anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Huttopia Millau boeken

Huttopia Millau is een heerlijke 3 sterren camping in het Franse Millau, in het rustgevende Aveyron. Het gaat om een middelgrote camping met ruim 167 plaatsen. De perfecte plek voor jonge kinderen en alleengaande kampeerders. De accommodatie is mooi centraal gelegen, heeft fijne plekken die zijn voorzien van alle basisfaciliteiten. Hier check je handige gegevens en info over het kampeerterrein en vergelijk je de meest gebruikte Nederlandse boekingssites voor de beste deals en last-minute kampeervakanties in Millau.

Aanbiedingen Huttopia Millau april 2024

Wil je er even lekker op uit met je gezin, kinderen (van peuters tot pubers) of juist met z’n tweeën? Huttopia Millau reserveren is dan zeker een goed idee! Deze kindvriendelijke bestemming is een van de mooiste plekjes in het aangename Millau. Het ligt in de regio Aveyron in Frankrijk. Ze bieden diverse ruim opgezette staplekken voor tent, caravan, camper of vouwwagen. Goed om te weten: het wordt aanbevolen om tijdig te boeken. Een groot deel van de aanwezige gezinscampings in Millau zijn soms al voor een jaar vooruit geboekt. Soms is het wel slim om te kijken naar een last-minute Huttopia Millau kampeer aanbieding. Maar, goed om te vermelden: doorgaans is het zo dat de meeste staanplaatsen dan al weg zijn. Voor de policy rondom honden en huisdieren kan je het beste even op de website kijken. Op onze website lees je ook meer over Camping aan een meer / rivier.

  • Vakantiepark Millau is een fantastisch 3 sterren recreatiepark in Millau, in de streek Midi-Pyreneeen.
  • Fijne (schaduwrijke) plekken voor jouw eigen tent, vouwwagen, camper of caravan.
  • Op deze familiecamping vind je schone sanitaire faciliteiten en voldoende mogelijkheden voor kinderen in de buurt.
  • Een mooie centrale ligging, het personeel doet er alles aan om je naar het zin te maken.
  • Breng een bezoekje aan de website voor jaarplaatsen en andere accommodaties als stacaravans en vakantiehuizen.

Goedkoop Huttopia Millau boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Huttopia Millau en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je snel en eenvoudig via diverse populaire boekingssites. De meest populaire plek om te boeken is ANWB Campings. Andere waar je dergelijke, en soms ook 5-sterren campings in Millau kunt boeken zijn: suncamp.nl en prijsvrij.nl. Rechtstreeks reserveren kan vaak ook. Dit kan telefonisch, via de mail of via de boekingsmodule op de website.

  2. Selecteren van kampeerplaats

    Deze fraaie middelgrote camping heeft zo’n 167 staanplaatsen. Er is voor elke kampeerder wat wils. Er is keuze uit extra grote staanplaatsen voor een grote caravan of camper. Andere kampeerders houden juist van een knusse plek voor een tent of vouwwagen. Rondom het park het vakantiepark zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, chalets, groepsaccommodaties, vakantieboerderij, bungalows, vakantiehuisjes.

  3. Aankomst en vertrek

    Kies de gewenste datum van aankomst en de duur van jouw vakantie. Ben je aan het kijken naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Je kunt denken aan de zomervakantie of voorjaarsvakantie? Boek dan tijdig om zeker te zijn van een plekje. Veel staplekken zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook bij aankomst op feestdagen zoals Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag is het drukker dan normaal. Daarbij heb je ook de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeking voltooien en betalen

    Wanneer je de staplek en het aantal nachten ingevuld hebt voer je nog even jouw naam, adres en contactgegevens in. Bij een touroperator betaal je gemakkelijk en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Zo nu en dan dien je een aanbetaling van bijvoorbeeld 25% te doen. Het restant van het totaalbedrag betaal je dan ter plekke. De boekingsbevestiging krijg je met de mail. Wanneer je aankomt dien je deze bij de receptie te laten zien.

