anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Rimini

Lekker met de familie naar een centraal gelegen camping in Rimini (Italië)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar, dit kan al voor slechts €24,50 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje biedt je net iets meer luxe. Op deze pagina geven we praktische tips over de meest populaire campings en een prijsindicatie. Evenzeer vergelijk jij gemakkelijk populaire sites om te boeken.

  • Rimini is een geliefde omgeving in het natuurrijke Italië.
  • In deze streek tref je heel veel familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Happy Camping Village.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 1159 kilometer.
  • De standaard prijs voor een campingplek is +/- €38,75 per overnachting.

Kamperen in Rimini: de populairste campings boeken

Binnenkort een reservering plaatsen voor een lokale camping in de buurt van Rimini? Kamperen in Emilia-Romagna (Italië) is populairder dan ooit! Hier kan je een selectie maken uit een groot aanbod aan camping. Denk aan gemoedelijke gezinscampings met (subtropisch) zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Snel een goedkope camping in Rimini boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Rimini zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een squashbaan en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl vind je al een voorzetje. Bekende boekingssites zijn Allcamps, ACSI, ANWB, Vacanceselect, Eurocampings & Campings.nl, Booking.com, Campingdirect.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, ROAN. Ook kan je ook een reservering doen bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Denk ook aan geschikte kledij die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, waslijn, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-rimini-italie

Tips voor kamperen in Rimini

Dit is een populaire bestemming in Emilia-Romagna (Italië). De totale afstand is om en nabij de 1159 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Rome. In dit land wonen ongeveer 58 miljoen geregistreerde personen. De mensen praten hier Italiaans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De netcode is +39, de elektra is 220 Volt. Het stekkertype is F+L. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Auto’s rijden rond met kentekencode I en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
RegioEmilia-Romagna
Gem. temperatuur19 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkJa
TolwegenJa
Plaatselijke taalItaliaans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)927 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1159 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€38,75
Beschikbare campingHappy Camping Village

Keuzehulp: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Rimini kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar dagen op pad met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een onvergetelijke ervaring. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een plek op een glamping of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Huur een staanplaats in Rimini met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een zeer voordelige optie van vakantie in Emilia-Romagna beleven is de losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, kan je overal neerzetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Denk aan de noktent, opblaasbare tent, pop-up tent, vis-à-vis tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt dicht op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. Je kunt heel veel spullen meenemen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Rimini is dus perfect als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ontdek de meest gezellige campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Informatie over vakantiehuisjes

Veel grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met tiny houses, bungalows, hutten, stacaravans, chalets, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en soms zelfs een bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Rimini).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, chalet, vakantiebungalow, tiny house, appartement, vakantieboerderij.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Emilia-Romagna: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is populair bij familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De grotere kindercampings beschikken over: speeltoestellen en sportmogelijkheden. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand zijn er verscheidene attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Rimini: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Verwachte prijzen kampeerplek Rimini

Wil je een indicatie van de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Emilia-Romagna? In het onderstaande overzicht bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Padova, Vicenza, Belluno en Trieste.

Gemiddelde staanplaats€38,75
Luxe 5-sterren campingplek€53,25
Budget staplek€24,50
Glamping (ingerichte tent)€62,75
Mobile Home€80,50
Vakantiehuis€93,75
Standaard prijs campingvakantie in Rimini april 2024 (indicatie)

Bekijk regio’s met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod regio’s met onder andere ANWB campings in Rimini. Klik door voor extra info. Je kunt hier ook meer lezen over Camper.

Profiteer van de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Rimini

Ontdek de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Rimini camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Professionele campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Orbitur, Aquadis Loisirs en bijvoorbeeld Huttopia, Campéole campings, Qualité campings, Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

De weersvoorspellingen voor Rimini, Italië

Er is hier een mediterraan klimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in april t/m juni, september en oktober. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 19 graden. augustus is een hete maand met gemiddeld 33 °C. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 14 °C. Hieronder vind je de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Rimini opzoeken?

In deze regio is er een ruim aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Niet al te veel luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken op de website van het park. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campings.nl, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Booking.com, Airbnb, ANWBAndere manieren om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Rimini kost zo’n €38,75 per staplek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €24,50 per staanplaats. Voor een luxe staplek gaan de tarieven naar zo’n €53,25 per dag. Het slapen in een boomhut, wellness huisje, stacaravan, ingerichte tent, vakantieboerderij, lodge is wat prijziger. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als pasen, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Rimini: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: binnenspeeltuin, kidsclub, animatie, zwembad. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Emilia-Romagna met hond: mag dat?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Rimini mag jouw hond ook mee. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Rimini. Perfect voor ouderen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving is er een schitterende natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea en kerken. Je kunt ook eten bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Italiaanse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie