anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Le Moulin Du Châtain boeken

Le Moulin Du Châtain is een heel leuke 3 sterren camping in het Franse Payzac, in het welbekende Dordogne. Het betreft een kleine camping met ongeveer 32 plaatsen. Een ontspannen camping voor families met jonge kinderen maar ook zeker voor senioren. Deze plek is mooi centraal gelegen, heeft fijne staanplaatsen voorzien van elektriciteit en drinkwater. Op deze pagina vind je uitgebreide uitleg over deze vakantiebestemming en ontdek je onze top-10 boekingssites waar je terecht kunt voor jouw kampeervakantie in Payzac.

Aanbiedingen Le Moulin Du Châtain april 2024

Even heerlijk genieten met familie, kinderen (van peuters tot pubers) of lekker samen? Le Moulin Du Châtain reserveren is al jaren een begrip. Deze kindvriendelijke accommodatie is een van de mooiste plekjes in het schitterende Payzac. Deze plek ligt midden in de regio Dordogne in Frankrijk. Je hebt de keuze uit voordelige staplekken voor vouwwagen, camper, caravan of tent. Handig: wacht niet te lang met boeken. Het merendeel van de gezinscampings in Payzac zijn soms al voor een jaar vooruit geboekt. Zit je niet vast aan een bepaalde periode? Dan kan je wachten op een last-minute Le Moulin Du Châtain kampeer aanbieding. Alleen, let op: de kans is groot dat de meest gewilde staanplaatsen dan niet meer beschikbaar zijn. Honden en huisdieren op aanvraag. Bekijk ook onze actuele pagina over Kamperen in een camper.

  • Vakantiepark Le Moulin Du Châtain is een veelzijdig 3 sterren kampeerpark in Payzac, in het unieke Aquitanie.
  • Lekker vrij in de natuur met een vouwwagen, camper, tent of caravan.
  • Goede sanitaire ruimtes (wc, douches) op deze familiecamping en in de buurt is er genoeg te doen voor de kinderen.
  • Uitstekende bereikbaarheid, de eigenaar doet zijn best om gasten tevreden te stellen.
  • Zie de website en check wat er mogelijk is rondom jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, bungalows of vakantiehuisjes.

Goedkoop Le Moulin Du Châtain boeken

  1. Een boekingssite kiezen

    Le Moulin Du Châtain en verwante parken reserveer je bij allerlei populaire boekingssites. De meest populaire plek om te boeken is ANWB Campings. Andere websites waar je gunstige, en soms ook 5-sterren campings in Payzac ontdekt zijn: campings.nl & villatent.nl. Je kunt natuurlijk ook direct boeken bij de eigenaar. Dit kan middels een belletje, door het sturen van een mailtje of aan de hand van het boekingsformulier.

  2. Staanplaats of accommodatie selecteren

    Deze gezellige kleine camping heeft circa 32 plekjes. Er is voor elke kampeerder wat wils. Je kunt kiezen voor extra ruime kampeerplekken voor een grote caravan of camper. Andere kampeerders houden juist van een kleinschalige staanplaats, perfect voor de kleine kampeerder. Op of rondom deze plek zijn er ook wat meer luxe stacaravans, vakantieboerderij, chalets, bungalows, tiny houses, groepsaccommodaties.

  3. Aankomst- en vertrek kiezen

    Kies de datum dat je wilt aankomen en het aantal dagen dat je wilt verblijven. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie of zomervakantie? Het is dan handig om ruim op tijd te boeken. Veel staplekken zijn namelijk al snel vol. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook met de Nederlandse feestdagen als de Paasdagen, Hemelvaart of het Pinksterweekend is het vaak drukker. Vergeet ook niet de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Afronden en betalen

    Zodra je jouw staanplaats en het aantal dagen ingevuld hebt vul je jouw gegevens in en kan je de boeking voltooien. Bij de bekende touroperators betaal je veilig en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Soms is een aanbetaling nodig. Het restant van het totaalbedrag betaal je dan bijvoorbeeld 1 maand voor aankomst. De boekingsbevestiging wordt per mail toegezonden. Op de dag dat je aankomst zal de receptiemedewerker hierom vragen.

