anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Portugal

Wil jij even helemaal ontspannen door op vakantie te gaan naar een warm land? Kamperen in Portugal maakt jouw vakantie geweldig. Kamperen in Portugal is heerlijk in de gebieden Algarve en Costa de Prata. In de Algarve is de camping Quarteira een camping met veel ruimte en een heerlijk zwembad. Als je even geen zon meer wilt, kun je de schaduw opzoeken onder de bomen. De stranden van Algarve liggen op slechts 500 meter van deze camping. Kamperen in Portugal is op deze camping door de mooiste faciliteiten, variërend van tennisbanen tot speelautomaten en van excursies overdag tot entertainment in de avonduren. Ook camping Valverde in Algarve is een mooie camping. Het bevat een zwembad voor groot en klein en het zandstrand ligt op slechts 2 kilometer afstand. Camping São Pedro de Moel is een goed verzorgde camping in een pijnboombos en op vijf minuten loopafstand van het strand van Costa de Prata. Kamperen in Portugal zal je nooit meer vergeten als je naar deze schaduwrijke, aantrekkelijke en mooie camping gaat. Het zwembad is voor de kinderen één groot feest. De glijbanen zijn overweldigend. In het hoogseizoen zijn de gezellige dans- en muziekavonden een aanrader.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Aveiro, Beja, Braga, Bragança, Castelo Branco, Coimbra, Évora, Faro, Guarda, Leira, Lisboa, Portalegre, Porto, Santarém, Setúbal, Viana do Castelo, Vila Real en Viséu.


Mooiste gebieden om te kamperen in Portugal

Zoek je een mooie plek om te kamperen? Of wil je weten waar de mooiste campings staan? Hieronder vind je volop inspiratie voor jouw volgende camping in Portugal. Tip: bekijk ook alle campings in Kroatië.

Algarve

Witte huisjes, groene heuvels, een blauwe zee: de Algarve (aan de Zuidkust van Portugal) is een kleurrijke vakantiebestemming waar u bijna het hele jaar door kunt genieten van heerlijke temperaturen. Eindeloze zandstranden vindt u ten oosten van Faro. Ten westen van deze stad vormt de kustlijn een bont palet van dromerige baaien, kliffen, mooie zandstranden en haventjes. In het binnenland doemen telkens weer de witte dropjes op die herinneren aan de Moorse overheersing, ver terug, in de vroeg middeleeuwen. Mooi weer en fantastische stranden: dat is de Algarve in het kort. Maar daarnaast kunt u hier ook genieten van prachtig natuurschoon. Bovendien is de Algarve de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heel bijzonder golfbestemming.

Costa de Prata

De 200 kilometer lang Costa de Prata (zilverkust) ligt ten noorden van Lissabon aan de Atlantische Oceaan. Hier kan de wind soms stevig opsteken, maar strandschermpjes en parasolletjes bieden een prima beschutting. Er liggen hier kliffen, baaien, maar ook mooie stranden die op veel plaatseen geweldig breed zijn. Houd wel rekening met een stevige branding. Traditioneel zijn porselein en kristal kenmerkend voor deze streek. De Portugese keuken staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en zoete desserts.

Bezienswaardigheden bij kamperen in Portugal

  • Torré de Belèm
  • Monte da Pena
  • De vulkanische bergketen Serra de Monchique
  • Ponta de Piedade
  • Romeinse opgravingen