anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Tsjechië

Tsjechië is een relatief nog nieuw populair vakantie land voor Nederlanders en Belgen. Het voordeel van kamperen in Tsjechië is dat het hele jaar lang een goed vakantieland is. In de zomer vanwege de lekkere temperaturen en in de winter om lekker op wintersport te gaan. Tsjechië is ook een goedkoop land. Dit is aantrekkelijk wanneer men daar naartoe gaat op vakantie, maar tevens voor mensen die willen beleggen in onroerend goed. De prijzen van woningen zijn zeer laag en de verwachte groei voor de toekomst is groot. Op deze pagina zult u informatie vinden over Tsjechië als land, maar tevens een flinke hoeveelheid toeristische informatie die u nodig zou kunnen hebben voor een verblijf voor korte periode in dit schitterende land. Bekijk hieronder direct verschillende aanbieders waar je een kampeervakantie naar Tsjechië kunt boeken.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Hlavní mesto Praha, Jihoceský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kra, Kraj Vysocina, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzenský kraj, Stredoceský kraj, Ústecký kra en Zlínský kraj.


Kamperen in Praag (of wintersporten)?

Tsjechië is vooral bekend door de prachtige stad Praag en de voordelige zomercampings. Maar in de winter biedt Tsjechië ook goede en goedkope wintersportgebieden. Alhoewel nog niet ontdekt door het massatoerisme heeft het land veel te bieden voor de wintersporter. Door de oostelijke ligging van Tsjechië kan vaak maandenlang van de sneeuw genoten worden. Op veel plaatsen kan men langlaufen en skiën in verschillende moeilijkheidsgradaties. En doordat de wintersport er nog in opkomst is, zijn er nauwelijks wachttijden bij de skiliften.

Praag
Praag is een stad welke al veel heeft moeten doorstaan door de jaren heen. Het heeft zware armoede gehad, maar heeft op dit moment helemaal niets te klagen. De stad ziet er schitterend uit en er zijn ook zeer veel dingen te doen. We hebben voor u hieronder de meest bekende bezienswaardigheden in Praag onder elkaar gezet. Bezoek er eens een paar van, u zult ervan versteld staan. In en rondom Praag zijn diverse natuur campings en kampeermogelijkheden te boeken.

  • Bezoek onder andere: Praagse Burcht, Karelsbrug, het oude stadsplein, de Joodse wijk, het oude stadscentrum, Sint-Vituskathedraal, het Strahovklooster, de Sint-Nicolaaskerk en het Wallenstein Paleis.

Steden en regio’s
In Tsjechië zijn veel steden en dorpen. Wij hebben voor u hieronder en aantal van de meest toeristische plaatsen opgesomd om u een betere indruk te kunnen geven. Mochten er plaatsen zijn waar u wat meer informatie over zou willen ontvangen, neem dan hierover contact met ons op via het contactformulier op de site. In veel van deze gebieden zijn leuke campings te vinden.

  • Breng een bezoek aan de volgende steden of regio’s: Jeseníky, Praag, Brno, Český Krumlov, Kroměříž, Znojmo, Ostrava, Litomyšl, Oost-Bohemen, Mikulov, Zuid-Moravië.

Huis kopen in Tsjechië

Tsjechië is booming business. Talloze bedrijven investeren er en er is een “run” op de huizenmarkt. Wie nu beslist kan nog voor een redelijk bedrag aan onroerend goed komen. Het land ligt in midden-Europa, maakt een snelle ontwikkeling door maar kenmerkt zich tegelijkertijd door rust en ruimte. Door de toetreding in de EU zijn wetten in voorbereiding, die het buitenlanders steeds makkelijker maken er een huis te kopen. De gunstige situatie in het land en goedkope arbeidskrachten trekken op grote schaal buitenlandse investeringen aan. Steeds meer particulieren zien deze positieve ontwikkeling en kopen er onroerend goed. Een goede belegging want het nu aangeschafte bezit zal alleen maar in waarde stijgen. Buitenlandse investeerders bezitten inmiddels belangrijke objecten. Zo hebben investeerders uit Rusland het oog laten vallen op Karlovy Vary, terwijl Nederlanders en Duitsers gecharmeerd zijn van het noord-oostelijke deel, het Reuzengebergte.

Algemene informatie
Tsjechië telt 12 miljoen inwoners en krijgt jaarlijks eenzelfde aantal toeristen over de vloer. De vakantieganger is een van de belangrijkste inkomensposten voor de economie van Tsjechië. Een andere streek met zo enorm veel architectonische en historische monumenten en natuurreservaten, skipistes, langlaufloupes is moeilijk aan te wijzen. Ongeveer de helft van de totale bevolking is werkzaam in de toeristische sector of ermee verbonden dienstverlening. Een overgrote meerderheid van de toeristen verkiezen Tsjechië niet alleen omwille van de duizendjarige cultuur – de betrekkelijk lage reiskosten zijn even aanlokkelijk.