anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings Finland

Zoek je een camping in Finland? Dit Scandinavische land biedt volop mogelijkheden voor de kampeerder. Je geniet hier volop van natuur, échte rust en je hebt een ontzettend gevoel van ruimte om je heen. Finland staat uiteraard bekend om de vele honderden meren die het land rijk is. De absolute hotspot is natuurlijk het Noorderlicht dat je in Lapland kunt ontdekken. In Finland kan je in principe 4 seizoenen per jaar vakantie vieren. Je kunt hier skiën, maar in de zomer kan je ook heerlijk kamperen in de bossen en genieten van een typische Finse sauna. Het is prima te bereiken met je eigen auto. Het grote voordeel hiervan is dat je de lokale omgeving uitstekend kunt verkennen. 


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Lappland, Mittelfinnland, Nordkarelien, Nordösterbotten, Nordsavo, Österbotten, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Satakunta, Savonlinna, Südsavo, Uusimaa en Varsinais-Suomi.


Jokamiehen Oikeudet: wild kamperen is toegestaan
Finland kent het unieke Jokamiehen Oikeudet. Dit geeft iedereen het recht om vrij door het land te bewegen en te verblijven. Je kunt dus ook gerust midden in de natuur wild kamperen. Hiervoor gelden uiteraard wel algemene richtlijnen. Zo mag je niet wild kamperen  in natuurgebieden of nationale parken en alleen op ongebouwd terrein. 

De mooiste wandelroutes van Auerhoen

Wandel of fiets over paden door de stille bossen en langs meren. Stop bij een van de kampvuurplaatsen voor een lunch. Geniet van de afwisselende en schone natuur van Centraal Finland. De routes zijn ook geschikt om met een mountainbike af te leggen. In Kuusa is  er o.a. een 15 km gemarkeerde wandelroute naar het noorden richting Suolahti en zo’n 25 km route naar het zuiden richting Jyväskylä. Natuurlijk kunt u ook kortere wandelingen maken in de buurt van uw vakantiehuis. De wandelpaden in het bos zijn gemarkeerd met kleuren en borden. Op de kaarten zijn de wandel- en fietsroutes blauw aangegeven.

Wat neem ik mee op een dagwandeling?

 • Rugzakje
 • Drinkwater
 • Kaart van de wandelroute
 • Mobiel
 • Brood, fruit of snacks
 • Tip: grill lekkere Finse worstjes op een houten stok boven het kampvuur
 • Lucifers om een kampvuur aan te maken Let op: Het maken van een vuurtje is alleen toegestaan bij kampvuurplekken.
 • Muggenwerende middelen
 • Camera

De wandelroute van Auerhoen (Metsoreitti in het Fins) is een recreatieve route in Centraal Finland. De route en de omgeving is geschikt voor leuke dagwandelingen. Tijdens de winter is de wandelroute open om te langlaufen.

Gemarkeerde wandelroutes
De gemarkeerde wandelroutes zijn in totaal zo’n 40 km lang. Natuurlijk kunt u ook kortere wandelingen maken in de buurt van uw vakantiehuis. De routes lopen over kleine heuvels, langs meertjes, door bossen, akkers en moerassen. Het gebied rondom de route is bewoond waardoor u ook een beeld krijgt van hoe de Finnen daar leven.

Kampvuurplaatsen langs de wandelroutes
Langs de wandelroutes zijn er verschillende kampvuur- en rustplaatsen met buitentoiletten aanwezig. Op de kaarten zijn de rustplaatsen met een roze driehoek en roze “half huisje” aangegeven. Een ideale plek om te picknicken tijden de wandeling. Er is meestal gratis brandhout van de gemeente beschikbaar, maar de gebruikers zijn zelf verantwoordelijk om de kampvuurplaatsen schoon te houden. Dus laat a.u.b. geen vuilnis achter en blus het vuur goed uit.

Wat is de temperatuur in Finland in het najaar?

Door de noordelijke ligging van Finland begint de herfst vroeger dan in Nederland. In september zijn de dagtemperaturen rond 15°C. In een typische herfst zijn de kleuren (ruska in het Fins) het mooist in Centraal Finland aan het eind van september. Tijdens oktober dalen de dagtemperaturen naar 10°C. September en oktober is een uitstekende periode voor paddenstoel liefhebbers. In november bereidt de natuur zich voor op de winter en tijdens de nacht dalen de temperaturen onder nul. De winter begint in December.