anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Noorwegen

Het Scandinavische Noorwegen staat bekend om zijn ongerepte schitterende natuur, maar deze natuur maakt het kamperen een vak apart. In dit artikel vertellen we je alles over het land. Noorwegen is een erg mooi land met veel te zien. Kamperen is een goede manier om te kunnen rondtrekken en alles te bekijken wat het land te bieden heeft. Wel is het zo dat dingen als het weer, enorm snel kunnen omslaan in het land. Het kan bijvoorbeeld ineens hard gaan vriezen na een dag zon. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Daarnaast is het land erg verschillend, op het ene moment kun je tussen de bomen staan, en het andere moment op de rotsen. Dit is iets waar ook rekening mee moet worden gehouden door bijvoorbeeld verschillende soorten haringen mee te nemen voor elke ondergrond die je tegen kan komen.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Oppland, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vest-Agder en Vestfold.


Kamperen in Noorwegen

Noorwegen beschikt over ontzettend veel campings in alle vormen en maten. Er zijn bijvoorbeeld campings met amper voorzieningen,  maar ook campings met allerlei vakantiehuisjes en zwembaden. Je kunt dus altijd een camping uitkiezen met de dingen die jij belangrijk vind. Kamperen met camper, caravan of tent is wel aan te raden omdat je dan rond kan reizen door het land. Op die manier kan je ook alles zien wat er te zien valt. Let wel even op dat er voor caravans bepaalde regels zijn waar je je aan moet houden. Let bij een tent op het feit dat het erg koud kan worden in het Noord Europese land.

Wildkamperen

Als je ervoor kiest om met een kampeermiddel te gaan zodat je het land kan rondreizen, is wildkamperen ook een goede manier om te overnachten. In Noorwegen geld het “allemansrecht”, dit houdt in dat je overal mag kamperen mits je je aan een aantal voor de hand liggende regels houdt. Zo mag je geen afval achterlaten, moet je toestemming vragen als je in een natuurpark wilt overnachten en moet je altijd op minimaal 150 meter van huizen of hutten blijven. Het nadeel van deze vorm van kamperen is wel dat er geen voorzieningen zijn. Het is dus lastig om te wildkamperen met een tent omdat je simpelweg de basisvoorzieningen mist, met bijvoorbeeld een camper kan dit wel omdat alles in de camper zit. Houdt er opnieuw rekening mee dat het weer onvoorspelbaar is en erg koud kan worden. Daarnaast zijn er in het land plekken waar ontzettend veel regen valt, wat komt door warmtestromen. Deze plekken zijn wel bekend, dus het is handig om deze op te zoeken voordat je met je tentje naar Noorwegen gaat. Bekijk daarnaast ook alle campings in Spanje.

Activiteiten & bezienswaardigheden

Een van de dingen waar Noorwegen ook van bekend is, is de vele visserij op bijvoorbeeld zalm. Een visvakantie naar het land is dus zeker geen rare keuze. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je slechts een dag wilt vissen, wat natuurlijk ook kan. Er zijn een aantal campings die zelf boten verhuren waarmee je zou kunnen gaan vissen. Je kunt onder andere op zalm, makreel en kabeljauw vissen in Noorwegen. Een bezoek aan de gletsjers en fjorden mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Voor mensen die op rondreis zijn is het iets gemakkelijker om deze te bezoeken, omdat de ongerepte natuur voornamelijk in de minder toeristische delen van het land liggen. Als je deze plekken wilt bezoeken is het dus aan te raden om te gaan wildkamperen in deze minder populaire gebieden vol met schitterende natuurgebieden.