  5. Een inpaklijst maken

    Het is bijna tijd om te gaan! Ga je op vakantie met je eigen tent? Zoals een daktent, familietent, piramide tent, vis-à-vis tent? Belangrijke spullen zijn dan onder andere tafeltje en stoelen, tenttapijt, scheerlijnen, haringen, grondzeil, luchtbed en pomp, voortent/luifel, kooktoestel en kookgerei, koelkast/koelbox, slaapzakken. Een staplek voor jouw caravan geboekt? Vergeet dan ook geen essentiële zaken als caravanspiegels, disselslot, haringen en scheerlijnen, slingers, rubberen hamer, bezem en stoffer en blik, koffie en thee, campingstoel en inklaptafel, campinglamp, reserve waterpomp. Zorg ook voor warme kleding. In de avond kan het flink afkoelen. De afstand gerekend vanaf Utrecht bedraagt gemiddeld gezien 996 kilometer (11 uur rijden). Via de boekingssite is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: vakantie voor het hele gezin?

Klik op een vertrekdatum en check deals en (last-minute) vakantie aanbiedingen

Toelichting op deze kampeervakantie in april 2024

Park Le Moulin Du Châtain is een interessante Franse camping in Payzac in de buurt van Aquitanie. We spreken over een kleine camping met om en nabij de 32 plaatsen. Gewoonlijk wordt een reisafstand vanaf Utrecht gerekend van +/- 996 kilometer. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 11 uur. In dit gebied kun je betalen met de Euro (EUR). De voertaal is Frans. De type stekkers die hier werken zijn: C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +33. Het net-voltage is 230 Volt. Het nationale noodnummer is 112. Een gewone campingovernachting in deze omgeving kost €25,25 per staplek. In Frankrijk bevinden zich zo’n 60 miljoen mensen. De hoofdstad van dit land is Parijs. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek. Voorbeelden van luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Liever een andere bestemming? Spot dan staanplaatsen in Aube, Cambo-les-Bains en Nußdorf.

Naam campingLe Moulin Du Châtain
LandFrankrijk
RegioDordogne
PlaatsPayzac
Soort campingKleine camping
Aantal staplekken32 plaatsen
Reisafstand (vanaf Utrecht)996 kilometer
Reistijd 11 uur

Goedkoop kamperen op Le Moulin Du Châtain

In juli of augustus goedkoop kamperen op Le Moulin Du Châtain? Het park verschaft meerdere staanplaatsen tegen een lage prijs. We hebben het dan over de kleinschalige plekken van ongeveer 20 m2. Bedoeld voor een tent, vouwwagen of kleine caravan. In de regel inclusief 8 / 16 ampère stroom en een watertappunt. De grote staanplaatsen vanaf 105 m2 bieden wat meer ruimte en zodoende perfect voor kampeerders die houden van wat extra comfort. Met je eigen tent of caravan kamperen is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een stacaravan. In deze regio rekent men gemiddeld €25,25 voor een dag. Ook heb je uiteraard nog kosten aan kampeeruitrusting, autokosten, boodschappen, restaurants en excursies of activiteiten. In de opsomming hieronder check je de beste tips voor een betaalbare campingvakantie in Dordogne.

Handige bespaartips voor kampeervakantie

  1. Boek een staplek buiten het hoogseizoen.
  2. Neem je eigen eten en drinken mee en eet/kook zoveel mogelijk in je eigen tent of caravan.
  3. Koop tweedehands items.
  4. Wissel luxe campings af met een voordelige boerencamping (al vanaf €18,25 voor een overnachting).
  5. Een last-minute kan extra aantrekkelijk zijn en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Maak gebruik van vroegboekkorting en profiteer in het voorseizoen van lagere prijzen voor de zomer.

De beste staplek voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen

Kampeerplekken op camping Le Moulin Du Châtain zijn uitermate geschikt voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Onderstaand delen we de mogelijke type staplekken met daarbij ook de belangrijkste pluspunten. Vind ook parken in de regio zoals: Camping La Salvinie, Ferme Hay Day of Camping Le Domaine De Léveno.

  • Tentplek: Ideale tentplaats geschikt voor noktent, belltent, familietent, daktent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Een lekker bed en veel ruimte in de tent.
  • Caravan: Met een eigen keuken, bed, zitruimte en soms toilet.
  • Camper / kampeerauto: Echt een aanrader voor bijvoorbeeld een rondreis. Ontdek ook andere delen van Aquitanie en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Volledige luxe inclusief kookgelegenheid (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een knus en comfortabel verblijf voor het hele gezin (op aanvraag).

Zoek een staplek op vakantiepark Le Moulin Du Châtain

Reserveer met vroegboekkorting en last minute deals

Top-10 boekingssites april 2024

Online een staanplaats op Le Moulin Du Châtain boeken, of een vergelijkbare plek? In het bijgaande stukje beschrijven we onze top-10 reisorganisaties voor het reserveren van deze kampeerplek en omliggende parken. Een ruim aanbod, het is gebruiksvriendelijk en je kunt direct online betalen.

