anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Glamping

De tijd dat kamperen uitsluitend met de tent of caravan kon ligt al ver achter ons. Zowel het aanbod van kampeerplaatsen als de vormen van kamperen zijn ondertussen enorm uitgebreid.Natuurlijk is kamperen met de tent nog steeds een unieke ervaring. En ook met de caravan en de mobilhome gaan kamperen blijft populair. Maar er zijn nog tal van andere manieren van kamperen zoals een lodge tent een kampeerbungalow.

Wat is glamping?

Bij glamping word er op zoek gegaan naar een mix van kamperen met extra aadacht voor het hedendaagse comfort en de individuële noden van de kampeerders. Het woord glamping is een samenvoegsel van glamour en camping. Dicht bij de natuur zijn, er ten volle van kunnen genieten met de nodige luxe en comfort. Glamping kan in principe in alle landen waar er campings zijn, de campings zijn hiermee in gegaan op de vraag van vele kampeerders. Je vind glamping mogelijkheden in België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Kroatië, Spanje, Oostenrijk… kortom in alle vakantielanden zijn er glampingmogelijkheden. Al staan vaak de gewone kampeerplaatsen nog het meest in de kijker, glamping is aan een opmars bezig en de professionele websites zullen dan ook zeker glamping plaatsen aanbieden. Tip: bekijk ook onze opties voor christelijke campings en naturistenaanbod.

Een glampingplaats boeken

Net zoals bij de gewone kampeerplaatsen op de kamping is het bij de glampingplaatsen op de kamping de regel, wie eerst boekt heeft de meeste keuze in de beschikbare glamping plaatsen. Hierbij is er ook vaak een verschil in het aantal personen dat er per plaats kan kamperen en wat de extra faciliteiten van de glamping plaats zijn. Glamping plaatsen zijn meestal plaatsen op de kamping waar je helemaal kan wegdromen, ook word er bijzonder veel aandacht besteed aan wat voor kinderen een kampeerplaats uniek zou maken, een kind dat in een boomhut kan kamperen is de koning te rijk, maar steevast word ervoor gezorgd dat dit dan ook omgetoverd word tot een uiterst romantische boomhut zodat elk wat wils heeft en terug naar huis kan keren met veel mooie herinneringen aan een prachtige en unieke vakantie.