anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Zweden

Konungariket Sverige, het koninkrijk Zweden. Het grootste land in Scandinavië, en een paradijs voor een heerlijke vakantie in de zomermaanden, en ook zeker in de winter. Het land is om veel dingen bekend, zonder dat je misschien zelf het idee hebt dat dit allemaal uit dit mooie land komt. Denk maar eens aan Ikea, ABBA, Pippi Langkous en Niels Holgerson. Er zijn heel veel campings in dit gebied. Zowel campings aan het water (meer, zee, strand) als ook in de bossen en bergen. Via campingsoverzicht.nl kun je eenvoudig een leuke Zweedse camping vinden. Op deze pagina kun je alles lezen over dit mooie Scandinavische land.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Blekinge, Dalarnas, Gävleborg, Gotland, Halland, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Öland, Örebro, Östergötland, Skåne, Södermanland, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland en Västra Götaland.


Kamperen in Zweden

Kamperen in de ongerepte natuur in Zweden? Het land staat ook bekend om de uitgestrekte en onaangetaste natuur. Veel natuur is ondergebracht in de Nationale Parken en in natuurreservaten, en de natuur en fauna zijn erg overvloedig, hoewel je dat misschien niet zou verwachten in een land dat tegen de Poolcirkel aanligt. Elanden, wolven, lynxen en beren, zijn slechts een paar van de wilde dieren die je in de wilde natuur tegen kunt komen, en misschien wel het mooiste stukje natuur is terug te vinden in Zweeds Lapland. Natuurlijk bekend om de sneeuw en de rendieren. Maar de natuur in Zweden heeft nog iets unieks te bieden, de midzomernachten. Een natuurverschijnsel waarbij de zon niet of nauwelijks onder gaat, en wanneer het midzomernachtfeest gevierd wordt. Een ander prachtig natuurspektakel, is het noorderlicht. Er zijn prachtige boscampings te boeken maar ook luxe Glampings in de berggebieden of in de kustregio.

Bezienswaardigheden en lokale feesten

Hoewel de Zweden in grote delen van Europa als stugge mensen bekend staan, is het tegendeel waar. De bevolking is vriendelijk en erg open, zal veel met je willen delen, en houdt zelfs graag van een feestje. Dat is al wel te merken aan het uitbundige midzomernachtfeest, waarmee de zonnewende in juni wordt gevierd. Een uitbundig feest, dat vooral buiten gevierd wordt, en waarbij het nodige aan eten en drank geconsumeerd wordt. Andere Zweedse feesten zijn onder andere de Walpurgisnacht op 30 april, de Kreeftenfeestjes in de maand augustus en het Luciafeest op 13 december. Zweden is een land met een rijke cultuur en kent een zeer roemrijke geschiedenis. Dat kan je nog steeds zien aan tal van oude gebouwen en bezienswaardigheden. Een ander stukje uit de rijke geschiedenis, zijn de diverse Vikingnederzettingen, de rotstekeningen van Tanum, en (zeker aan te bevelen) het kerkdorp Gammelstad in Luneå. Er zijn verschillende mogelijkheden om de diverse bezienswaardigheden van Zweden te ontdekken. Allereerst zou het misschien beter zijn om de klassieke steden van het land te bezoeken. Een start met een bezoek aan de hoofdstad van Zweden, Stockholm, is uiteraard onmisbaar. Bezienswaardigheden in Stockholm zijn onder andere Skansen, het Koninklijke Paleis en Gamla Stan. Ook het nachtleven van Stockholm moet je zeker verkennen, met clubs als Sodermalm en Medborgarplatsen die behoorlijk populair zijn.

Rondreis door Zweden boeken

Vervolg je tour hierna met een stop bij Birka, dat een historische nederzetting is. Uppsala is een prachtige stad in Zweden, bekend om de fascinerende kathedraal en paleis. Een tip is om hier de historische universiteitsbibliotheek te bezoeken, genaamd Carolina Rediviva. De architect hiervan was Carl Sundvall. Deze universiteit van Uppsala is het oudste universiteitsgebouw ter wereld. Maak na je verblijf in Uppsala een stop bij het traditionele dorpje Sigtuna, bekend om zijn cafés, historische kerkruïnes en historische gebouwen. Goteborg, is ook een stad die je zeker niet mag missen. Zweden is rijk aan talloze bezienswaardigheden die opgenomen zijn in de wereld erfgoedlijst van de Unesco. In de buitenwijken van Stockholm vind je het Koninklijke paleis en Drottningholm. Ook het het visueel prachtige Skogskyrkogarden is een bezoek zeker waard. Vlakbij de hoofdstad heb je de oude Viking nederzetting van Birka. Ten zuiden hiervan bevindt zich het Tanumshede Rock Carvings en de mooie poort van Karlskrona. Voor de kust moet je een bezoek brengen aan de stad Visby en ook het historische Varberg Radio Station in Grimeton.

