anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in België

Flink wat Nederlanders trekken elk jaar naar België om hier een heerlijke kampeervakantie te vieren. In België vind je ontzettend veel grote- en kleine campings. Aan zee, in de Ardennen maar zeker ook grote kindvriendelijke campings met alles erop en eraan. Voor een rustige vakantie is België die ideale bestemming. Hier kom je heerlijk tot rust op één van de mooie plekken die België rijk is. Kamperen in België is leuk voor de kinderen en voor jou. Zo kunnen de kinderen het avontuur opzoeken terwijl jij geniet van de heerlijke rust. En als je zelf ook houdt van avontuur, kun je mountainbiken met de kinderen door bijvoorbeeld de Ardennen. Door de vele bezienswaardigheden en natuur is het heerlijk kamperen in België op één van de vele kindvriendelijke campings die wij aanbieden. De reistijd tussen de bezienswaardigheden is ten opzichte van andere landen erg klein. Tussen Brussel en Antwerpen ligt maar een kleine drie kwartier. Tijdens het kamperen in België niemand zich dus te vervelen.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Antwerpen, Hainaut, Liège, Limburg, Luxemburg, Namur, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.


Wat is er allemaal te doen in België?

Zo zijn er voor de sportieve toerist in de Ardennen meer dan genoeg mogelijkheden om de handen flink uit de mouwen te steken. Maar ook de natuurliefhebbers kunnen in de Ardennen genieten van deze prachtige heuvelachtige streek met veel bossen, beken en rivieren. En zelfs zonneaanbidders kunnen in België terecht, aangezien in het westen van het land een prachtige kust te vinden is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de historische steden van Vlaanderen waar u kunt genieten van prachtige architectuur en na een lange stadswandeling kunt u een van de vele kroegen binnenstappen voor een koel glas heerlijk Belgisch bier.

Campings in de Ardennen

De Belgische Ardennen bieden zowel aan de natuurliefhebber als aan de sportieve toerist tal van mogelijkheden. Zo zijn er volop mogelijkheden om in de Ardennen prachtige wandelingen in de heuvels te maken of de Ardennen met een mountainbike te verkennen. Ook kunt u in de rivieren uitstekend kajakken of vissen. Maar ook de charmante en historische Waalse dorpjes en steden zoals Dinant, Namen en Bouillon lenen zich uitstekend voor een mooie (dag)trip. Kortom, in de Belgische Ardennen vindt u voor ieder wat wils! Bekijk al onze campings in de Ardennen. Bekijk ook alle campings in Frankrijk.

Campings in Vlaanderen

De charmante en historische Belgische steden zoals Gent, Brugge en Antwerpen bieden aan ieder wat wils. Zo kunt u een prachtige wandeling maken door de historische centra van deze steden, afwisselende musea bezoeken, lekker winkelen en genieten van de schitterende en afwisselend moderne en ouderwetse architectuur. En als u op een gegeven moment wat moe in de benen bent stapt u een van de vele Belgische cafés binnen voor zo’n overheerlijk Belgisch biertje! Ook kunt u de Belgische chocolade natuurlijk niet aan u voorbij laten gaan. En vergeet u ook niet om zo’n heerlijke puntzak Vlaamse Frieten met mayo te bestellen? Bekijk al onze campings in Vlaanderen.

Camping aan zee

Ook als je houd van een strandvakantie dan zit je in België helemaal goed! De kuststrook van onze zuiderburen is bijna 70 kilometer lang. Er zijn hier dan ook flink wat campings gelegen aan het strand. België is niet al te groot, u kunt een strandvakantie dus ook prima combineren met een dagtrip naar een grote stad als Gent of Brugge of een groot vakantiepark. En de kuststreek is natuurlijk de perfecte streek om te genieten van Belgische specialiteiten zoals mosselen en waterzooi. Bekijk al onze campings aan zee.

Belangrijke bezienswaardigheden

 • Atomium in Brussel
 • Stripmuseum in Brussel
 • Antwerpse Ruien
 • Domein Bokrijk
 • Belgische Ardennen
 • Manneken Pis