anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping De L’ilot boeken

Camping De L’ilot is een heerlijk gelegen 3 sterren camping in het Franse Cubjac, in de omgeving van Dordogne. Het betreft een kleine camping met grofweg 53 plaatsen. Een mooie kampeerplaats voor families met kids maar ook zeker voor senioren. Deze plek heeft een uitstekende bereikbaarheid, heeft ruim opgezette staplekken met prima voorzieningen en faciliteiten. Op campingsoverzicht.nl tref je relevante uitleg over deze kampeerplek en vertellen wij over de handigste boekingssites voor de beste deals en last-minute kampeervakanties in Cubjac.

Aanbiedingen Camping De L’ilot april 2024

Heerlijk ontspannen met de hele familie, kinderen of lekker samen? Camping De L’ilot reserveren is al jaren een favoriet voor veel Nederlanders. Dit kindvriendelijke verblijf ligt midden in het aantrekkelijke Cubjac. Dit is een plaats in de regio Dordogne in Frankrijk. Je kunt kiezen uit verschillende gunstig gelegen staplekken voor vouwwagen, camper, caravan of tent. Belangrijk: wacht niet te lang met boeken. Veel van de ANWB-gezinscampings in Cubjac zijn vaak al vroeg in het seizoen volgeboekt. In theorie kan je wachten op een last-minute Camping De L’ilot kampeer aanbieding. Alleen, let op: je ziet meer en meer dat de mooiste staanplaatsen dan al gereserveerd zijn. Huisdieren en honden op de staplek is op aanvraag. Check ook onze pagina met informatie over Kamperen in een caravan .

  • Vakantiepark De L’ilot is een gunstig gelegen 3 sterren kampeerterrein in Cubjac, in het groene Aquitanie.
  • Lekker vrij in de natuur met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen.
  • Het sanitair is ruim voldoende op deze familiecamping en voor de kids zijn er volop mogelijkheden in de omgeving.
  • Het park is uitstekend bereikbaar, de medewerkers zijn zeer vriendelijk.
  • Zie de website om te zien wat het aanbod is qua jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en vakantiehuizen.

Goedkoop Camping De L’ilot boeken

  1. Kies jouw boekingssite

    Camping De L’ilot en soortgelijke parken reserveer je voordelig en snel bij meer dan 10 toonaangevende boekingssites. Veel kampeerders boeken een staplek rechtstreeks via ANWB Campings. Andere bekende voorbeelden waar je degelijke, maar ook 5-sterren campings in Cubjac kunt vinden zijn: vacanceselect.com en villatent.nl. Doorgaans kan je ook rechtstreeks een reservering plaatsen. Je kunt dit doen per telefoon, met behulp van een mailtje of middels het boekings- of contactformulier op de website.

  2. Uitzoeken van een staanplaats

    Deze kleine camping heeft zo’n 53 plekken. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Veel kampeerders houden van grote ruime plekken plekken die perfect zijn voor een grotere familie of vriendengroep. Andere mensen gaan liever voor een kleine plek, ideaal voor een kleine tent of vouwwagen. Op en rondom het park heb je ook de keuze uit comfortabele stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, vakantieboerderij, chalets, tiny houses.

  3. Aankomst en vertrek

    Kies de aankomstdatum en de vertrekdag. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Dit kan zijn de zomervakantie of meivakantie? Het is dan handig om ruim op tijd te boeken. De leukste plekken zijn steeds vaker al snel gereserveerd. Net als voor seizoensplaatsen. Ook bij een verblijf op feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag zijn de plekjes sneller vol. Houd ook rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Afronden en betalen

    Indien je jouw staplek ingevuld hebt voer je de gevraagde gegevens in en regel je de betaling. Bij de online touroperators betaal je – zoals je gewend bent – met iDeal, creditcard of overschrijving. Af en toe is een aanbetaling nodig. Het restant van de reissom betaal je dan ter plekke. De boekingsbevestiging ontvang je per mail. Wanneer je aankomt moet je deze bij je hebben en bij de receptie laten zien.

  5. Paklijst voor kamperen

    Bereid je goed voor. Ga je op vakantie met je eigen tent? Bijv. met een vis-à-vis tent, belltent, daktent, noktent? Zorg dan in ieder geval voor scheerlijnen, grondzeil, parasol, tafeltje en stoelen, haringen, kooktoestel en kookgerei, luchtbed en pomp, verlichting, voortent/luifel, slaapzakken. Neem je de caravan mee? Dingen die je zeker niet mag vergeten zijn rubberen hamer, levellers, caravanspiegels, voortent, luifel, grondzeil, slingers, waslijn, campingstoel en inklaptafel, bezem en stoffer en blik, reserve waterpomp, disselweger. Denk ook aan lekkere warme kleding. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De afstand vanaf Utrecht is plus minus 1031 kilometer (11,5 uur rijden). Via de vakantiepark receptie kan je wellicht de actuele route bekijken.