Wintersporten

Je kunt in Zweden talloze activiteiten doen. Je hebt er prachtige nationale parken, uitstekend wandelroutes om de fascinerende omgeving te verkennen. Abisko, Skuleskogen en Padjelanta zijn mooie bezienswaardigheden om het mooie landschap te ontdekken. Fietsen is ook een populaire activiteit, wat ideaal is in Zweden. De beste fietsroutes vind je in en rondom Skane en Gotland. In de winter kun je skiën en snowboarden bij Are, Salen, en Hemavan. Qua sport is Golf zeer populair in Zweden. Er zijn meer dan 350 golfbanen waaruit je kunt kiezen. In het zuiden van Zweden vind je de mooiste golfbanen. Als golfliefhebber kun je dus terecht in het zuiden, maar ook het noorden is een goede optie, bijvoorbeeld bij Bjorkliden. Tot slot zijn kanoën en kajakken ook zeer populaire qua activiteiten.


Camping tips en excursies
Zweden is een land met een rijke cultuur en een roemruchte geschiedenis. Er zijn dan ook veel bezienswaardigheden, en niet alleen in steden als Stockholm, Göteborg of Malmö. Lees hieronder enkele populaire excursies die je kunt doen in dit Scandinavische vakantieland. Door een camping te boeken in een van deze gebieden kun je tijdens het kamperen genieten van leuke activiteiten.

  • Stockholm en omgeving: De bijnaam van Stockholm is het Venetië van het noorden. Dat geeft al aan dat water erg belangrijk is voor de mondaine en trendy stad, die gebouwd is op 14 met elkaar verbonden bruggen. Wil je de stad goed zien, dan is het aan te raden om Stockholm vanaf een boot te verkennen. Vooral de oude binnenstad, de Gamla Stan, is een aanrader met bezienswaardigheden als het koninklijk paleis met de kroonjuwelen, en onder andere het Vasamuseet. In het Vasamuseet is onder andere ‘s werelds enig overgebleven schip uit de 17e eeuw te zien, een unieke kunstschat. Ook het stadhuis is een opvallend gebouw, en hier wordt ieder jaar de nobelprijs voor de vrede uitgereikt.
  • Göteborg en omgeving: Göteborg is de belangrijkste haven van Zweden, en is ook een echte industriestad, die door Nederlandse en Duitse kolonisten gebouwd werd in 1621. Een uitstekende plek om een reis door Zweden te beginnen, en direct een stukje cultuur en geschiedenis mee te pakken. De stad kent een prachtige architectuur, een echte stadsgracht, 3 forten, diverse parken en mooie pleinen. Göteborg herbergt ook het grootste amusementspark van Zweden, Liseburg, met een groot aantal attracties en geregeld grote evenementen zoals concerten. Verder is zeker nog bezienswaardig het Maritima Centrum, een openluchtmuseum in de haven, met historische schepen.
  • Malmö en omgeving: Malmö, vroeger in Deens bezit, kent een roemruchte geschiedenis en is in een aantal oorlogen zwaar bevochten. Het is het oudst bewoonde gebied van Zweden, en een echte universiteitsstad. De universiteit is één van de bezienswaardigheden, maar ook het Kalmar Slott is zeker de moeite waard. Het gebouw stamt uit de Wasa-tijd, aan het einde van de 16e eeuw, en biedt een rondgang door de tijd van Wasa’s zonen Erik XIV en Johan III, met een aantal prachtige en vooral uitbundige vertrekken.
  • Overige gebieden: Wat je zeker ook niet mag missen bij een bezoek aan Zweden is de Kolmarden dierentuin in Norrkoping, ten zuidwesten van Stockholm. Een terrein rond de 250 hectare met bos en rotsen. Niet allen lopen hier exotische dieren als Leeuwen en Olifanten, de dierentuin herbergt ook een Dolfinarium en een Terranium met onder andere gifslangen. Andere bezienswaardigheden in Zweden zijn de Scherenkust, de Tanums rotstekeningen, de Trollhättanwatervallen, de Ertsgroeve van Kiruna, Silvervagen en de grootste waterval van Noord-Zweden, de Storforsen.