anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

De 4 mooiste campings aan de Kroatische kust

De kuststrook van Kroatië is maar liefst 1700 kilometer lang. Aan de prachtige Kroatische kust zijn talloze campings gevestigd. Tussen Zadar en Split, over een lengte van ongeveer 150 kilometer, laat een bezoek aan enkele campings verrassende verschillen zien. De bezochte campings hebben allemaal staanplaatsen voor caravans en tenten én verhuur van mobilhomes.

1. Camping Rozac in Trogir

Camping Rozac in Trogir heeft 180 plaatsen voor caravans. Een staplaats op deze immens populaire camping, dient lang van te voren gereserveerd te worden. De, veelal Nederlandse, vaste gasten geven hoog op over de persoonlijke benadering en uitstekende service. Het nabijgelegen stadje Trogir heeft een historisch centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Camping Adriatiq ligt 25 kilometer ten zuiden van Sibenik, in de plaats Primosten. Op deze relatief kleine camping is een duikschool waar men het PADI duikcertificaat kan behalen.

2. Camping Solaris in Sibenik

Op een steenworp afstand van het stadje Sibenik ligt camping Solaris. Deze Disneyland-achtige viersterrencamping biedt plaats aan 1000 caravans en tenten en is geschikt voor alle leeftijden. In de sfeervolle nauwe straatjes en steegjes van de stad Sibenik waan je jezelf een paar eeuwen terug. In het nabij gelegen Nationaal Park Krka, bevinden zich de zeven beroemde watervallen.

3. Camping Oaza Mira in Draga (Zadar)

Tussen Biograd en Zadar ligt camping Oaza Mira in Drage. Deze camping is in handen van de familie Baresic en ligt in een prachtig, ruig natuurgebied en heeft als extra service een eigen boothelling en een besloten naaktstrand. Viersterren camping Soline in Biograd is het gehele jaar geopend en heeft 900 staanplaatsen. De campings in dit gebied zijn uitermate goed bereikbaar via de luchthaven van Zadar. De stad Zadar heeft nog veel kenmerken van een vestingstad zoals muren, poorten en wachttorens. Uniek in de wereld is het zee-orgel aan de promenade. Op Holiday Resort Zaton, 15 kilometer buiten Zadar, zijn naast staanplaatsen ook tenten en mobilhomes te huur.

4. Camping Village Simuni in Pag

Het eiland Pag lijkt hier en daar op een maanlandschap. Ruige, kale bergen die geteisterd worden door de sterke wind. Pag is een eldorado voor mountainbikers, wandelaars, duikers en surfers. Camping Village Simuni is het hele jaar geopend en heeft een strand waar altijd een koel briesje waait; heerlijk tijdens de warme zomers in Kroatië.