anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Polen

Houd je van kamperen, en ben je eens op zoek naar een verrassende nieuwe bestemming binnen Europa? Dan is Polen misschien wel jouw volgende kampeerbestemming! Polen is een enorm groot land met een zeer veelzijdig landschap. Je kunt hier verblijven aan zee maar ook midden in de bergen. Elke regio in Polen heeft weer zijn eigen bezienswaardigheden en karakter. Polen is met name een interessant land voor mensen die houden van nieuwe gebieden ontdekken en die houden van de rust en ruimte. In Polen kan je namelijk genieten van echte rust. In bepaalde gebieden kom je bijna geen mens tegen. Op deze pagina lees je meer informatie over campings in Polen en geven wij tips en suggesties voor jouw volgende vakantie in Polen!


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Dolnoslaskie, Lubelskie, Malopolskie, Mazowieckie, Pomorskie, Slaskie, Swietokrzyskie, Warminsko-Mazurskie, Wielkopolskie en Zachodniopomorskie.


Hoe is het om te kamperen in Polen?

Het mooie aan Polen is dat het een stuk goedkoper is dan in Nederland en andere Westerse landen. Je kunt hier voor een paar euro per nacht al een prima kampeerplek boeken. Daarnaast neemt het aantal kampeerplekken in snel tempo toe. Voorzieningen zijn de afgelopen jaren flink gemoderniseerd. En ook het aantal campings is toegenomen. Het is wel verstandig om vooraf even uit te zoeken welke faciliteiten er zijn. Sommige campings zijn namelijk nog erg primitief.

De mooiste campings van Polen?

Polen heeft honderden verschillende campings om uit te zoeken. Er zit veel verschil in de kwaliteit, service en voorzieningen. Veel verschillende Nederlandse campingwebsites bieden uitstekend inzicht in de Poolse campings. Hieronder vind je onze top-5 Poolse campings:

 1. Camp4U in Zębice
 2. Camping nr 215 in Katowice
 3. Camping Lesny (Nr. 51) in Leba
 4. Camping Malta in Poznań
 5. Campus Domaslawice (Neder – Silezië)

Wild kamperen in Polen

in Polen is het – onder bepaalde voorwaarden – toegestaan om wild te kamperen. Tijdens jouw roadtrip door Polen mag je dus gewoon jouw tentje ergens opslaan. Omdat het zo’n enorm groot land is geeft dit echt een gevoel van vrijheid. Maar let op: er zijn wel een aantal voorwaarden:

 • Je mag alleen slapen op plekken die door het lokale bosbeheer zijn aangeduid als slaapplek
 • Op stranden en in duinen mag je geen tent opzetten
 • Ook is het niet toegestaan om te kamperen in nationale parken of reservaten. Vaak is op deze plekken wel ruimte gemaakt voor kampeerders

Waar ligt dit land?

Polen is een van de grotere Europese landen, gunstig gelegen in het midden van het continent en op het kruispunt van belangrijke doorvoerroutes; het heeft een goede toegang tot de Oostzee. Deze voorwaarden versterken van de ontwikkeling van de Poolse economie, handel en allerlei internationale betrekkingen.

Waarom is polen een geschikt vakantieland?

Polen is een land van gemengde culturen en tal van attracties. Alpine stijl landschap, brede stranden, schone meren, diepe bossen en wereldklasse historische monumenten: men kan hier alles vinden: interessante musea, galeries voor moderne kunst en concertzalen, zwembaden, paardensport clubs, disco’s en nachtclubs. In veel regio’s van Polen zijn er natuurgebieden bewaard in hun oorspronkelijke staat zoals zelden aangetroffen in andere delen van Europa. De vele activiteiten, evenals de unieke faciliteiten maken Polen zeker een land dat het waard is om met uw bezoek te vereren.

Wat zijn populaire bezienswaardigheden?

Veel Poolse toeristische bezienswaardigheden hebben al een wereldwijde reputatie en zijn een absolute must om te zien als u op reis bent in Polen: Krakau, Warschau, Gdansk, Czestochowa, Auschwitz, het Tatra gebergte.

Excursie boeken naar een natuurpark?

Natuurliefhebbers zullen zeker genieten van de gouden stranden van de Baltische Zee in het noorden en de rotsachtige toppen van de Tatra-gebergte in het zuiden. Watersport fans zullen genieten van de Grote Mazurische Meren en wandelaars zullen zich gelukkig voelen op de Bieszczady paden, te midden van de woestijn van groene bergketen. Zij kunnen een bizon, het grootste dier van de Europa, levend in zijn natuurlijke habitat, dat een deel van het Bialowieza oerbos inneemt tegenkomen; genieten van genoegens van foto-safari in de unieke Biebrza rivier de moerassen of de spannende ervaring van raften door de Dunajec Gorge. Wandelaars kunnen een klim naar de toppen van het verschuiven zandduinen in het Nationaal Park Slowinski wagen. Kortom: voor natuurliefhebbers is er in Polen meer dan genoeg te doen. Nationale Parken zijn in Polen ingericht voor het behoud van de natuur. Het park is gewoonlijk open voor bezoekers, maar natuurbehoud krijgt voorrang. Er zijn 23 nationale parken in Polen. In totaal is ongeveer 300.000 ha van Polen beschermd door de status Nationaal park.

Kan je Auswitz bezoeken?

Enkele tientallen kilometers ten westen van de stad Kraków ligt Oświęcim. In Nederland kennen we Oświęcim beter onder de Duitse naam: “Auschwitz”. Auschwitz is bekend door het concentratiekamp dat de nazi’s in Oświęcim hadden. Het was het grootste Duitse vernietigingskamp. U kunt het complex en het museum nog altijd bezoeken. Elk jaar brengen meer dan een miljoen mensen een bezoek aan het vernietigingskamp Auschwitz. Vanuit Krakow worden dagtripjes georganiseerd. Auschwitz bestaat uit barakken, prikkeldraadversperringen en wachttorens. De entree is in theorie gratis, maar groepen mogen uitsluitend onder leiding van een gids (38 zloty per persoon) naar binnen. Individuele bezoekers worden alleen voor 10.00 uur of na 15.00 uur toegelaten. Een rondleiding duurt twee uur, waarvan negentig minuten in het werkkamp Auschwitz en een half uur in het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau worden doorgebracht.