Goedkoop kamperen: vakantie voor het hele gezin?

Selecteer vertrekdatum en bekijk de beste (last-minute) vakantie aanbiedingen

Handige details over deze kampeervakantie in april 2024

Park Camping De L’ilot is een prima Franse camping in Cubjac die gelegen is in Aquitanie. Het wordt beschreven als een kleine camping met wel 53 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 1031 km. Calculeer een reistijd in van 11,5 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De spreektaal is Frans. Het type stekker is C + F. De telefooncode is +33. Het net-voltage is 230 Volt. Het landelijke noodnummer is 112. Een doorsnee campingovernachting in deze omgeving kost +/- €25,75 per dag. In Frankrijk wonen hedendaags 60 miljoen inwoners. De hoofdstad is Parijs. De mensen zijn hier ook religieus: rooms-katholiek. Landelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er zijn ook nationale feestdagen: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Klik eventueel door naar kampeeropties in Nordland, Oberpleis & Sanchey.

Naam campingCamping De L’ilot
LandFrankrijk
RegioDordogne
PlaatsCubjac
Soort campingKleine camping
Aantal plaatsen53 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)1031 kilometer
Reistijd indicatie/td>11,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping De L’ilot

In juli of augustus goedkoop kamperen op Camping De L’ilot? Deze kampeerplek levert diverse staanplaatsen tegen een lage prijs. Je huurt dan de kleine plekken van ongeveer 30 m2. Bedoeld voor een tent/vouwwagen of een bescheiden caravan. Doorgaans incl. elektriciteit 10 – 16 ampère en waterput. De grote staplekken vanaf 120 m2 zijn extra groot en daarom een uitkomst voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Met je eigen tent of caravan kamperen geeft je veel vrijheid en flexibiliteit en is veel goedkoper. In de regio rekent men gemiddeld €25,75 per staanplaats, per dag. Er zijn nog wel een aantal extra kostenposten: kampeerartikelen, kosten voor tanken of laden, uitgaven bij de supermarkt en overige tripjes. Hieronder delen wij de beste tips voor een goedkope campingvakantie in Dordogne.

6 x besparen op jouw kampeervakantie

  1. Ga buiten het hoogseizoen op vakantie.
  2. Sla vooraf al je boodschappen in en eet/kook zoveel mogelijk in je eigen tent of caravan.
  3. Koop tweedehands kampeerspullen.
  4. Je kunt besparen door te kiezen voor een boerencamping (al vanaf €18,25 per nacht).
  5. Profiteer van last-minute kortingen en reserveer kort voordat je vertrekt.
  6. Profiteer van vroegboekkorting en boek al ruim van tevoren.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping De L’ilot zijn perfect voor camper, tent, vouwwagen of caravan. Onderstaand lees je over de diverse verblijfsvormen en welke voordelen daarbij horen. Bekijk ook parken in de buurt zoals: Camping Lann Brick, Camping Les Cournoulises & Camping 46 Rainettes.

  • Tentplek: Ideale tentplaats geschikt voor familietent, koepeltent, noktent, vis-à-vis tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Eenvoudig opzetten en een hoog comfort.
  • Caravan: Minder afhankelijk van het weer.
  • Camper / kampeerauto: Ideaal als je een rondreis gaat maken. Ontdek ook andere delen van Aquitanie en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Je hoeft zelf niks mee te nemen of op te zetten (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Onbezorgd vakantie vieren in een mooie bungalow (op aanvraag).

Bekijk tarieven van staplek op vakantiepark De L’ilot

Boek met vroegboekkorting en last minute reizen

Top-10 boekingssites april 2024

Via internet een staanplaats op Camping De L’ilot boeken, of een vergelijkbare plek? In het onderstaande stukje bieden we onze top-10 reisorganisaties voor het boeken van diverse soorten staplekken. Je profiteert van een ruim aanbod, je kunt gebruik maken van verschillende filters en je kunt direct online betalen.