  1. ANWB camping: Aantrekkelijk voorwaarden voor inchecken en uitchecken.
  2. Vacanceselect: Voor een onbezorgde kampeervakantie op mooie plekken.
  3. Eurocampings / ACSI: Prima boekingsvoorwaarden en garanties.
  4. Allcamps: Het hele jaar door is er voldoende beschikbaarheid.
  5. Suncamp Holidays: Vertrouwd kamperen bij een erkende aanbieder.
  6. ROAN: Ruime keuze aan campings, staplekken en accommodaties.
  7. Eurocamp: Stel online je reis samen op basis van aankomstdatum en vertrekdatum.
  8. Rent-a-Tent: Voor een onbezorgde kampeervakantie op mooie plekken.
  9. Vacansoleil: Voor vakanties voor het hele gezin.
  10. Booking.com: Klantgerichte klantenservice die helpt bij jouw boeking.
Tip: analyseer ook de mooiste campingreizen naar Aquitanie bij Nederlandse reisbureaus zoals Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, D-reizen, TUI en Alltours, BeachCheck, Reisknaller, Suntip, Thomas Cook.

7-daagse weerbericht

Plannen om te luxe kamperen in Payzac? Houd rekening met het weer! Je verblijft hier in een zeeklimaat. De jaartemperatuur is hier circa 17,4 graden celsius °C. Met zo’n 28,7 °C is juli de meest warme periode. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 9,2 graden celsius °C. Een prettige reisperiode is mei, juni en september. Hierna bekijk je het 7-daagse weerbericht voor Payzac .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en 7-daagse verwachting

Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de campingvakantie

Wat zijn de ervaringen met deze camping?

De camping heeft de staanplaatsen bij een visvijver in de Dordogne Perigord Vert met veel groen en bomen. De camping heeft een schilderachtig karakter met de zichtbare restanten van de oude molen, de vijvers en het riviertje, de Ruisseau des Belles Dames, dat ooit verbonden was met de molen. Er zijn een openluchtzwembad en een peuterbad.

Waar en hoe kan ik camping Le Moulin Du Châtain goedkoop reserveren?

Le Moulin Du Châtain is een knus recreatiepark in het Franse Payzac. De actuele tarieven zijn redelijk gelijk aan kampeerlocaties in de direct omgeving (vanaf €25,25 per overnachting). Wil je vertrekken in de zomervakantie? Boek dan bij voorkeur op tijd. Zo ben je zeker van een van de mooiere plekken en zit er mogelijk vroegboekkorting voor je in het verschiet. Kan jij op elk moment weg? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Tip: je kunt deze camping vermoedelijk goedkoop reserveren via de site van de ANWB of via de boekingsmodule van deze camping in Aquitanie. Bekijk ook soortgelijke accommodaties op erkende campingketens zoals Alannia, Villagi Gran Vacanze, First Camp, Aquadis Loisirs, Qualité campings, Capfun + Ciela Village, Huttopia, Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, Campéole campings.

Wat is er in de omgeving te doen?

Dordogne is een omgeving waar je heerlijk kunt kamperen. Zo is er voldoende natuur in de buurt. De omgeving kan je al wandelend of fietsend lekker rustig verkennen. Zowel aan het water als in het bos. Of kies je liever voor een sportieve uitdaging? Bijvoorbeeld bowlen of mountainbiken. Een zwembad in de buurt is aanwezig. Rondom deze plek bestaan sfeervolle plekken waar je jezelf onderdompelt in de lokale cultuur. Probeer ook zeker de lokale Franse winkels en proef de lokale snacks en lekkernijen. In de buurt van de kampeerplek tref je ook bakkerijen, supermarkten en openbaar vervoer stations.

Is het kampeerpark eenvoudig te bereiken per auto?

Le Moulin Du Châtain is prima te bereiken per auto. Deze campingvakantie is gelegen op 996 km vanaf Utrecht. Dit is ongeveer 11 uur autorijden. Check altijd nog even de uiterlijke inchecktijd. Je kunt de auto gemakkelijk kwijt op een van de kampeerplekken. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres van de camping (Lieu dit le moulin du chatain) kun je nakijken via de website.

Welke staplekken worden er aangeboden?

Het is een kleine camping met 32 staplekken. De kampeerplekken zijn geschikt voor een grote of kleine tent, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Je kunt kiezen voor een kleine plek 20 m2 (ideaal voor stellen), maar ook grote ruime plekken tot 115 m2 voor gezinnen met kinderen. De sanitaire faciliteiten bieden genoeg voor iedereen. De kunt ook gebruik maken van elektriciteit en water. Je kunt vooraf een verzoek indienen voor een schaduwplek. Bekijk ook vooraf of honden en huisdieren het park op mogen.

Plaats een reactie