anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ierland

Ierland is een fantastische bestemming voor kampeerders. Met name mensen die op zoek zijn naar rust en natuur komen in Ierland aan hun trekken. Je vindt hier namelijk nog de prachtige ongerepte natuur en de typische Ierse dorpjes. Daarnaast zijn ook de Ierse kusten en ruïnes erg herkenbaar. Een populaire route die veel mensen rijden is de West Atlantic Way. Dit is een unieke route waarbij je de westkust van Ierland verkent. In Ierland vind je veel kleine en middelgrote campings. Veel van deze kampeerplaatsen zijn gelegen aan een meer of aan een strand. Qua animatie is er vaak wat minder te doen dan campings in Nederland of Frankrijk.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Clare, Cork, Donegal, Galway, ilkenny, Kerry, Limerick, Mayo, Roscommon, Sligo, Tipperary, Westmeath, Wexford en Wicklow.


Kleinschalige boerencampings
In Ierland vind je in het bijzonder de kleine boerencampings. Je zet je tent dan op, op het land van een lokale boer. Het is misschien wat minder luxe dan je gewend bent maar het is wel een unieke belevenis. Daarnaast kan je er voor kiezen om in en van de nationale parken te verblijven.

Alles wat je moet weten over kamperen in Ierland

Tot rust komen in de schone natuur in een gastvrije sfeer, dat kan je vinden in het prachtige Ierland. Dit land is vanuit Nederland gemakkelijk en snel bereikbaar met het vliegtuig, twee uurtjes vliegen en je bent in een compleet andere wereld. Bezoek één van de vele stadjes of dorpen, beklim de hoogste bergen, wandel door de groene bossen en geniet van een wijntje aan de rand van de rivier of de zee. In de avond kan je genieten van een goed koud glas bier in één van de vele echte Ierse pubs. Ierland is een land met een rijke historie, bijvoorbeeld de politieke scheiding tussen Noord en Zuid. Er is genoeg te zien in het natuurrijke en romantische Ierland, een vakantie om nooit meer te vergeten.

Ultieme bestemming voor de rustzoeker

Als je op zoek bent naar rust, dan kom je al snel terecht in Ierland. Vele rustzoekers zijn je voor gegaan en sommige hebben besloten om het land nooit meer te verlaten. De dorpjes en steden hebben een mooie charme over zich heen, het is net alsof je in een speelfilm loopt. Daarnaast zijn de Ieren zeer gastvrij en makkelijk benaderbaar, de Ierse bevolking wil graag de helpende hand bieden en zijn uiterst vriendelijk.Natuurlijk kan je als natuurliefhebber prima je hart op in Ierland, ga bijvoorbeeld naar het wonderbaarlijk mooie gebied Ring of Kerry. Mocht je meer een enorm bierfanaat zijn, ga dan naar het Guinness Storehouse. Al ruim 200 jaar lang worden hier de perfecte Ierse biertjes gebrouwd. Het is ook zeer vermakelijk en indrukwekkend om één van de ruïnes te bezichtigen.Ierland heeft ruim vier miljoen inwoners, de grootste bevolkingsgroepen zijn de Kelten, Engelsen en Itinerants. Je zal vast wel denken, wat zijn Itinerants? Dat zijn travellers, een zwerversvolk (ook wel Tinkers genoemd).