  1. ANWB camping: Altijd contact mogelijk met medewerkers voor vragen.
  2. Vacanceselect: Klantgerichte klantenservice die helpt bij jouw boeking.
  3. Eurocampings / ACSI: Gevarieerd aanbod met grote plekken voor het hele gezin.
  4. Allcamps: Altijd contact mogelijk met medewerkers voor vragen.
  5. Suncamp Holidays: Biedt jaarlijks veel Nederlanders een mooie vakantiebestemming.
  6. ROAN: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
  7. Eurocamp: Reserveer snel, goedkoop en veilig een heerlijke kampeervakantie.
  8. Rent-a-Tent: Een mooi aanbod met landelijke- en natuurparken.
  9. Vacansoleil: Interessant aanbod met last minute vakanties.
  10. Booking.com: Ruim aanbod met voordelige staplekken.
Tip: analyseer ook toffe campingreizen naar Aquitanie bij grote landelijke reisbureaus zoals Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter, D-reizen, TUI en Alltours, Reisknaller, Suntip, de Jong Intra Vakanties, BeachCheck.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Deze vakantie luxe kamperen in Cubjac? Let dan goed op het weer. Je hebt hier het zeeklimaat. De gem. jaartemperatuur is 17,1 graden celsius. Met 28,1 graden celsius °C is juli de warmste maand. De periode januari is minder geschikt voor kamperen met gemiddeld 9,0 graden. Wat betreft weer en natuur is een fijne tijd om hier te kamperen mei, juni en september. Hieronder check je het 7-daagse weerbericht voor Cubjac .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en 7-daagse verwachting

Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

Deze kleine camping beschikt over grote schaduwrijke plaatsen aan de Auvezere. De eigenaar verhuurt kanos zodat volop van de omgeving kan worden genoten. De staanplaatsen liggen voornamelijk aan de kant van de rivier en bieden veel privacy door de speelse indeling. Wilt u in plaats van pootje baden in de rivier een alternatief, zoek dan verkoeling in het zwembad op de camping. Naast het kampeerterrein bevindt zich een zandstrandje bij een stroomversnelling.

Bij wie kan ik camping De L’ilot goedkoop boeken?

Camping De L’ilot is een mooi recreatiepark in het Franse Cubjac. De kosten zijn redelijk gelijk aan accommodaties in de buurt (vanaf €25,75 per dag). Ben je door school/werk genoodzaakt in de zomervakantie te gaan? Plaats dan vroegtijdig een reservering. Je hebt dan vaak een mooi plekje en kan je aanspraak maken op een aantrekkelijke vroegboekkorting. Mag jij zelf je vakantieperiode uitkiezen? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Campings als deze kan je goedkoop reserveren bij de ANWB of via de boekingsmodule van deze camping in Aquitanie. Je kunt mogelijk ook geschikte accommodaties vinden op betrouwbare campingketens zoals Aquadis Loisirs, First Camp, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Alannia & Ciela Village, Campéole campings, Sandaya, LeadingCampings, Orbitur, Huttopia.

Wat zijn leuke bezienswaardigheden en activiteiten?

Dordogne is een zeer aan te raden reisbestemming. Er is hier een prachtige natuur. Er zijn heerlijke wandel- en fietsroutes. Geniet aan het water of in het bos. Of kies je liever voor een sportieve uitdaging? Denk aan kanoën of dagtochten. Een zwembad in de buurt is aanwezig. In de regio bezoek je sfeervolle plekken waar je wordt ondergedompeld in de kenmerkende cultuur. Bezoek ook eens de typische Franse slagerijen en vraag naar typische lokale lekkernijen. In het gebied van deze kampeerplek kan je ook snel naar verschillende supermarkten, bakkerijen en pinautomaten.

Hoe is de bereikbaarheid van de kampeerpark?

Camping De L’ilot is goed bereikbaar met prima toegangswegen. Deze campingvakantie ligt op 1031 kilometer vanaf Utrecht. Dat komt neer op 11,5 uur rijden. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres van de camping (Cubjac) vind je ook op de site.

Welke staplekken worden er aangeboden?

Het betreft een kleine camping met ongeveer 53 staplekken. De meeste kampeerplekken zijn ideaal voor een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt kiezen voor een kleine plek 45 m2 voor stelletjes, maar daarnaast ruim opgezette plekken tot 100 m2 voor 5 – 7 personen. Het sanitair (WC en douches) is prima. Doorgaans is ook water en stroom geen probleem. Bij je boeking kun je eventueel vragen naar een schaduwplek. Check ook even of honden en huisdieren mee mogen.

Plaats een reactie