anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings Slowakije

Een campingvakantie in Slowakije is nog niet heel erg bekend, om de eenvoudige reden dat het een land in opkomst is als het om toerisme gaat. U kunt mooie steden, veel historische bezienswaardigheden, cultuur, tradities, natuur ontdekken. Op deze pagina leest u meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden en de prachtige natuur van het land. Kamperen in Slowakije staat voor rust en authenticiteit. Geen grootse campings met grote animatieteams maar kleine campings midden in de prachtige natuur. Je vindt hier mooie bergachtige gebieden en ook heel knusse en schattige dorpjes. De historische steden zoals Bratislava en Zilina staan bekend om hun eeuwenoude kuuroorden. 


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Banskobystrický, Bratislavský, Košický, Trenciansky en Žilinský.


Kamperen in Slowakije: de mooiste bezienswaardigheden

Het landschap is heel bijzonder, een mooi voorbeeld hiervan zijn de grotten. Deze grotten vertellen een geschiedenis: ooit waren het schuilplaatsen tijdens oorlogen, jarenlang waren het reguliere verblijfplaatsen voor de bevolking van het land. Het zijn tevens, afhankelijk van de locatie, zeer bekende toeristische attracties. Andere bekende en veelbezochte steden zijn Bratislava en Zilina.

Marianske plein in Zilina
Het Marianske plein is het historische centrum van de stad met een netwerk van kleine straatjes die samen een cirkel rond het plein vormen. Midden op het plein staat het belangrijke standbeeld van de Maagd Maria,

Kolarovo
Kolarovo is gelegen in het zuiden. Daar vindt  u de langste houten brug van Europa vindt met een lengte van 86 meter. Deze brug over de rivier Maly Dunaj is een mix van historie en sentiment, in een schitterende omgeving en ondertussen een behoorlijke toeristische trekpleister

Spoortunnel
Een bekende hotspot is de lange spoortunnel die loopt over de grote Fatra van Banska naar Diviaky. U reist gedurende 35 km door 22 tunnels en trotseert het hoogste punt van de Grote Fatra. Deze treinreis absoluut de moeite waard.

Kastelen
Ook vindt u hier prachtige kastelen. Een voorbeeld is het Trencinkastee. Het is gebouwd op het hoogste punt van de stad, het heeft een centrale middeleeuwse toren, een prachtige culturele attractie. Vlak onder het kasteel vindt u de oude parochiekerk aan de voet van de heuvel. Het is een prachtig historisch monument in een schitterend landschap, dat zult u wel ontdekken 

De mooiste natuur in Slowakije

Slowakije is rijk aan diverse landschappen, stuk voor stuk bezorgen ze u prachtige vergezichten. Het natuurlijke landschap wordt beheerst door meren en bergen, met daartussen mooie historische steden en nog traditionele dorpen. Het land is nog onontdekt gebleven voor het massatoerisme waardoor u hier nog ongestoord kunt genieten van een vakantie waar rust en stilte een hoofdrol spelen. De kleine Fatra is een deel van de machtige Karpaten, met gigantische bergtoppen, een mooie vallei met de naam Vratna Dolina. Qua natuur kan je ook denken aan kasteelruïnes, volksarchitectuur en watervallen, flora en fauna, wandelvakantie, wintersportvakantie. U kunt zich voorstellen dat u hier een gezellige familievakantie kunt vieren. In de Karpaten vindt u wijngaarden, een eigen wijnroute, niet heel ver van Bratislava. 

Wat is er te zien in Vlkolinec?

Vlkolinec is een dorp met 35 inwoners, in de regio Zilina. Het zijn 40 bewoonde historische houten huizen, nog in originele staat, terug te vinden op de lijst van beschermde gebouwen door de UNESCO.