anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Cumbria

Lekker ontspannen op een rustgevende camping in Cumbria (Groot-Brittannië)? Je kunt genieten en rondfietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €20,00 voor een overnachting. Ook kinderen houden van de camping! Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op onze website delen we nuttige informatie over de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Daarbij vergelijk je via campingsoverzicht.nl de beste boekingsplatforms.

  • Cumbria is een geliefde omgeving in het authentieke Groot-Brittannië.
  • In deze regio tref je grote familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Park Cliffe.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 548 km.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is circa €27,50 voor 1 dag.

Kamperen in Cumbria: de mooiste campings boeken doe je zo

Samen met familie heerlijk kamperen op een prachtige camping in de buurt van Cumbria? Kamperen in Engeland (Groot-Brittannië) is dan zeker het overwegen waard! In deze omgeving heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod. Je hebt de keuze uit geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Cumbria boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, caravan of vouwwagen. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Cumbria zijn er in overvloed. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken met alle faciliteiten zoals een verwarmd buitenbad en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je een aantal suggesties. Erkende boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect, ACSI, ANWB & ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com, Campings.nl, Vacansoleil. Tevens kan je direct meer info opvragen en boeken op de site van de locatie. Wel zo handig: bekijk altijd beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Pak ook fijn zittende kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere spullen voor je inpaklijst: koelkast of koelbox, stormlijnen, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Controleer voor vertrek de route voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-cumbria-groot-brittannie

Details over kamperen in Cumbria

Dit is een ideale reisbestemming in Engeland (Groot-Brittannië). De afstand is om en nabij de 548 km (berekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad London. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Engels en je betaalt hier met de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. Het internationale landnummer is +44, de elektra is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is G. Het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met GB en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
OmgevingEngeland
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Lokale taalEngels
BetaalmiddelBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)438 km
Reistijd (vanaf Utrecht)548 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde kosten camping€27,50
Camping-voorbeeldCamping Park Cliffe

Vakantiegids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Cumbria kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Wil je meer luxe? Kies dan voor een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Cumbria voor jouw eigen caravan of tent

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Engeland vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk kampeermiddel heeft voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, is universeel en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Voorbeelden zijn pop-up tent, noktent, tunneltent, belltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je kunt heel veel spullen meenemen. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is niet goedkoop. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Cumbria is dus ideaal als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings bieden ook bungalows aan. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met hutten, stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, bungalows, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een kookgedeelte en daarbij doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Cumbria).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, vakantiebungalow, chalet, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Engeland: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is perfect voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speelhal en sportmogelijkheden. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Binnen een uur rijden vind je vaak ook dierenparken en themaparken voor een dagje plezier.

  • Animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Cumbria: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Cumbria

Nieuwsgierig naar de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Engeland? Bijgaand tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Lancashire, North Yorkshire, Anglesey en Highland.

Normale staanplaats€27,50
Luxe 5-sterren campingplaats€48,50
Budget staplek€20,00
Glamping (ingerichte tent)€58,00
Mobile Home€75,25
Bungalow€88,50
Standaard tarieven campingvakantie in Cumbria april 2024 (indicatie)

Bekijk regio’s met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je populaire regio’s met populaire parken en ANWB campings in Cumbria. Klik door voor extra info. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Noorwegen.

Boek de beste camping-aanbiedingen in Cumbria

Bekijk de mooiste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Cumbria camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Reserveren bij de campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, Flower Campings en bijvoorbeeld Huttopia, Qualité campings, Yelloh! Village, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings.

7-daagse weer voor Cumbria, Groot-Brittannië

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in zomermaanden. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 graden celsius. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 27 °C. Een gemiddelde dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden °C. In de volgende lijst bieden we het actuele weerbericht voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Cumbria reserveren?

In deze streek zijn er veel kleinschalige budget campings. Weinig luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip, Prijsvrij, Tui, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Cumbria kost zo’n €27,50 per staplek. Kies je een kleine staplek? Reken dan op zo’n €20,00 per overnachting. Voor een XL-staplek gelden tarieven van gemiddeld €48,50 per plek. Het reserveren van een boomhut, ingerichte tent, stacaravan, lodge, wellness huisje, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als kerst, oud en nieuw, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Cumbria: waar moet ik op letten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: zwembad, speeltoestellen, kidsclub, binnenspeeltuin. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Engeland met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Cumbria mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Cumbria. Ideaal voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt is er een schitterende natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude bouwwerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de lokale horeca (restaurants). De Britse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie