anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Hongarije

Je vindt hier informatie over ons aanbod aan vakantiehuizen (vijf in totaal), de omgeving waarin ze liggen en over Hongarije in het algemeen. Wij hopen hiermee ons enthousiasme voor dit mooie en aangename land met u te kunnen delen. Wat maakt ons zo enthousiast? De rust en de ruimte natuurlijk: Hongarije is twee keer zo groot als Nederland maar telt niet meer dan 10 miljoen inwoners, van wie ruim 2 miljoen in de hoofdstad Boedapest. De prachtige en op veel plaatsen nog onaangetaste natuur: de puszta’s in het Midden en Zuiden met een afwisseling van bossen en kleurige velden, het Bükk-gebergte in het Noorden met zijn vergezichten, bossen en grottenstelsels, de meren en rivieren, natuurlijk de Donau maar ook de Tisza, die unieke natuurgebieden doorsnijdt en waar vele vogels een ideaal leefgebied vinden. Overdag de wijdse luchten en ’s nachts, wanneer het op veel plaatsen aardedonker is en volkomen stil, de indrukwekkende sterrenhemel. Er zijn heel veel verschillende Hongaarse campings te boeken via onze website. Zowel campings in de bossen als in stedelijke gebieden. Kamperen in Hongarije biedt veel vrijheid en mogelijkheden om het land te verkennen.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Budapest, Csongrád, Györ-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém en Zala.


Kamperen in Hongarije

Kamperen biedt je de kans om de natuur te ontdekken. Maar ook de cultuur: bruisend Boedapest, de vele kleinere stadjes en dorpjes, waar de sporen van eeuwen geschiedenis zichtbaar zijn in gebouwen en volkskunst. Het kalme levenstempo, de gezelligheid van restaurants, koffiehuizen en terrassen. De traditionele keuken, veelzijdiger dan de bekende goulash (“gulyas”). De voorzieningen, die verrassend compleet zijn: in winkels, op markten, in speciaalzaken en in de kenmerkende kiosken die u overal tegenkomt. En dit alles voor zeer plezierige prijzen. En natuurlijk het aangename klimaat: ’s zomers wordt het er tussen de 25 en 35 graden, met vaak ’s avonds of ’s nachts een verfrissend regenbuitje. Al vroeg in het voorjaar en tot ver in de herfst nog steeds rond de 20 graden. En ’s winters koud met dikke pakken sneeuw.

Wintersport

Er kan dan ook uitstekend worden gewandeld, gefietst, gevist en paardgereden en in het Noorden komen steeds meer voorzieningen voor wintersport, met name langlaufen. In het pusztagebied ten zuiden van Boedapest tussen Donau en Tisza, zijn er mooie en rustig gelegen boerderijtjes te huur; gerenoveerd en ingericht als vakantiehuis. In het Bükk-gebergte, ten Noordoosten van Boedapest, zijn ook veel vakantiehuizen te vinden, gelegen aan de rand van een dorp, met uitzicht op de bergen en dichtbij het Bükk – nationaal park. Tevens zijn er voor de zomerperiode door het land verspreid heel veel geschikte campings te vinden.


Vakantie Boedapest

De hoofdstad van Hongarije heeft zich in enkele jaren ontzettend snel ontwikkeld als een gave stad om te bezoeken tijdens een stedentrip. Maar waarom eigenlijk? Hongarije ligt in Oost-Europa, vergeleken met landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, ontwikkelde Oost-Europa zich minder snel. Het gemiddelde, maandelijkse inkomen in Boedapest is ongeveer vijfhonderd euro om het verschil aan te geven. Die armoede is terug te vinden en terug te zien in de stad, maar juist de afwisseling met de vriendelijke mensen, de Donau en de prachtige gebouwen maakt Boedapest een bijzondere stad. Het eerste voordeel, een stedentrip naar Boedapest is een stuk goedkoper dan een andere, Europese stad of zelfs duurder; een Scandinavische stad als Kopenhagen of Stockholm. Boedapest heeft alles in zich als fijne, culturele stad.

De Donau
De stad is redelijk groot, maar niet te groot om alles lopend te kunnen doen en dat is fijn, hierdoor ervaar je veel meer de sfeer van de stad. En voor de sfeer van Boedapest moet je naar Boedapest gaan. De architectuur, de gebouwen zijn prachtig, maar Boedapest heeft niet een hoop bezienswaardigheden die je moet zien. Langs de kant van de Donau vind je het parlement. Hier worden dagelijks gratis verschillende rondleidingen gegeven. Dit is wel de moeite waard, omdat het parlement, vooral van binnen, heel mooi, groots en bijzonder is om te zien. Maar naast het parlement zijn er weinig echt bezienswaardigheden die je zou moeten zien. Dit is juist vaak een voordeel, omdat je dan kunt genieten van de rest van de stad: de sfeer. Een echte aanrader; koop in de ochtend of in de middag bij de plaatselijke supermarkt een ontbijtje of lunch en loop richting de Donau, aan de kant van het centrum kun je beneden rustig zitten met verschillende bankjes. Extra voordeel: de broodjes zijn bij de plaatselijke supermarkten heel goedkoop, alles eigenlijk, hierdoor lunch of ontbijt je extra voordelig.