  5. Een inpaklijst maken

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je met de tent? Bijv. met een vis-à-vis tent, koepeltent, daktent, belltent? Belangrijkste spullen zijn dan parasol, scheerlijnen, grondzeil, tafeltje en stoelen, tenttapijt, kooktoestel en kookgerei, voortent/luifel, slaapzakken, verlichting, koelkast/koelbox. Neem je de caravan mee? Denk dan ook zeker aan rubberen hamer, caravanspiegels, voortent, luifel, grondzeil, haringen en scheerlijnen, levellers, gasfles en skottelbraai of bbq, campinglamp, koffie en thee, campingstoel en inklaptafel, waslijn. Zorg ook voor warme kleding. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De reisafstand vanaf Utrecht is +/- 1125 kilometer (12,5 uur onderweg). Via internet kun je de snelste route opzoeken.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Selecteer vertrekdatum en achterhaal actuele (last-minute) vakantie aanbiedingen

Relevante feiten over je kampeervakantie in april 2024

Park Huttopia Millau is een mooie Franse camping in Millau in de omgeving Midi-Pyreneeen. We spreken over een middelgrote camping met +/- 167 plaatsen. Utrecht tot deze bestemming is ongeveer 1125 kilometer. De gemiddelde reistijd is 12,5 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De plaatselijke taal is Frans. De volgende type stekkers / stopcontacten werken hier: C + F. De regionale telefoonnummers beginnen hier met +33. Het net-voltage is 230 Volt. Het noodnummer is 112. Een gewone campingovernachting in deze streek kost ongeveer €25,25 voor een staanplaats per nacht). In Frankrijk wonen hedendaags 60 miljoen landgenoten. De hoofdstad is Parijs. Een belangrijke religie in dit gebied is: rooms-katholiek. Voorbeelden van luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er zijn ook nationale feestdagen: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Doorzoek ook ons aanbod kampeermogelijkheden in Girona, Bad Füssing of Pieterburen.

Naam campingHuttopia Millau
LandFrankrijk
RegioAveyron
PlaatsMillau
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal plaatsen167 plaatsen
Reisafstand (via Utrecht)1125 kilometer
Huidige reistijd 12,5 uur

Goedkoop kamperen op Huttopia Millau

Ga jij lekker goedkoop kamperen op Huttopia Millau? Deze plek verschaft verschillende voordelige staplekken. Je huurt dan de kleinschalige plekken van ongeveer 30 m2. Voldoende voor een kleine caravan, tent of vouwwagen. Normaliter met elektra (10 met 6 ampère) met watertappunt dichtbij. De XL-staplekken vanaf 85 m2 bieden extra veel ruimte en daardoor dus ook prettig voor handig voor vakantiegangers met een grote caravan of camper. Overnachten in een eigen caravan of tent is goedkoop en geeft je veel vrijheid. In de regio is het tarief ongeveer €25,25 voor een staplek p/ nacht. Er zijn nog wel een aantal extra kostenposten: kampeeruitrusting, vervoer, kosten voor eten en drinken en excursies. Bijgaand vind je zes tips voor een gunstige campingvakantie in Aveyron.

Tips om te besparen op jouw boeking

  1. Reserveer een staanplaats buiten het hoogseizoen.
  2. Doe vooraf boodschappen en eet/kook zoveel mogelijk in je eigen tent of caravan.
  3. Kijk of je eens een tent of caravan kunt lenen/huren.
  4. Extra voordelige boerencampings kunnen ook een uitkomst bieden (vanaf €18,25 per dag).
  5. Overweeg ook een last-minute en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Controleer de actuele vroegboekkorting en boek al ruim van tevoren.

Een staanplaats uitzoeken

Kampeerplekken op camping Millau zijn doorgaans geschikt voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Bijgaand beschrijven wij in het kort de belangrijkste staplekken en wat de voordelen hiervan zijn. Bekijk ook parken in de buurt zoals: Camping Domaine De I’eden, Camping Les Hauts De Port Blanc en Camping Les Tuillères.

  • Tentplek: Goed onderhouden tentplaats geschikt voor daktent, opblaasbare tent, noktent, piramide tent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Kan bijna achter elke auto, geen speciaal rijbewijs nodig.
  • Caravan: Snel op te zetten en eenvoudig uit te breiden met voortent.
  • Camper / kampeerauto: Het gemakkelijkste middel om rond te trekken. Bezoek de mooiste plekjes van Midi-Pyreneeen en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Alle luxe van thuis, en toch midden in de natuur (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een knus en comfortabel verblijf voor het hele gezin (op aanvraag).

