Bekijk beschikbaarheid staplek op vakantiepark Fontisson

Bekijk vroegboekkorting en last minute reizen

Top-10 boekingssites april 2024

Online een staanplaats op Camping Fontisson boeken, of op een soortgelijk park? In de opsomming hieronder geven we een toelichting op onze top-10 reisorganisaties voor het reserveren van deze- en soortgelijke kampeerplekken. Een ruim aanbod, je zoekt gemakkelijk op faciliteiten of voorzieningen en je kunt zelf kiezen hoe je de boeking betaalt.

  1. ANWB camping: Al jarenlang een van de favoriete boekingssites van Nederlandse kampeerder.
  2. Vacanceselect: Alleen de populairste bestemmingen en parken.
  3. Eurocampings / ACSI: Op sommige parken zijn Nederlandse medewerkers aanwezig.
  4. Allcamps: Honderden tevreden recensies van Nederlandse kampeerders.
  5. Suncamp Holidays: Mooie en verzorgde plaatsen op de camping.
  6. ROAN: Handig online account voor overzicht van je boeking.
  7. Eurocamp: Alleen de populairste bestemmingen en parken.
  8. Rent-a-Tent: Een goede mix van budget en luxe vakantieplekken.
  9. Vacansoleil: Een ideale vakantie voor het hele gezin.
  10. Booking.com: Klantgerichte klantenservice die helpt bij jouw boeking.
Tip: bekijk ook eens last-minute campingreizen naar Provence-Alpen-Cote-D-Azur bij Nederlandse reisbureaus zoals Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon, TUI, D-reizen en Suntip, Reisknaller, de Jong Intra Vakanties, BeachCheck, Thomas Cook.

Lokaal weerbericht

Deze zomer luxe kamperen in Châteauneuf-de-Gadagne? Bekijk dan vooraf de weersvoorspellingen. Je hebt hier een zeeklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,5 °C. Met 28,8 graden is juli de maand met de hoogste temperaturen. De periode januari is aanzienlijk frisser met gemiddeld 9,3 graden celsius. Een heerlijke reistijd is mei, juni en september. Hieronder ontdek je het 7-daagse weerbericht voor Châteauneuf-de-Gadagne .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en 7-daagse verwachting

De meest gestelde vragen over een campingvakantie

Welke ervaringen hebben kampeerders met de camping?

Licht glooiend terrein met vlakke staanplaatsen, afgebakend door lage heggen en grotendeels tussen de bomen. Je kunt dagelijks brood bestellen en in het hoogseizoen kun je eten in een restaurant met terras. Koelkastjes zijn te huur en er is een diepvriezer voor koelelementen. Ook is er een barbecue aanwezig. In het zwembad kun je lekker zwemmen of relaxen op een ligbed. Kinderen vermaken zich in het kleuterbad en in de speeltuin.

Bij wie kan ik camping Fontisson voordelig boeken?

Camping Fontisson is een betaalbaar recreatiepark in het Franse Châteauneuf-de-Gadagne. De kosten zijn te vergelijken met omliggende parken (vanaf €25,75 per nacht). Zit je door werk of school vast aan de zomervakantie? Plaats dan vroegtijdig een reservering. Vaak is er dan veel mogelijk, heb je een mooi groen plekje en misschien wordt je beloond met vroegboekkorting. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Soms is het dan interessant om een last-minute actie te boeken. Mogelijk kan je deze camping goedkoop reserveren via de site van de ANWB of bekijk zelf even de website van deze camping in Provence-Alpen-Cote-D-Azur. Bekijk ook soortgelijke accommodaties op betrouwbare campingketens zoals Qualité campings, Aquadis Loisirs, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Alannia, First Camp en Flower Campings, Huttopia, LeadingCampings, Campéole campings, Orbitur, Sandaya.

Wat zijn de lokale bezienswaardigheden?

Vaucluse is een omgeving waar je heerlijk kunt kamperen. Het is een heerlijke groene omgeving met veel natuur. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Denk aan in het bos & aan het water. Ook zijn er allerlei sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld kajakken of racefietsen. Je kunt in de buurt ook lekker zwemmen. In dit gebied bestaan sfeervolle plekjes waar je helemaal op kunt gaan in de kenmerkende cultuur. Bezoek ook eens de typische Franse restaurants en proef de lokale snacks en lekkernijen. Binnen de directe omgeving van de kampeerplek vind je ook altijd wel een supermarkt, bakkerij en bijvoorbeeld tabakswinkels.

Hoe is de ligging van dit kampeerpark?

Camping Fontisson kun je uitstekend bereiken met de auto. Deze campingvakantie ligt op een afstand van 1134 kilometer van Utrecht. Dat wil zeggen 12,5 uur rijden. Kijk vooraf tot hoe laat je kunt inchecken. Er zijn veel parkeerplekken beschikbaar. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De adresgegevens van de camping (1125 Route d’Avignon) is online op te vragen.

Welke staplekken worden er aangeboden?

Het gaat hier om een middelgrote camping met wel 66 plekjes. Jij kan op deze kampeerplekken uitstekend terecht met een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt kiezen voor een kleine plek 25 m2 voor een kleine tent, maar tevens speciale XL-plekken tot 115 m2 voor 5 – 7 personen. Het aanbod van sanitair is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Mogelijk kun je reserveren voor een schaduwplek. Informeer bij eigenaar of jouw hond, kat of andere huisdieren mee mogen.

Plaats een reactie