Vind een staplek op vakantiepark Millau

Reserveer met vroegboekkorting en last minutes

Top-10 boekingssites april 2024

Gemakkelijk en snel een staanplaats op Huttopia Millau boeken, of een soortgelijke plek? Hieronder vind je onze top-10 reisorganisaties met voldoende beschikbaarheid m.b.t. diverse soorten staplekken. Er is veel keuze, je kunt supersnel filteren en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: De beste aanbiedingen voor een lang weekend of weekje weg.
  2. Vacanceselect: Klantgerichte klantenservice die helpt bij jouw boeking.
  3. Eurocampings / ACSI: Gemakkelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken.
  4. Allcamps: Boek je reis met goed voorwaarden.
  5. Suncamp Holidays: Een heerlijke kampeervakantie met het hele gezin!
  6. ROAN: Op sommige parken zijn Nederlandse medewerkers aanwezig.
  7. Eurocamp: Aanbiedingen voor weekendjes en weekjes weg.
  8. Rent-a-Tent: Interessante last-minute deals en vroegboekkorting.
  9. Vacansoleil: Ruime keuze aan campings, staplekken en accommodaties.
  10. Booking.com: Aantrekkelijk acties voor feestdagen, zomervakantie en voorjaar.
Tip: vergelijk ook het aanbod van campingreizen naar Midi-Pyreneeen bij populaire reisbureaus zoals TUI, Corendon, Sunweb, D-reizen, Prijsvrij en Suntip, Reisknaller, Thomas Cook, de Jong Intra Vakanties, BeachCheck.

Het actuele weerbericht

Deze vakantie luxe kamperen in Millau? Zoek dan online naar het actuele weerbericht. Deze omgeving wordt gekenmerkt door een zeeklimaat. De temperatuur over het hele jaar ligt op 17,2 graden celsius. Met ongeveer 28,4 graden is juli de heetste maand. De periode januari is minder geschikt voor kamperen met gemiddeld 9,1 graden. Een fijne tijd om je tentje op te slaan is mei, juni en september. Hierna check je het 7-daagse weerbericht voor Millau .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

FAQ: een onbezorgde campingvakantie

Welke ervaringen hebben wij met de camping?

De camping ligt in het hart van het regionale natuurpark de Grand Causses, op 500 m van het centrum van Millau. De rivier de Dourby loopt direct langs de camping. De staanplaatsen bevinden zich verspreid over het terrein, waarvan een aantal aan de rivier. Het eenvoudige zwembad en kleuterbad bieden afkoeling in de zomer en het keienstrand aan de rivier is een uitdaging voor de dammetjesbouwers.

Op welke manier kan ik camping Millau goedkoop reserveren?

Huttopia Millau is een sfeervol recreatiepark in het Franse Millau. De actuele prijzen zijn te vergelijken met omliggende parken (vanaf €25,25 per nacht). Ga je in de zomervakantie op pad? Maak dan snel een reservering. Vaak is er dan veel mogelijk, heb je een mooi schaduwrijke plekje en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Mag jij zelf je vakantieperiode uitkiezen? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Je kunt deze camping mogelijk goedkoop reserveren via de site van de ANWB of via de boekingsmodule van deze camping in Midi-Pyreneeen. Check ook de accommodaties op uitstekende campingketens zoals Yelloh! Village, First Camp, Alannia, Aquadis Loisirs, Villagi Gran Vacanze, Capfun of Orbitur, LeadingCampings, Sandaya, Huttopia, Campéole campings, Ciela Village.

Wat is er te doen in de buurt?

Aveyron is een heerlijke vakantieregio. Ben je liefhebber van de natuur? Te voet of te fiets kan je de omgeving eenvoudig verkennen. Zowel aan het water als in het bos. Of ben jij meer fan van een sportief dagje uit? Wat dacht je van ponyrijden of racefietsen. Een zwembad in de buurt is aanwezig. In de buurt bestaan mooie plaatsen waar je kunt opgaan in de nationale cultuur. Probeer ook zeker de lokale Franse ijssalons en maak kennis met de lokale keuken. Nabij deze kampeerplek zijn er voldoende faciliteiten zoals supermarkten, bakkerijen en andere winkels.

Hoe zit het met de bereikbaarheid van het kampeerpark?

Huttopia Millau heeft een uitstekende bereikbaarheid. Deze campingvakantie is te bereiken op 1125 kilometer reisafstand van Utrecht. Dit betekent 12,5 uur reizen in de auto. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het volledige adres van de camping (455 Avenue de l’Aigoual) is online op te vragen.

Welke staplekken worden er aangeboden?

Het gaat hier om een middelgrote camping met zo’n 167 staplekken. De kampeerplekken zijn geschikt voor een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt gaan voor een kleine plek tot zo’n 30 m2 (perfect voor twee), maar daarnaast ruim opgezette plekken tot 105 m2 voor 4 – 6 personen. De sanitaire voorzieningen zijn prima. Elektra en een waterput zijn meestal aanwezig. Je kunt specifiek vragen om een schaduwplek. Kijk in de boekingsbevestiging of honden en huisdieren welkom zijn.

Plaats een reactie